ev satin almak

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
tirexxerit
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Hollanda

ev satin almak

Mesaj gönderen tirexxerit »

Merhabalar,
Bir ev satin almak istiyorum bunun icin funda.nl deki bazi evlere baktim. Cemremdekilere sordugumda
listedeki ev fiyatinin (vragprijs) %15 asagisina teklif gonderebilecegimi soylediler. Ev almis olanlar varsa
bu tur deneyimlerini paylasabilirler mi? Teklifi begenmeyince muhtemelen pazarlik yapiliyordur ama
deneyimleri olan varsa bu konuda sevinirim.
Ayrica bende 5 senelik oturum karti var sanirim bu ev alabilmem icin bir sorun teskil etmiyor diye dusunuyorum.

tesekkurler.

Ankara
Beginner
Beginner

Re: ev satin almak

Mesaj gönderen Ankara »

Arkadasim merhaba,
Oncelikle teklif kismina deginirsek, evet sen bir teklif verebiliyorsun bunun miktari sana kalmis ancak tabiki mantikli teklifler vermen gerek, oncelikle o bolgede daha once satilan evlerin miktarlarini ogrenirsen senin yararina olur. Teklifine red alirsan tabiiki yeniden teklif verebiliyosun yani cok resmi bi islem degil.

Ikinci konu evi kredi ilemi yoksa pesinmi alacagin,
Pesinse hic bir sorun yok, eger kredi dusunuyorsan NHG yani Nationaal Hypotheek Garantie ile ING den sorunsuz kredi alabilirsin (diger bankalar sorun cikartiyor) calistigin isyerinde 1 yillik kontrat in olmasi lazim. Esin kontratli bir iste calisiyorsa onuda kredi miktarina ek gosterebilirsin.

Daha fazla bilmek istedigin konular varsa ardimci olmaya calisirim.

reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: hatay
Yabanci_Ulke: oss/hollanda

Mesaj gönderen reisbey2008 »

nhg ile alabilmesi icin eslerin her ikisininde hollanda pasaportu olmasi gerekiyor yada onbepaaldetijd oturumun olmasi lazim.hollanda genelinde suan ev piyasasi baya bir dustu.krizden dolayi herkes evini satiyor.egerki ileride issizlik sikintisi cekme durumun yoksa tavsiye ederim.Ama issiz kaldigin zaman devlet bir kurus yardim etmiyor.ve eslerin mecburen devamli calismasi gerekiyor.o yuzden cok iyi dusunmen lazim.burada ev sahibi olmak guzel birsey ama negatif yonlerinide iyi hesap etmelisin.

one2one
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: afyonkarahisar
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Mesaj gönderen one2one »

Ankara
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen Ankara »

5 Yillik oturumum var ve NHG ile kredi alabiliyorum, tecrube ile sabit. Sen yinede ihtimalleri degerlendir ve arastir. Diger konuda arkadaslara katiliyorum en kotu durumu goz onunde bulundurarak gir bu ise aksi halde cok zarar edebilirsin.

tirexxerit
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen tirexxerit »

Merhabalar,
Oncelikle yanitlar icin tesekkurler.
Bugun ABN ile gorustum 5 senelik sabit faizli kredi icin %4.25 oneriyorlar. NHG'li oldugunu soyledi ama ben bu NHG garantisinin kredi alana ne faydasini var anlamis degilim. Anladigim bankanin yararina
bizim degil. ING icin ileride banka degistirmek vs gerektiginde bir takim cezalar oldugunu duydum. Dusundugum ev icin %100 kredi vermeyi kabul ediyor banka onda sorun yok aslinda.
Elimde bir miktar para var o miktari kendim pesin verebilirim dedigimde ABN yetkilisi pesin vermemenin benim icin daha iyi olacagini soyledi. Normalde ben odeyebildigim kadar kismini kendim nakit odeyip
gerisine ipotek almayi dusunuyordum. Anladigim kadariyla bu veri vergi odemesi sebebiyle millet %100 miktari bankadan aliyor.
Issiz kalmak her zaman gecerli bir konu su siralarda gordugum kadariyla. Her zaman olabilir. Bu riskle hic ev sahibi olmayip aylik 1000 euro uzerini
bosu bosuna vermek de var. Bu kotu gunler icin elimdeki birikimimi, vermeyip ileride bir sorun ciktiginda odemelerimi aksatmamak icin de kullanabilirim diyorum ama kafam karismis durumda.
Teklif icinse iki evi gormek icin gidecegim. Cok istekli gorunmeden evin funda.nl de gosterilen fiyatinin %15 asagisina teklif gondermek istiyorum. O civardaki evlerin kaca satildigini ogrenebilmek
nasil mumkun bilemiyorum. Tek yapabilecegim civarda oturanlarin kapisini calip ilce hakkinda yorumlarini sorabilirim umarim hollanda halki tuhaf karsilamaz bu kapi calma isini. Evler kaca satilmis ogrenme
imkanim var mi cidden?
Dediginiz gibi Hollanda'da ev sahibi olmak guzel anladigim kadariyla bu abartili kiralari odemektense ama oldukca da cetrefilli.

Yorumlar icin tekrar tesekkurler.

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön