sınavda hikaye bölümü yardım edermisiniz?19.02.2009snv trhm

Hollandaca Uyum SInavi soru ve sorunlariniz

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
yabancı8454
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: sakarya
Yabanci_Ulke: hollanda

sınavda hikaye bölümü yardım edermisiniz?19.02.2009snv trhm

Mesaj gönderen yabancı8454 »

leonardo06
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Re: sınavda hikaye bölümü yardım edermisiniz?19.02.2009snv trhm

Mesaj gönderen leonardo06 »

blue
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Diyarbakir
Yabanci_Ulke: Hollanda-Emmen

Mesaj gönderen blue »

Selam,
sana tavsiyem,sinavin hikaye bolumunde eger hafizana guveniyorsan anlatilan hikayeden aklinda kalama durumu yuksek cumleleri sec ve cevap suren basladiginda o cumleleri kullan.
mesela sinavda soyle bir hikaye cikti diyelim;

Simone werkt op een kinderdagverblijf.Ze haalt kinderen uit school en past op hun,totdat de ouders ze komen halen.Simone stelt zich eerst even aan voor.Hierbij is nog geen opgave.

yapman gereken ilk sey hikayeyi iyi dinlemek ve suren basladiginda hikaye icinden sectigin cumleleri soylemek,mesela yukaridaki kisa hikayeden asagidaki cumleleri cekelim,
1-Simone werkt
2-Ze haalt
3-kinderen
4-school
5-ouders gibi...

geriyede eger zamanin kaldiysa yani bip sesi duyana kadar birkac cumle soylemeye
( hij heeft,zij zijn v.b.)calis unutma ki sinavda karsinda bir bilgisayar var ve bilgisayar cumle sentezine gore ayarlanmistir.Bircok arkadasimiz sinavda sakin susma sacmala gibisinden yorumlar yapar aslinda dogrudur ama bilgisayar bu sacmaladigimiz cumleler arasinda hikaye icinde olan en ufak bir cumleyi sentezler ve ona gore puan verir...

umarim yardimci olabilmisimdir,simdiden basarilar...
bLuE

attractive01
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen attractive01 »

Kardes her seyden once sinavda sana basarilar dilerim.. Ikincisi sana arkadasca en buyuk tavsiyem panik yapmaman olacak onu yaptigin zaman isin zorlasir suruna geline hikaye bolumunde sana bir seyler anlatacaklar saten cogunu anlayamicaksin sende ilk duydugun veya son duydugun seyleri kelimelerden varsa aklionda say veya Leonardo arkadasimizin dedigi gibi en sonra kendindinen bahset holandaca kelimeler soyle bildigin hepsi bu gir ve cik evine girre ve cikar gibi panik yok sonucta dunyanin sonu degil bu!!! Allah yar ve yardimicimiz olsun :ugeek:

“Hollandaca Uyum Sinavi” sayfasına dön