Oturum izni ve universite harc parasi

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
tuaydin
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: hollanda

Oturum izni ve universite harc parasi

Mesaj gönderen tuaydin »

selamlar arkadaslar, bilgiye ihtiyacim var, yardimci olacaklardan Allah razi olsun insAllah, durum su: Hollanda da bir universiteden mastir icin kabul aldim, ancak burs bulamadim. 10000Euro pesin para istiyolar ve tabiki de onu odeyecek gucum yok, nisalim da hollanda'da yasiyor, oranin vatandasi. oncelikle hollandaca uyum sinavini gecip hollanda oturumunu alip harc parasini dusurmek istedik ancak nisanlimin is bulmasi onumuzdeki bi problem.. Bildigim kadariyla hollanda okullari ogrencilerine oturum izni aliyo, normal vizeyle 3aydan daha fazla kalinamadigi icin. Okulun benim icin alacagi MVV vizesiyle beraber evlilik cuzdanimi gostersem okulun harc parasi dusermi acaba? Bu durumu okula sormustum daha onceden ama o zman evlenecegim ve aile birlesimiyle oturumu alicam demistim, cvp olarak da oturum iznini alirsan bi de evlilik sertifikasini getirirsen dusuk harc parasi odersin demislerdi. simdi durum biraz degisti, dedigim gibi aile birlesimiyle degil okulda okumam sebebiyle alacagim MVV oturumu harc parasinin dusmesine vesile olurmu???
bu durumu arastirmis olanlardan ve bilgi sahibi olanlardan yorum bekliyorum..

rottenboy
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: trabzon

Re: Oturum izni ve universite harc parasi

Mesaj gönderen rottenboy »

merhaba arkadasım bence nısanlın unıversıtenın ılgılı bolumune bu soruyu sorsun .cunku en saglam bılgıyı ordan alabılır.tabıkı sıtede bılgısı olan arkadasımız olabılır onlar da yardımcı olacaktır..ya da konsolosluktan da bılgı alınabılır dye dusunuyorum.sen hollandada unıversıteden nasıl master kabulu aldın kı ? yanı dıl yada sınav fılan sartı aradılar mı?sanırım toefl puanın var da kabul aldın..baska turlu nasıl olabılr?bana da yardımcı olur muusn bu konuda?ben nl vatanaslıgı hakkı kazandım orda ne sart arıyorlar?

ınsallah kısa zamandacozum bulnur kardes k.i.b

tuaydin
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen tuaydin »

merhaba rottenboy, ben universiteye de mail gonderdim bu konuyla alakali, henuz bi cevap gelmedi ancak yine de tecrubesi olan arkadaslarin bilgi ve goruslerini almak istedim..cunku bazen yetkili bi merci bile tam cevap veremeyebiliyorlar.. evet toefl scorum var, ancak kabul aldigim universite toefl istemedi. Eger lisansi okudugun bolum ingilizceyse Eindhoven universitesi ve bazi diger universiteler toefl istemeyebiliyorlar. her universite farkli belgeler istiyolar, elimden geldigince yardimci olmaya calisirim, ben epey ugrastim ve arastirdim universitelere basvururken, bircok master programi ingilizce veriliyo ama flemenkce verilenler de var tabi, eger nl oturumunu aldiysan kabul alman daha kolay olur bence..soracaklarin varsa sorabilirsin kardesim, yardimci olabilirim ins.

kose
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: turkiye

Mesaj gönderen kose »

kardes senin dusuncen sumu sen okul vizesiyle gelip burda kalmakmi yoksa buldugun o okulda okumakmi

kose
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen kose »

kardes senin evlilik yoluyla buraya gelmedigin taktirde harcparasi dusmes ayrica sen okula evlilik belgelerini gonderirsen vizenin tehlikeyegirecegini dusunuyorum sana vizeyi ind verecek onlar senin burda evli oldugunu ogrenirlerse vizeni verip vermeyecekleri muamma benim tavsiyem evli oldugunu soyleme cunku geldiginde donmeyeceksin diye vermeye bilirler bana gore en kisa yol evlilik yolu zaten benim bildigim kadariyla okul yoluyla gelenler burda kalamiyorlar kalanlarda var ama zor

tuaydin
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen tuaydin »

selam kose, ben bu yaz evlenicem ins. ve hollanda'da okucam, yani okul gostermelik olmucak evimizi de orada kurmayi dusunuyoruz. ama harc parasi fazla geldigi icin okul parasini dusurmenin yollarini ariyorum. nisanlimin henuz 1 sene kontratli isi yok, bu yuzden aile birlesimiyle oturum almak bu seneye yetismicek gibi gorunuyor cunku okul 1 eylulde basliyor. Ben okula sormustum daha once, o zman sartlar biraz daha farkliydi, okul bana dusuk harc parasi vermek istiyosan MVV vizesi ve evlilik belgesi lazim demisti,. yani yasal olmayan bi is yapmak istemiyorum, ve okul bittikten sonra esimle orada yasamak istiyorum,.IND'nin vize vermeme ihtimalinin sebebi nedir sence? ve ogrenci oldugumdan dolayi aldigim oturumu 1 sene sonra aile birlesiminden oturum aldigimizda degistirebiliyormuyuz? yardiminiz icin tesekkurler

kose
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen kose »

kardes benim bildigim ogrenci vizesi degistirmek kolay degil sen ogrenci vizesini aldin buraya geldin eger burda ilk 1yil da basarisiz olursan vizeni uzatmiyorlar sen o surede isini yaptin yaptin yapamadin isin zora duser banana sorarsan esin bir yerde birkac ay kendine kontrart yaptirsin masrafi fazla tutmaz erseyi tam olursa belki 1 ayi bulmaz vizen cikar ve okula okadar para odemene gerekyok

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön