sorum vardi?(belastingdienst para yardimi)

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: sorum vardi?(belastingdienst para yardimi)

Mesaj gönderen sansli »

oyle bisey varsa bende bilmek isterim bu onemli bi konu ama zannetmiyorum cunku bu vergi dongusu esin maasi dusuk oldugu icin devlet calismayan ese veriyo bu parayi ve esimin dedigine gore calisan es den kesiliyomus sanirim bu para,,,bi arkdsm da (bayan) bu parayi almak icin basvurdu kendisi calismiyo suan eside calismiyo odenekleride yok belastingdienst in dedigi bu parayi alabilmeniz icin eslerden birinin calismasi gerek ,,,,demekki gercekten es den kesilip calismayann ese veriliyo oyleyse pasapoort alirken neden srun olsunki diye dusundum simdi ama leonardo arkdsm eger resmi biseyler duyarda paylasirsan sevinirim,,,bende soyle bisey duymustum esini hollandaya getiren kisi kendini ve esini gecindiricek miktarda kazanicak ve esini yanina getirdikden sonra belli bi donem uitkering gibi odenek almamali diye duymustum ama onunda dogrulugundan emin degilim,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

leonardo06
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Mesaj gönderen leonardo06 »

valla duyumum resmi degil. 40 yildir burda yasayan bir abimiz soyledi. resmi bir sey duyarsam elbette paylasirim ama ben genede ilerisi icin durumu riske etmemek gerektigini dusunuyorum. simdi olmasa bile bi kanun cikarirlar bakarsin "bu yardimi alanlara vatandaslik verilmesin" diye butun emeklerimiz bosa gider. Bunlarin isi belli olmaz.

selamlar
Leonardo

pasakurt
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: hollanda den haag

Mesaj gönderen pasakurt »

benim vatandaslik gibi bir derdim yok vermezlerse vermesinler ama digerleri icin onemlidir tabi ancak bu para geri aliniyormu alinmiyormu bunda kesin bir tecrube yasamis olan varmi gecenlerde 2run34 arkadasimizda aldim demisti ve geri alinmiyor diye yazmisti benimde basvurmam yakindir ama geri alinacaksa kalsin istemem tabi.

thoby
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: hatay
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen thoby »

slm SANSLI ,, bu belastingdiesnt para yardimi ile ilgili muhasebicinin basvurdugu formul kagidinin gercek adi nedir? baska bir sorum daha olacak, ben bununla ilgili herhangi bir sitede hicbirsey bulamadim,, bununla ilgili buldugun sayfanin linkini bizlerle paylasirmisin? ya da muhasebecinden bunun nerede yazdigini sorarmisin? cunku esim bile bununla ilgili hicbirsey bilmiyor,, vergi dairesini ara dedim,, onlara sor dedim, ancak nasil ve neyi soracagini bilemedi, eger bununla ilgili buldgun hollandaca sitenin linki tam olarak verirsen, bende bu paradan faydalanabilirim,, ve herkeste bundan hosnut olur,, cunku hollandacamiz o kadar guclu degil, bazen tikanabiliyoruz,, tesekkurler

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

slm arkdsm,,,gercek adi algemeen heffingskorting iste arkdsm,,,

http://zoekdienst.toeslagen.nl/Zoekdien ... ngskorting

bu sayfadan bakabilirsiniz ,,,benim muhasebecim yok arkdsm ben her isimi kendim halletmeye calisiyorum,,,,esin belastingdienst i ararsa,,,seninle evledigi tarihi soylesin esimi yanima getirdim ve bu hakdan yararlanmak istiyoruz bu yuzdende algemeen heffingskorting formulu istiyoruz desin bu kdar,,,onlarda 5 is gunu icinde yollicaklarini soyluyolar cbuk geliyo formuller,,,doldurup yollarsinzi 2010 yili icin,,,eger okeylenirde alma hakkiniz var derlerse bu seferde evlendiginiz yildan itibarenki formulleri ismarlarsiniz,,,
hollandadayim(2008-5)

erkan
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Hollanda/ Amsterdam

Mesaj gönderen erkan »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

arkdsm sanirim iletinin bi kisminda benim dedigim seyden bahsettmissin bende uitkering almamali derken sosyali kastetmek istemistim yanlis anlasilma oldu sanirim,,,bende bu sekil duydum eger esini getirdikden sonra belli bi donem (sosyalden) almamali yoksa oturum ve paspoort tehlikeye girer diye ben wao yada baska uitkeringleri kastetmek istemedim yanlis anlasilma olmasin,,,,eger yanlis yazdiysam ozur dilerim herkesden,,,,
hollandadayim(2008-5)

cartel
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: svs
Yabanci_Ulke: tr

Mesaj gönderen cartel »

arkadaslar simdi belastingdienst para alabiliyormuyuz bende 2006 da evlendim simdi hollandadayim ???? acil cvp

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön