hollanda da saglik

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
elif ikra
Mezun-NL
Mezun-NL

hollanda da saglik

Mesaj gönderen elif ikra »

arkadaslar sizlere sormak istedigim bi kac sey var ben hemen hemen iki aydir hollandadayim.geldigimden beri bi turlu hastaliktan kurtulamadim.oturum kartim gelmedi henuz. ancak oturum karti olmadan herhangi bir saglik sorunu yasadigimizda magdur durumda mi kaliyoruz.ben oyle duydum hasta oldugumuzda herhangi bir saglik kurumuna gorunemiyoruz hayret dogrusu.desenize tr de hersey daha guzel istedigin anda saglik kurulusuna gidip gorunebiliyorsun.simdiden yazacaginiz cevaplar icin sagolun..bu arada oturum karti en gec ne kadar zamanda gelir ?

sinem
Mezun-NL
Mezun-NL

Re: hollanda da saglik

Mesaj gönderen sinem »

selam.bende geleli 2 ay oldu gerci benim katim 1 ayda geldi yalniz bildigim kadariyla 6 aya adar gelir diyolar en fazla.merak etme seninkide en kisa zamanda gelir ins.saglik konusuna gelince...ben belediyeye kaydimi yaptirdiktan sonra bana ind den doktora gidebilecegimi, ancak parasini kendim odeyecegimi, oturum kartim cikip sigorta yaptirdiktan sonra parayi sigortadan geri alacagimi soylediler. kendim hic gitmedim ama bildigim kadariyla boyle... :) basarilar....

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

elif ikra yazdı:arkadaslar sizlere sormak istedigim bi kac sey var ben hemen hemen iki aydir hollandadayim.geldigimden beri bi turlu hastaliktan kurtulamadim.oturum kartim gelmedi henuz. ancak oturum karti olmadan herhangi bir saglik sorunu yasadigimizda magdur durumda mi kaliyoruz.ben oyle duydum hasta oldugumuzda herhangi bir saglik kurumuna gorunemiyoruz hayret dogrusu.desenize tr de hersey daha guzel istedigin anda saglik kurulusuna gidip gorunebiliyorsun.simdiden yazacaginiz cevaplar icin sagolun..bu arada oturum karti en gec ne kadar zamanda gelir ?
arkdsm tahhmin ediyorumki kisa zamanda gelmesi lazim oturum kartinin,saglik konusuna gelince buraya gelenlerin cogu(istinalar kaideyi bozmaz)ufak tefek hastalaniyolar nedendir bilinmez,,,ama bende kacak kalanlarin bile acil bi durum karsisinda acil oldugu icin direk hastaneye gidebilirler diye duymustum,,,ilk basta ev doktoruna gitmek gerekiyoya burda ama acil bi durumda direk hastaneye gidilebiliniyo diye duymustum,illegal biri gidebiliyosa kaldiki senin stikerin vardir bence gidebilmen gerekir diye dusunuyorum,,,bi arastirin bence,,,acil durumlardan kastim allah korusun trafik kazasi,kirik cikik,yaralanma fln gibi seyler hastaliginiz ne bilmiyorum grip,usutme,yada baska bisey belki hollandalilara gore acil bi durum olmayabilir bu tip hastaliklar ama gitme sansiniz varsa direk hastaneye gitseniz geri cevirmezler heralde diye dusunuyorum,,,umarim iyilesirsiniz kisa zamanda,simdiden gecmis olsun,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

fyesil
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: konya
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen fyesil »

ben buraya geldikten sonra esim benim adima sigorta yaptirdi 3 aylik oturum kartini alana kadar. bu sigortayla her turlu muayeneni oluyorsun ve para odemiyorsun. oturum kartini aldiktan sonrada esim kendi uzerine beni sigortaladi zilveren kruis ten. digeri 3 ay dolunca bitti sizde bu sigorta firmasi ile internetten form doldurarak yapabilirsiniz ve asiri pahali olan bisey degil. en azindan oturumun gelene kadar sigortali olursun geldikten sonra esinin uzerine sigortalanirsin. adresi de OOM.nl biz toplam 168 euro odedik 3.5 aylik sigorta bedeli global visitor olarak gecer. gelen arkadaslarinda aslinda yaptirmasi cok ideal olur. tavsiye ederim. her turlu ihtimale karsi

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

arkdsm oncelikle tebrikler allah tamamina erdirsin allah anali babali buyutmeyi nasip etsin ins ins ins,,,stikerin var,yani artik sen hollandada oturumlusun,bence esinizle bi hastaneye gidip danismanizda,hamile oldugunuzu oturum kartinizin yakinda gelecegini ama burda oturumlu oldugunuzu stikerinizin oldugunu belirtin,ve bebeginizin durumunu ogrenmeniz gerektigini bunun icin size yardimci olup olamicaklarini sormanizi tavsiye ederim,sizi geri cevireceklerini sanmam,,,umarim hersey yolunda gider,,,(ozel kapatildigi icin yazamadim olmadi oyuzden burdan cvp vermek zorunda kaldim ozur dilerim arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön