hollandaya geldikten sonraki haklarimiz

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

hollandaya geldikten sonraki haklarimiz

Mesaj gönderen sansli »

arkdslar bi sorum olucak malum buraya gelene kadar basvurular evraklar sureclerden bahsediyoruz,,,bazen yani bilgisi olanlar hollandaya geldikten sonraki haklarimiz hakkinda bizi bilgilendirirlerse ona gore yol aliriz bizde,,,mesela benim merak ettigim kadin parasi nasil alinir nerden alinir nereye basvurmamiz gerekiyor,,,bilgiisi olan arkdslar cvplarlarsa sevinirim simdiden tskler...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

arar_55
Gonullu
Gonullu

Re: hollandaya geldikten sonraki haklarimiz

Mesaj gönderen arar_55 »

Degerli insan neyi kast ediyorsun..
Calismiyan ev hanimlari(cocuklu)vergi dairesinden eslerden birine her ay Ornek veriyorum 160,00 euro gibi vergi iadesi(eslere butce yardimi) ..vermekdedir bunu vergi Dolduran kisiler sizler icin
internet uzerinden baslatsin,egerki her iki kisinin vergi numarasi varsa vede eslerden biri calisiyorsa!!! alabilir!!
ayni zamanda her yilin subat ila nisan arasinda mecburi gelir vergisi beyannamasi dolduruluyor(ya alirsin vergiden iade yada Odersiniz)bu yillik her iki esin yillik gelir limitiyle belli olur!!
en son 5 yilik gelir kontrol edilir vergi dairesinden bas vuru yapmaniz halinde.....
saglik sigortasi primleri(Agis zorgverzekeringen) ile ek odediginiz(aanvullende verzekeringen)disci dogum sigorta primleri+eigen risico primleri (okul egitim masraflari+gozluk hastalikla ilgili yatak elbise+ortopedik masraflarinizi+disci masraflariniz(600,00)euro ustundeki+cami yardimlariniz
acil hasta icin(sakat cocuklari ziyaret masraflarinizi+nafaka odeneklerinizi bu tur fazla odediginiz masraflari yillik gelirinize gore(uzman vergi Dolduran)turk vatandaslarimiz sizlere yardimci olur!!!

Issizlik (hastalik)kaza sigortasi odenekleri icin prim odemis iseniz(hakkiniz varsa) alabilirsiniz

Evionizi sigorta ettiriniz yangin ver hirsizlik(Onerim Postbank)i seciniz her turlu sigorta icin
saglikli duzgun hatasiz hizli hizmet ver5mekdedir(Yolculuk sigortasi dahi)..... WA bisikler veya cocuklariniz varsa bunu yaptiriniz!birisine siz yada cocugunuz zarar verdigi zaman bu sigorta sizin icin oder karsi tarafin masraflariniz)ornegi bisikletle araca carpma, bir yere zarar verme,komsunun tv sini dusurup kirma gibi zarar verdiginiz durumda sigortaniz yanginda olsa oder!!!
bilmediginiz bir evrak a sakin imza atmayiniz(telefon la sizlere onerilerde bulunan sirketlere , kredi borc emeklilik gibi onerilerden uzak durunuz) sakin ha......................uzak durunuz!!!

Araclariniz da yolculukda anwb yi oneririm.. Eski arac sakin almayiniz(kullanilmis tv ve 3 yasindan yukari pc bilgisayarlardan da uzak durunuz! gsm,camera,oto teypleri makbuzlu satin aliniz
calinti esyalardan bisikletlerden uzak durunuz!!

bilmediginiz durumlarda turk kurumlarindan derneklerden yada resmi ofislerden
Hollandada ki kurumlardan (vergi doldurmak isterseniz)vergi dairesinden randevu alip orda doldurdursunuz
kolay gelsin....

aylik ve is kontratlarinizi iyi saklayiniz yaslilik sigortasi (issizlik) hastalik odenegi alacaginiz zaman gereklidir!!hic bir evraki yirtip atmayiniz banka ile ilgile evraklarinizi da

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

sanirim tam anlatamadim ozur dilerim,,,calismayan ev hanimlarina aylik 193 yada 160 euro gibi bir ucret odendigini duymustum bunu merak ettim,,,halk arasinda kadin parasi deniliyo ama hollandacasi nedir bilmiyorum,,,biyerde okumustum hollandaya gelen esler bu parayi alabiliyorlarmis,,,umarim simdi anlatabilmisimdir pek bi bilgim olmadigi icin tam anlatamiyorum demek istedigim seyi kusura bakmayin saygilar,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

kimsenin bu konuda bi bilgisi yok sanirim,,,
hollandadayim(2008-5)

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön