ARKADASLAR BEN BUNLARI ESKI SITEDEN KOPYALAMISTIM GALIBA SITE YENILENINCE EKLEYEN ARKADASLAR YENIDEN EKLEMEMIS SANIRIM . YADA BEN GOREMEDIM . O YUZDEN BEN EKLEYEYYIM DEDIM . O ADINI HATIRLAMADIGIM ARKADASADA TESEKKUR EDIYORUM . SIZLERDE FAYDALANACAKSINIZDIR.
Bizim bu hafta ele alacagimiz konu;
GRAMATICA=> 1.woordvolgorde=> dersi dinleyip,alistirma yapacagiz..
DERSTE KONUSULANARIN TURKCE CEVIRISI:
HALLO, IK BEN MELVIN(merhaba ben Melvin.)
WIE BEN JIJ? (sen kimsin?)
IK HEET ANNE (ismin Anne)
IK WOON IN AMSTERDAM (Amsterdam'da oturuyorum)
HOE HEET HIJ? (onun ismi ne?)
HIJ HEET TOM (onun ismi Tom)
TOM SINKEL(ismi ve soyismi=Tom Sinkel)
HIJ IS VEERTIG JAAR ( 40 yasinnda)
EN HOE HEET ZIJ? (peki onun ismi ne?)
ZIJ HEET KARIN (ismi karin)
KARIN SINKEL
WAAR WOONT ZIJ (o nerde oturuyor)
ZIJ WOONT IN AMSTERDAM (o Amsterdam'da oturuyor)
WAAR KOM JIJ VANDAAN (nerden(hangi ulkeden) geliyorsun?)
IK KOM UIT TURKIJE (Türkiye'den geliyorum)
HOE HEET JIJ? ( ismin ne)
HEET JIJ ANNE (ismin Anne mi?)
JA, IK HEET ANNE (evet, ismim Anne)
WAAR WOON JIJ? (nerde oturuyorsun?)
WOON JIJ IN AMSTERDAM (Amsterdam' dami oturuyorsun?)
JA, IK WOON IN AMSTERDAM (evet, Amsterdam' da oturuyorum)
WAAR KOM JIJ VANDAAN (nerden(hangi ulkeden)geliyorsun?)
KOM JE UIT TURKIJE? (Turkiye' denmi geliyorsun?)
ALISTIRMALARDA SIZDEN BEKLENENLER:
1)Op iedere streep hoort één antwoord. Klik eerst op het antwoord en dan op de streep.(her cizgide bi cevap bulunmali. cevaplara(kelimelere) tikladiktan sonra cizgilerin ustune tiklayin...
2)Van de woorden waar een schuine streep tussen staat, is er maar één juist. Klik op het juiste woord.( egik cizgi arasinda duran kelimelerden bi tanesi dogru. dogru olan kelimeye(lere) tiklayin.3)alistirma 2'deki sorulan soru
4)......................................
5)Gebruik de woorden in de 1e kolom voor de 1e zin; de woorden in de 2e kolom voor de 2e zin, enz. Klik op het juiste antwoord en klik dan op de streep. bu kelimeleri sirasina gore(1. siradaki kelimeleri, 1. cizgiye...) kullanip cumle olusturun.
6).........
YA ARKADASLAR HEPSINI YAZSAM COK UZUN SURER. SIZDEN BEKLENENI ANLAMASSANIZ BURDA SORUN BIZDE SIZE YARDIMCI OLALIM..
kolay gelsin
1- TANISMA
Moderatörler: sansli, xmultecix
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir:
- Yabanci_Ulke: Holländä - Roosendääl
- İletişim: