Hollandaya gelince yapilacak islerde bir degisme varmi??
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: hollanda
Hollandaya gelince yapilacak islerde bir degisme varmi??
selamlar arkadaslar, sonunda Hollandadayim, yaklasik1 hafta oldu geleli, uzun suren bir bekleyis sonunda gelebildim esimin yanina, darisi tum bekleyenlerin basina ins. Gerek sinava gerekse vize basvurusuna bu siteden edindigim bilgiler dogrultusunda yuruttum ancak nl'ye geldikten sonra yapilacaklar biraz degismis mi yildan yila yoksa benim basvurumda mi bi gariplik var anlayamadim. Biz ind'den randevu aldik, randevu haftaya, bu arada belediyeye gittik ve bir takim islerimizi hallettik, ancak forumda yazdigi uzere beni adrese kayit etmediler hemen, evraklar ind'ye gidip gelecek oyle fln dediler, sofi numarasinin gelmesi 6-8 haftayi bulabilir dediler ve ind'ye verilmek uzere HBA belgesi vermediler, sadece bu kisi belediyeye gelmistir gibisinden bir kagit verdiler ind'ye vermek uzere..Isler bu sekilde mi yuruyo yoksa bi yanlislikmi var acaba?? 8 hafta boyunca sofi numaram olmazsa ben hic bir is yapamam burada, ne sigorta yaptiririm ne calisirim ne de okula yazilirim, bu kadar bekletmeleri normalmi??
- ortakoy
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Türkiye_Aksaray
- Yabanci_Ulke: Hollanda
- İletişim:
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
Re: Hollandaya gelince yapilacak islerde bir degisme varmi??
oncelikle hosgeldin arkdsm hollandaya umarim burdaki islemlerin kolayliklarla hallolurda hayatini duzene koyabilirsin...aslinda kisiden kisiye semtten semte sehirden yada bolgeden bolgeye degisik bi duzen oldugundan degisiyomus gibi gozukuyo ama suanda sizin yaptiklariniz tamam ind randevusu alinmis belediyeye gidilmis gba testi yapilmis( o kagidi sana vermiyolar onlar gonderiyolar ind ye)...8 hafta diye maksimum genel sureyi soylemislerdir tabiki (ins ins ins allahdan bi mani cikmasa) 8 hafta beklemessin,,,calisamassin evet sofi numaran ve oturum kartin gelmeden ama dedigim gibi 2 ay surecegini sanmam...en kisa zamanda islerinizin yoluna girmesini dilerim...tuaydin yazdı:selamlar arkadaslar, sonunda Hollandadayim, yaklasik1 hafta oldu geleli, uzun suren bir bekleyis sonunda gelebildim esimin yanina, darisi tum bekleyenlerin basina ins. Gerek sinava gerekse vize basvurusuna bu siteden edindigim bilgiler dogrultusunda yuruttum ancak nl'ye geldikten sonra yapilacaklar biraz degismis mi yildan yila yoksa benim basvurumda mi bi gariplik var anlayamadim. Biz ind'den randevu aldik, randevu haftaya, bu arada belediyeye gittik ve bir takim islerimizi hallettik, ancak forumda yazdigi uzere beni adrese kayit etmediler hemen, evraklar ind'ye gidip gelecek oyle fln dediler, sofi numarasinin gelmesi 6-8 haftayi bulabilir dediler ve ind'ye verilmek uzere HBA belgesi vermediler, sadece bu kisi belediyeye gelmistir gibisinden bir kagit verdiler ind'ye vermek uzere..Isler bu sekilde mi yuruyo yoksa bi yanlislikmi var acaba?? 8 hafta boyunca sofi numaram olmazsa ben hic bir is yapamam burada, ne sigorta yaptiririm ne calisirim ne de okula yazilirim, bu kadar bekletmeleri normalmi??
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09