SINAVA GIRECEM COK STRESSSSSSS

Sinava girecek arkadaslarin sinav oncesi yapmasi gerekenler ve tarihlerini yazabilecekleri bolum. Soru sorabilecekleri bolum

Moderatör: sansli

_black_
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: Yozgat
Yabanci_Ulke: Hollanda- hengelo (ov)

SINAVA GIRECEM COK STRESSSSSSS

Mesaj gönderen _black_ »

ArkadasLar bu sinav nerden cikti ki yaa,sinava hazirlaniyorum bolcada vaktim var siteyi geziyorum boL boL calisiyorum ama cok zit anlamli kelime var karistiriyorum,sinav korkusu cok stresi cok , rendevu almadim dahaa,sinav stresini atmanin bir formuLu yokmu acabaa,birde evrakLar tamam oLursa vizede gene sorun oLurmu acaba verirLermi,yardim edenden etmeyenden Allah razi oLsun Allah herkesi sevdigine kavustursun.bu siteyi kuranLarda cennetin kapisini acmistir herhaLde cunku kimse bisi biLmiyor bu site sayesinde cok tecrubelinyoruzzzz.tsk ler gorusmek dilegiyle
11.01.2011 sinava girdim kazandim
04,02,2011 vizeye basvuru
04,03,2011 vize onaylandi
07.04.2011 hollandadayim
20.04.2011 1 yillik oturum karti aldim

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: SINAVA GIRECEM COK STRESSSSSSS

Mesaj gönderen sansli »

_black_ yazdı:ArkadasLar bu sinav nerden cikti ki yaa,sinava hazirlaniyorum bolcada vaktim var siteyi geziyorum boL boL calisiyorum ama cok zit anlamli kelime var karistiriyorum,sinav korkusu cok stresi cok , rendevu almadim dahaa,sinav stresini atmanin bir formuLu yokmu acabaa,birde evrakLar tamam oLursa vizede gene sorun oLurmu acaba verirLermi,yardim edenden etmeyenden Allah razi oLsun Allah herkesi sevdigine kavustursun.bu siteyi kuranLarda cennetin kapisini acmistir herhaLde cunku kimse bisi biLmiyor bu site sayesinde cok tecrubelinyoruzzzz.tsk ler gorusmek dilegiyle
arkdsm oncelikle siteye hosgeldin bu yolda rabbim yardimcin olsun bol bol sabirlar ve zihin acikliigi diliyorum gercekten bu ikisinede cok ihtiyacimiz oluyo bu yol ugruna,,,oncelikle stres yapma stres yaptigin icin karistiriosun bence hepsini birbirine,sana tavsiyem nacizane yazarak calis hep yaz ben tr deyken gunde 700 e yakin kelimeyi tekrar tekrar yaziodum sonra turkce karsililarini yaziodum ama her calistigimda bunu tekrar ediyodum sonra baktimki cok kolay gelmeye basladi demekki biseyler ogrenmistim,bu sefeerde hollandacalarini yazdim bi kagida 15 20 dk mola verdim cunku hemen karsiliklarini yazmaya baslasam kopya cekmis gibi bisye olurdu oyuzden zihnimi biraz dagitip tekrar kelimelerin basina oturuyodum ve bakmadan turkcelerini yazmaya calisidoum,boyle boyle 700e yakin kelimeleri turkce karsiliklarini ogrendim,bunlarin icinde 150 den fazla zit anlamli kelimeler cikiyodu haliyle onlarida ogrenmis oluyodum,,mesela

