arkadaşlar bir sorum(ogrenci olarak hollandaya gelmek )

Avrupada ( Hollanda, Belcika, Almanya, Ingiltere Fransa ) egitim alma okuya bilme sartlari. Diploma cevirisi okul bilgileri..

Moderatör: sansli

ozi
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: samsun
Yabanci_Ulke: den haag

arkadaşlar bir sorum(ogrenci olarak hollandaya gelmek )

Mesaj gönderen ozi »

Geluk
Site Admin
Site Admin
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Re: arkadaşlar bir sorum var ??

Mesaj gönderen Geluk »

selam arkadasim
ogrenci vizesi icin IND ye basvurdugunuz zaman, IND sizden dil okuluna ve normal okula(HBO) kayit evraklarinizi istiyecek..!
yani ilk once iki okula kayit yaptirmaniz gerekiyor tabi eger nisanlinin durumu seni buraya getirmek icin musaitse..!
asagida sirasiyla yapilmasi gerekenleri yaziyorum(asagidaki islemler, HBO icin yapilmasi gerekenlerdir)

1)nisanlin seni,burda bir dil okuluna ve HBO ya kayit yaptirmasi gerekiyor. cunku IND sizden vizeye basvururken, okullara kayit yaptirdiginiza dair belge istiyor
2)nisanlin veya sana vize yapacak kisi ikamet ettigi yerdeki belediyeden orjinal uitreksel almasi gerekiyor
3)nisanlin veya sana vize yapacak kisi,garantverklaring diye adlandirilan formulu imzalamasi gerekiyor( bu formulu vize basvurusu icin yapacaginiz basvuru formulunde bulabilirsiniz.!
4)nisanlinin is kontrati 1 senelik olmasi gerekiyor ve nisanlininin is yeri werkgeversverklaring diye adlandirilan formulu doldurup imzalamasi gerekiyor. son 3 aylik maasbodrosunu istiyor IND ama eger 1 senelik kontratiniz yok ise elinizdeki is sozlesmesinin fotokopisini ve aylik primlerinizin ve vergilerinizin odendigine dair belgeyi vede son 3 sene icinde yaptiginiz is sozlesmelerini,jaaropgave lari ve eger issizlik parasi aldiysaniz aylik gonderilen maas kagitlarini istiyor IND

senin uyman gereken sartlar ise
saglik sigortasi
gecerli pasaport
bewustverklaring imzalamalisin.
bewustverklaring: bunun amaci, senin buraya sadece okuma amacli geldigini, hollandada gecici sure icin burda oldugunu ve birde egitimin bittikten sonra geri memleketine dönecegini onayladigin bi belgedir.
-gerektiginde tüberklos arastirmasi icin bilincli olmali
-birde senin bankanda belirli bi miktar para olmali

BASVURU FORMULU
http://www.ind.nl/nl/Images/6004_NL_ind ... m5-597.pdf
belgelerle bu formulu dikkatlice doldurup IND ye gonderirsiniz..! olumlu yada olumsuz ise size cvp gondereceklerdir..!

bu arada HBO icin en az lise diploman olmasi gerekiyor.
artik okullara IB-groep araciligiyla kayit yaptirmak kalkti. internet uzerinden istedigin okula kayit yaptirabiliyorsuz
bu konuyu sitemizde paylasmistik
http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=39&t=1710

kolay gele

ozi
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen ozi »

Geluk
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Geluk »

selam arkadasim
seninde dedigin gibi sen buraya gore HBO okulunu bitirmis durumdasin..!
burda Universiteye gitmek icin HBO okulunu bitirmis veya ilk sene icinde gerekli puani almis olman lazim ki sen bitirmis durumdasin..!

kendi basina gelmek istersen garantore ihtiyac yok ama bankanda paran olmasi lazim, 9 bin euro ila 12 bin euro arasinda bi miktar diye biliyorum.

Birde sitemizde bi kardesimiz buraya okul(HBO) araciligiyla gelmisti. yani okul o kardesimiz icin vize basvurusunda bulunmustu.!ama o kardesimiz,belirttigim gibi HBO icin gelmisti buraya. universitede boyle bi imkan varmi bilmiyorum..!universiteyle kontaga gecilirse boyle bi imkan olup olmadigi sorulursa, uyulmasi gereken sartlar onlar soyleyeceklerdir..!

Garantorun olursa, daha iyi olur diye dusunuyorum, cunku onlar sana her konuda destek vercekler ve IND ister istemez biraz daha ilimli bakcak basvuruna..!

Allah yardimciniz olsun
kolay gele

ozi
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen ozi »

Geluk
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Geluk »

selam arkadasim
burda HBO yapmak istesen IND buna ne gibi bi tepki verir bilmiyorum. cunku ister istemez sana sorcak, neden tekrar HBO okumak istiyosun diye?
Universiteye gitmek icin kayit yaptirsan, onada ingilizce istediklerini soyluyorsun
WO bolumu icin Leiden daki Universiteye mail atip, kayit sartlarini sordum,
cvp gelince sitede paylasiriz. maile gore hareket etmeye calisiriz..!

kolay gele

ozi
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen ozi »

ozi
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen ozi »

ozi
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen ozi »

geluk burda mısın? yrdm lütfen

Geluk
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Geluk »

selam arkadasim
IND in istedigi evraklardan bitanesinede bu kayit belgesi..! eger simdiden kayit etmiyorlarsa(-ki olabilir bu), sizde okula soyle soyleyin
IND bizden bu okula gidebilecegime dair bi belge istiyo, o zaman bana belge gonderin.
belgenin icerigi; bu person bizim okulda okuyabilir. yani okumasinda hic bi sakinca yok. HBO ya gitmek icin diplomasi yeterli..! diye bi belge gondersinler..!(tabi bunu yaparken, diplomani ceviri yapip, okula gondermen gerekiyoki, okulda diplomanin yeterli olup olmadigina baksin) ;)

kolay gelsin

“Avrupada Egitim” sayfasına dön