hollanda da tecrubeler

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
bebecik
Mezun-NL
Mezun-NL

Re: hollanda da tecrubeler

Mesaj gönderen bebecik »

bakayim,bulursam buraya eklerim,ilgine tesekkur ediyorum efeler diyari arkadasim

bebecik
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen bebecik »

Efeler Diyarı
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: Turkiye - Aydin
Yabanci_Ulke: Hollanda - Noord Brabant

Mesaj gönderen Efeler Diyarı »

yine olmadı :D çünkü bu sitede youtube tabanlı yayın yapıyor ;)

bebecik
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen bebecik »

neyse bulursam yapariz biseyler :)

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: kayseri
Yabanci_Ulke: turkiye

Mesaj gönderen darısıbasima »

Yorum yazanıda yazmayanıda goruyorum . İlgiye karsı ilgi gosterırım

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen el lobo »

bebecik yazdı:Bu yazimda tr nin avrupa birligi olayina hollandalilarin bakis acilari ile ilgili olacak...
pek cok hollandali ile bu konuyu konusma imkanim oldu ve fikirlerini aldim, hemen hemen hepsi turkiyedeki siyasilerin avrupa birligine illada girecez demelerine cok afedersiniz ama gotleriyle guluyorlar,adamlar aynen soyle diyor : avrupa birligi diyorki turkiyeye ben seni almam ,bu imkansiz bisey,kulturumuz,gecmisimiz,dinimiz,herseyimiz farkli,ortak hicbir yanimiz yok..fakat tr diyorki sen istemesende ben zorla girecem... hollandalilar aynen soyle diyor bu ne bicim bir ulke bu ne bicim bir yalakalik...ben seni istemiyorum sen zorla ben gelecem diyorsun,bunun adina zorbalik derler ve turkler zorbadir...aynen boyle dusunuyorlar ,burda hollanda daki cocuklar bile turkiyenin birlige alinmayacagini cok iyi bilirken bizim hukumetlerimiz bunu anlamak istemiyor,aslinda anliyorlar fakat,ulkeye ihanet etmenin en guzel yolu birlige yalakalik yapmaktan gectigini cok iyi biliyorlar,avrupa diyor sunu yap bunu yap su kanunu degistir,olmadi bi daha degistir,taviz ver ...ulkendeki stratejik tesisleri yabancilara sat,ulkeni yagmalattir...avrupanin istedigi bu.. vede basimizdakilere bunu yaptiriyorlar,bakin size bir link veriyorum bu linke tiklayip izleyin ve ne demek istedigimi anlayin...http://www.youtube.com/watch?v=Yw1tBWuv ... re=related
1995 de bu konusmayi yapan kisinin bugun avrupa birliginin borusunu calmasi ve birligi desteklemesi sizlere bazi seyleri dusundursun....
burda siyaset yapmak yanlis olur seninde bilmedigin bisey var herkes degisir dunya degisiyor herkes degisiyor 1995 te yillik 3 milyar dolar ihracat yapan turkiye bugun 120 milyar dolari asti ve begenmiyor hem trukiyede yasamiyor hemde orasiyla ilgili yorum yapiyorsunuz kim nereyi satmis ben siyaset fakultasi bitirdim sizler kadar konusmam cunku bilmeden konusmak kadar buyuk hata yoktur kimse milletini devletini oyle aciktan satmaz ben kimse iyi demiyorum ama eskilere bakarak turkiye iyiyye gidiyor buda bi gercek bide bu adamlarin degismis olacagini niye kimse kabul etmiyor sen 13 yil once nasil dusunuyorsan hala oylemisin ki hala oyleysen yazik

arkadaslar dunya degisyor dengeler oynuyor eskiden uyuyan asya ulkeleri gelisiyor pazar payi kapmaya calisiyor ulkenizi kucultmeyin bizim ulkemiz cok buyuk ve en buyuk olacak bunu dileyin isteyin bu asari milliyetcilik falan degil sadece hayal edin buraya geldiksek bunu once kendimiz sonrada milletimiz icin nasil yararli olur ona bakin yok burasi soyle kotu boyle kotu demekle olmaz gelin yasayin gorun olmazsa kendinizce caresini bulursunuz ama tum dunyada cinli amerikan ingiliz alman o begenmediniz arablar ne bicim lobicilik yapiyor ama biz anca birbrimizi yiyoruz burda yarim milyon turk var siyasi hayatta sifiriz belli bazi alanlarda ticari faaliyet var o kadar daha iyi olmaliyiz ddaha etkili olmaliyiz daha yazilicak cok sey ama ozet olarak anladiginiz kadar konusu fazlasini yapinca komik oluyor herkes isini duzgun olsa biz boyle olmazdik

not: boyle sosyal bir devleti dunyada baska bi yerde bulmak cok zor bide memnun degiilsek yakinmak yerine daha iyisine tasinabiliriz bu daha kolay :!:
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

bebecik
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen bebecik »

bebecik
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen bebecik »

bu arada hollandanin sosyal bir devlet oldugunu soylemisssin...kusura bakma ama buna kargalar bile guler,kargalara sormasakta hollandalilara sorsak onlarda guler...adim attigin yer vergi ise ,halki surekli somuruyorsa bir ulke kusura bakma ama orasi sosyal devlet degildir ve olamazda,bugun hollandanin durumuna hollandalilar bile kiziyor,ekonomi cokmus,issizlik dizboyu,daha dogrusu avrupa birligi cokmus....bundan 10 sene once hollanda sosyal bir devletmis bak ona katiliyorum...
demissinizki begenmeyen baska ulkeye gitsin... hic bir yere gidecek degilim ,ben duzenimi burda kurmusum,burda yasiyorum diyede kusura bakmayin ama buradaki hollandali turkler gibi hollandaliya yalakalik yapacak da degilim,calisiyorum vergimi veriyorum ve haklarimi istememde gayet normal,olumsuzluklari ve fikirlerimi ifade etmemde gayet normal....

Efeler Diyarı
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: Turkiye - Aydin
Yabanci_Ulke: Hollanda - Noord Brabant

Mesaj gönderen Efeler Diyarı »

bebecik
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen bebecik »