klein (kucuk)
mooi (guzel)
binnen (icerisi)...
yaziyodum daha sonra zitlarini bulup netten sozlukten,sen siteden bulabilirsin ben sinavdan sonra buldugum icin siteyi sozluklerle cok ugrastim,,,daha sonra
groot (buyuk)
lelijk (cirkin)
buiten (disarisi)...
yaziyodum boyle boyle ogrendikden sonra bu sefer bakmadan yazmaya calisiyodum,ve sonunda yavas yavas ogrendigimi farkettim,bu sekil calismak gercekten cok ogreitici herkesde bunu tavsiye edcektir sana,sinav stresine gelince bu son ana kadar herkesde olan heyecanlar ben konsoloslugun kapisinda tir tir titredim heyecandan (tabi ocak ayi olmasininda etkisi vardi ama heyecandandi titreyisimin sebebi daha cok :lol: )o sinav kabiinine girince sinav baslayipda ilk boluumun kolayligina kendini kaptirirnca kendiliginden gecicek korkma,,,dua ve dileklerin icin diger arkdslar adina(cunku ben kavustum)amin amin amin diyorum...
:geek: :geek: :geek:

kolay gelsin iyi calismalar,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

_black_
NT2
NT2

Mesaj gönderen _black_ »

valla guzel yorumundan dolayi cok tsk ediyorum sansli Allah Razi oLsun senden ve herkesten..sinav kolay diyorlar bende bisiler biliyom kendi capimda anlamadigim bisi oLursa saLLayacam artik biLdigim keLimeLeri soLeyecem napayim isaLLah gecerim.sinavin 2 nci boLumunden kac puan aLmak Lagzim gecmek icin 16 diyorLar dogrumu acabaaa_____?
07.04.2011 hollandadayim

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

_black_ yazdı:valla guzel yorumundan dolayi cok tsk ediyorum sansli Allah Razi oLsun senden ve herkesten..sinav kolay diyorlar bende bisiler biliyom kendi capimda anlamadigim bisi oLursa saLLayacam artik biLdigim keLimeLeri soLeyecem napayim isaLLah gecerim.sinavin 2 nci boLumunden kac puan aLmak Lagzim gecmek icin 16 diyorLar dogrumu acabaaa_____?
ne demek arkdsm rica ederim bizde cok cektik stres yaptik uzulduk uykusuz kaldik yeri geldi cok agladik,yapamiyacagimizi dusundugumuz icin,oyuzden simdi bu yola yeni girmis arkdslarimiza kardeslerimize yardimci olmaya calisiyoruz diger nl ye gelmis olan arkdslarla beraber,,,ikinci bolumde anlamadigin bisey olursa bildigin hollandaca kelime veya cumleleri soyle yeterki susma bilgisayar senin karsida oldugunu anlasin,,,bilmiyorum de anlamadim de bi daha tekrar edermisiniz de (tabi hhollandaca)hollanda guzzel de ben hollandada yasamak istiyorum de,v.s v.s kisa cumleler fln soyle,hikaye bolumunde kimse zaten bastan asagi cumleleri tutmani beklemez bekleyemez senden,aklinda tuttugun kelimeleri soyle,ha olmadi hic tutamadinmi yine basla hollandaca benim adim su,hollanda guzel bi ulke,hollandaca ogreniyyorum fln gibi ezberleyeblcegin kucuk cumleleri soyle,bi iki kelime soyle,hikayeden aklinda kalan iki uc kelimede soyledinmi tamam suren biter sinavini kazanir cikarsin allahin izniyle,,,benim zamanimda 15 sinirdi 16 alan geciyodu zorlascak yukselcek fln dediler ama ben yukseldigini duymadim ama yaniliosam yeni sinava girip cikmis bi arkds dogrusunu soyler ins ins ins,,,bende ozamanlar sana dedigiim gibi yaptim kisa cumleler fln yaptim hikayede ilk bolum 100 du ikinci bolum 33 yapmistim,,,kisa cvpli sorularda anlamassan of dan oncekini yada sonrakini salla gitsin,mesela tam cumle olarak hatirlayamadim ama wat een wiel rond of vierkant?gibi biseydi,(bir tekerlek yuvarlakmidir dort kosemidir?)rond yuvarlak demen gerek,bunun gibi,,,umarim sende sinavini kazanirsin ve esine yuvana kavusursun arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

_black_
NT2
NT2

Mesaj gönderen _black_ »

isallah yeni kazanan arkadaslar 2 nci boLumden kac puan gerekli oldugunu yazarrrrr.
07.04.2011 hollandadayim

“Sinav Oncesi ve Tarihleriniz..” sayfasına dön