Dil okulu yardimui icin belediyeden gelen mektup

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: Dil okulu yardimui icin belediyeden gelen mektup

Mesaj gönderen sansli »

prensipte partnerinin uyum surecini takip edebilir,veldhovn belediyesi karsiliomus sadece sizin 270 euro kendi katki payinizi odemeniz gerekiomus (normal prosedurdde bu zaten).bu onun zorunlu veya gonullu inburgeraar olmasiyla alakali deildir dio...
ne ile alakalidir : ikinizin birlikte olan inkomenina(geliri ile) ilgilidr diyo.eger sizin beraber olan geliriniz %150 in altindaysa oluyomus ki geliriniz oyle sanirim yoksa direk karsilamioruz derlerdi die dusunuyorum.eger partneriniz hollandada oturuosa benimle kontaga geciniz bilgilendirme konusmasi icin diyo...bence vakit kaybetmeden arayin kontga gecin ve yeni yil baslamadan belediye tarafindan karsilanirken kursa yazdir kendini arkdsm cunku bikac bin euro oldugu soylenio kurs fiyatlarinin eger belediye karsilamassa....
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

demezler insallah arkdsm,,,randevu aldiysan problem olmaz sanirim...
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

cok guzel arkdsm sevindim senin adina,,,peki programma 1 mi yoksa programma 2 mi yapacaksin onuda belirttilermi ? umarim kolaylikla alirsin onuda...
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

programma 1 eski adiyla niveau 3 oluyo arkdsm bununla mbo okuyabilicek kadar dil bildigini kanitlamis oluyosun, programma 2 de eski adiyla niveau 4 oluyo yeni adlariyla da b1-b2 oluyo,programma 2 de hbo okuyacak kadar dil ogrendigini is hayatinda yer alacak kadar dil bildigini kanitlamis oluyosun,tabiki sinavlarindada biaz fark var,b1 de (programma 1 ) kisa mektuplr yazilio,sorulara kisa oz cvpla veriliyo b2 de ise (programma 2) uzun mektuplar,sorulan sorulara kisa hikayeler anlatmalar,grammatica fln bunlar var,,,ben simdi inburgeringscursusu bittirdim niveau 3 (programma 1) yazildim kurs bitti traject toetslardan 2 bolumu almistim gecen sene 2 sini alamamistim sonra mbo ya yazildim (meslek lisesi) oraya devam ediyorum gecenlerde eski dil okulumda meting-toetsa (deneme seviye olcme sinavi gecen sene alamadigim bolumlerden girdim sadece simdi 4 bolumde yazma okuma anlama dinleme bu 4 bolumdede niveau 3 (programma 1) i almis oldum,simdi mektup bekliyorum geldigi zaman programma 2 (niveau 4 ) kursuna baslicam meslek lisesine ek destek olsun diye...oyzden dedim eger direk alabilirsen bu sinavlar zamandan kazanirsin 1 sene inburgeringsle ugrasmadan direk nnt 2 yaparsin demek istedim...
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

ing ve almancan varsa cokta zorlanmassin diye dusunuyorum...yardimci olabildiysem ne mutlu....biraz gayretle eksileri yok denecek kadar az seviyeye indirebilirsin...
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
Esra70
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: Karaman
Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam

Mesaj gönderen Esra70 »

Ayy daha ben de baslamadim okula felan 2 sene olduu geleli amsterdam dan zaandam a geldik diye bildiri yapti esim ama hala bisey yok.Birde bu inburgering kursu arrtik zorunlu degilmis anladigim kadariyla ama benim gitmem daha iyi olcak sanirim.Az da olsa anliyorum cogu seyi ama konusma da problemim var :) Gerci hemen oyle sakir sakir konusmuyo kimse ama :) Bu mektup yazma sorulara cevap verme gibi seyler urkuttu nedense.Kursta da boyle sinav mi yapiliyo hemen yani bazi seyleri ogrenmeden ?

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

Hayir esracim hemen boyle seyler yapilmiyor tabikide bu benim bahsettiklerin niveau 3 ve niveau 4 icin gecerli eger sen inburgeringscursus yapacaksan bunun seviyesi eski adiyla niveau 2 olacak.ama ben bana tavsiye srduklarinda (nacizane fikir olarak) surekli yazarak calisilmasini siddetle tavsiye ediyorum....kisa zamanda bi yarari yok gibi gorunsede uzun vadeede cok ama cok ise yaradigini gorebiliceksiniz zamani geldiginde,,,tabi bu yazma isi eger inburgeringscursusden sonra ilerlemek devam etmek yada mbo hbo gibi okullara gitmek istiyosanizda kesinlikle lazim olacak bi durum...niveau 3-4 yaptigin zaman illaki yazdirmalar,mektup yazmalar,fln oluyo ama disardan bakildiginda zor gibi gorunsede iisin icine girdikce hersey daha anlasilir oluyo korkmana gerek yok...eger korkulacak bisey olsaydi inan ben yapamazdim ben suan niveau 4 kursuna yazilmak icin bekliyorum mektubum geldiginde yazilacagim...oyle olsa (ben cok cekingen bi insanim kendi hayatimda,bakma burda herkese yardimci olmaya calisiyorum ama praktikte cok cekingenim :) ) yapilamayacak bisey olsaydi ben yapamazdim yani oyuzden gozunu korkutma bence :) ...
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
Esra70
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: Karaman
Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam

Mesaj gönderen Esra70 »

Bende senin gibiyim canim cekingen birden Isinamayan kaynasamayan.Hayirlisiyla baslarim insAllah cok tsk ederim canim Allah razi olsun yorumun icin Selam ve Dua ile

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

Benim tek cekingenligim hollandaca konusmaya baslanan yerde basliyo malesef :) obur turlu kendi cevremde cok cabuk kaynasabiliyorum aslinda,arkdslarimi cok iyi sectigim gibi cok cabukta arkds bulabiliorum ama benim icin ilk izlenim cok onemli,bi insanla 5 dk bi arada durmam onunla arkds olup olamayacagim fikri edinmemde yeterli bi sure oluyor. :) allaha sukur simdiye kadarda hic yanilmadim allaha yaniltmaz ins ins ins dedigim gibi iste cnm tek problem hllandaca alanlarda basliyo cekingenligim :) onuda dili tam sokunce asariz ins ins ins...allah sendende razi olsun arkdsm selam ve dua ile arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

Aslinda bu bikac kez dile getirildi ama katilim olmadi denecek kadar azdi...Ufoss abimiz dukkanina tanisma amacli davet etti bikac arkdsmz gitti sanirim,yine dugunlerine davet etmislerdi sanirim katilim olmadi...bu konuda benim bi yetkim yada organizasyon yapmam dogru olmaz sanirim cunku sitenin kuruculari ufoss abimiz ve geluk ablamiz dedigim gibi bikac kere boyle teklifler oldugu gibi katilimlar cok az sayiyla gerceklesti...
hollandadayim(2008-5)

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön