Hollandadayim Belcikaya gelmek zorunda kaldim

Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
HeRCai
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Belcika - limburg

Hollandadayim Belcikaya gelmek zorunda kaldim

Mesaj gönderen HeRCai »

SLm.
Arkadaslar kisaca basimdan gecen olayi ve yapmak zorunda oldugum durumu anlatacagim.Bu konudada bilgisi olan arkadaslarimiz varsa yardimlarini bekliyorum.
ilk olarak ben hollandaya hogeschool aracigiyla okumak uzere hollandaya geldim.Vize islemlerim oturum kartim v.s butun islemlerimi hallettim.1 yillik ogrenci oturumu aldim calisma izni haftada 10 saat olan bir oturum.Daha sonra ise ben hollandada samewonen yapmak , TR ye gitmeden islemlerimi burada halletmek istedim tuttugum avukat almanyaya gitmemi ve esimi bir adrese daha sonra suresiz kontrat alarak belediyeden eu stickerini almami istedi bende gittim almanyaya bu islemleri yaptim.Hollandaya dondum ve samewonen yaptim almanyadan aldigim evraklarida vererek islemleri baslattim.Suan hollanda yabancilar polisi oturum hakkimi olduruyor.ilk olarak 6 aylik sticker verdiler onunla calistim.O sticker bittikten sonra ikinci defa almaya gittigimde calisma izni olmayan 6 aylik sticker daha verdiler.bu stickerda 11.06.2009 tarihinde bitecek.Avukatim iki secenegim oldugunu soyledi birincisi turkiye ikincisi ise belcika.Turkiyeye gidemem askerlik islemlerinden dolayi.Ikinci secenek hem askerlikden hemde bana gore daha uygun oldugunu dusunerek belcikayi sectim.Belcikaya yerlesmeyi dusunuyorum.Ayni zamanda esim hollanda vatandasi.Gidecegim sehrin hollandaya yakin olmasini istiyorum ve dilinin flamence olmasini tercih ediyorum.Antwerpen benim icin uygun bir sehir fakat belcikada kalan turk vatandaslarimiz , arkadaslarimiz daha iyi bilirler.Hangi sehir ve belediyesi bizim icin iyidir.Ilginiz icin simdiden tsk ederim.
Saygilar.
Basarinin sirri detayda gizlidir.

arar_55
Gonullu
Gonullu

Re: Hollandadayim Belcikaya gelmek zorunda kaldim

Mesaj gönderen arar_55 »

Sakin Geri Hollanda ya geri Donus icin deneme iyi dusun tasin ona gore hareket ediniz Elinizdeki Yetkiler alinabilir geriinl belcika Donuslerde belcika Pasaportunuz yoksa alamamis iseniz ileride!!

arar_55
Gonullu
Gonullu

Mesaj gönderen arar_55 »

oturum karyiniz her hangi bir yerde calisiyor iseniz yada ogrenci iseniz askerlik ertelemesi yapilmakdadir her yil yada 3 yillik yasa gorubuna gore takip edilmekdedir kolay gelsin!
burda avrupada askerlik icin sorun cikartilmiyor presuduru uygulamak gerekiyor

HeRCai
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Belcika - limburg

Mesaj gönderen HeRCai »

Tskler arar kardes.Fakat aciklamamda yazmistim benim stickerim var suan oturum kartim yok.Oturum kartimda olmadigi icin askerligimi tecil ettiremiyorum.Stickerla askerlik tecili olmuyor.Secenegim iki tane birincisi belcika,ikincisi TR.
Basarinin sirri detayda gizlidir.

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön