Merhaba
Arkadaslar Belcikaya geleli 7 ay oldu.Ben oturumumu erken aldigim icin hemen dil kursuna baslamistim.Ise baslayinca birakmak zorunda kaldim.Daha sonra aksam kurslarina basladim.
Kurslara 1 ay (Haftada 2 gece) devam ettikten sonra gecen hafta bir sinav ile NT2'yi derslere devam etmeden verdim ve sertifikami aldim.Bu konuda bilgi sahibi oldum ve yeni baslayan arkadaslar ile paylasmak istiyorum.
Belcika 3 bolumden olusuyor,Dil Kursu ve Uyum Programi sadece Vlaanderen Bolgesinde mecburi.Diger bolgelerde yasa yok,yani gidip gitmemek size bagli.
Fakat Vlaanderen bolgesinde eger es ;
Belcika veya Turk (Yani Ab uyesi olmayan bir ulke vatandasi ise) Kurslara gitmek mecburi.
Hollanda,Fransa( Yani Diger Ab uyesi bir ulke vatandasi ise mecburi degil) Fakat Dil ogrenmek isteyenler ben yinede gitmek istiyorum derse ( Ornegin Ben,Esim Diger Ab Ulke Vatandasi ((Hollanda)) ,Kurslar cok ucuz ,Bolum basi 15 euro fotokopi ve kitap ucreti aliyorlar ve bir bolum normalde 5 ay suruyor.
Bolumlerde su sekilde ; 1.1 -1.2 -2.1-2.2-2.3-2.4 .....4.2 .
Soyledigim gibi bolumler 5 ay ( haftada 2 gece yada 2 ay haftada 4 gun gunduz)
Eger kendim calisiyorum,birikimim var sinava girip bolum atlamak istiyorum derseniz ogretmeniniz ile bir mulakat yapiyorsunuz,size referans olup yonetim ile gorusuyor ve sizi her bolum icin ozel bir sinava sokuyorlar.Basarili olursaniz her bolum icin sertifikayi verip diger bolume geciriyorlar..( Verdikleri bu sertifikalar is basvurularinda onem tasiyor) Ayrica vatandaslik basvurusu icin onemli bir referans oluyor.Bildiginiz gibi Belcikada Vatandaslik talebi icin artik '''Yasadigi toplumun diline uyum sarti'' var..
Diger kurs ise 'Uyum Kursu' .Yasadigin bolgenin Ozerk kanunlari ile Ulke hakkinda bilgi veriyorlar.Bu kurslar ders anlamindan ziyade arkadas sohbeti seklinde oluyor.Cunku kesinlikle bilinmesi gereken konular.Zira Benelux ulkeleri ile Turkiye arasinda Sosyal yasam acisindan buyuk farklar var.
Bu Kurslara oturum kartini alanlari otomatikmen yonlendiriyorlar.Sizin sadece randevu gununde randevu yerine gidip (Turk) danismaniniz ile gorusup en yakin okula kaydinizi yaptirmak kaliyor.
Selam.
Belcika'da Dil Kursu-Inburgering
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen