..Ehliyet Almak Istiyorum Yardim Lutfen :)...
Moderatörler: sansli, xmultecix
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: ..Kastamonu..
- Yabanci_Ulke: ...Hollanda / Lemmer..
..Ehliyet Almak Istiyorum Yardim Lutfen :)...
merhaba arkadaslar benim ehliyet konusunda sizlerden ogrenmek istedigim bi kac konu olacakti ben hollandayaa geleli yaklasik 6 ay oldu 2 aydir okula gidiyorum dil seviyemi hepiniz tahmin edebiliyorsunuzdur benim sizlerden ogrenmek istedigim...
1-Dil seviyem ust duzeyde degil ve kaldigim yerde turkce hoca buldugum taktirte direksiyon sinavina girdigim zaman egitmenin soylediklerini hocam turkce cevirebilir mi cunku dil seviyem ust duzeyde olmadigi icin zorlanacagim..
2-Sinava Turkce olarak hazirlanmak istiyorum fakat cevremdeki turkler sinavda turkce cevirinin yalnis yapildigini tam karsiligi olmadigini belirtiyorlar bu konud bilgisi olan var mi ?
1-Dil seviyem ust duzeyde degil ve kaldigim yerde turkce hoca buldugum taktirte direksiyon sinavina girdigim zaman egitmenin soylediklerini hocam turkce cevirebilir mi cunku dil seviyem ust duzeyde olmadigi icin zorlanacagim..
2-Sinava Turkce olarak hazirlanmak istiyorum fakat cevremdeki turkler sinavda turkce cevirinin yalnis yapildigini tam karsiligi olmadigini belirtiyorlar bu konud bilgisi olan var mi ?
#kocadeli#
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
Re: ..Ehliyet Almak Istiyorum Yardim Lutfen :)...
her konuya atliyormus gibi olacagim belki arkdsm bunun icin ozur diliyorum ama hemen cvp almak istedigini dusundugumden dolayi cvp yazmak istedim...birinci soruna gelince bu senin icin kocaman bi eksi olur kaldi ki buna izin vereceklerini hicmi hic sanmiyorum ama bak sansli demisti dersin anlasilmiyacak kadar konusmuyolar bile examenatorler,,,bu konuda hic korkun olmasin...mesela ben sana sunu desem anlamazmisin?
eerste rechts dan links
rechtdoor...
bunun gibi kisa ve oz konusuyolar...
ikinci soruna gelince teori sinavina turkce hazirlanmak istiyorum demissin ve etrafindakilerin dediklerinden bahsetmissin dogru turkceye ceviride bazen biraz degisiklikler oluyo ama anlasilmayacak kadar bi duzensizlik degil bence bu ,,,bende teoriye turkce hazirlandim turkce kitap ve cd den ve bu sekilde aldim bicok turkde turkce olarak giriyo ve kazaniyo sinavi,kazanamayanlar ya heyecandan ya gercekten soruyu bilemediklerinden kaybediyo...oyle olsa kimse turkceden kazanamazdi sinavi...icini rahat tut simdiden kafa yorma once bi turk hoca bul kendine gerisi gelecektir,,,hem bi turk hoca buldugunda bunu ona izah edebilir ve bazen sana hollandaca komutlar vermesini isteyebilirsin pratik yapmak acisindan...hhersey guzel gidecek yeterki bi hoca bul ve basla gerisi gelecektir...
eerste rechts dan links
rechtdoor...
ikinci soruna gelince teori sinavina turkce hazirlanmak istiyorum demissin ve etrafindakilerin dediklerinden bahsetmissin dogru turkceye ceviride bazen biraz degisiklikler oluyo ama anlasilmayacak kadar bi duzensizlik degil bence bu ,,,bende teoriye turkce hazirlandim turkce kitap ve cd den ve bu sekilde aldim bicok turkde turkce olarak giriyo ve kazaniyo sinavi,kazanamayanlar ya heyecandan ya gercekten soruyu bilemediklerinden kaybediyo...oyle olsa kimse turkceden kazanamazdi sinavi...icini rahat tut simdiden kafa yorma once bi turk hoca bul kendine gerisi gelecektir,,,hem bi turk hoca buldugunda bunu ona izah edebilir ve bazen sana hollandaca komutlar vermesini isteyebilirsin pratik yapmak acisindan...hhersey guzel gidecek yeterki bi hoca bul ve basla gerisi gelecektir...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Mezun-NL
sansli arkadasim ole herseye atlamak falan olurmu allah senden bin kere razi olsun her soruma cevap veriyorsun tecrubeni aktariyorsun...dil konusuna gelince hani otobus soforleri soyle der ya arabayi ehliyet mi suruyorsansli yazdı:her konuya atliyormus gibi olacagim belki arkdsm bunun icin ozur diliyorum ama hemen cvp almak istedigini dusundugumden dolayi cvp yazmak istedim...birinci soruna gelince bu senin icin kocaman bi eksi olur kaldi ki buna izin vereceklerini hicmi hic sanmiyorum ama bak sansli demisti dersin anlasilmiyacak kadar konusmuyolar bile examenatorler,,,bu konuda hic korkun olmasin...mesela ben sana sunu desem anlamazmisin?
eerste rechts dan links
rechtdoor...

#kocadeli#
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
kocadeli yazdı:
sansli arkadasim ole herseye atlamak falan olurmu allah senden bin kere razi olsun her soruma cevap veriyorsun tecrubeni aktariyorsun...dil konusuna gelince hani otobus soforleri soyle der ya arabayi ehliyet mi suruyorbende diyorum ki arabayi dil mi suruyor versinler arabayi bana tee fizana gotururum onlari yeter ki bana bisi demesinler
) senin soyledigin sozleri anlayabilecek seviyedeyim allaha sukurler olsun eger bu kadar kisa cumleler kuracaklarsa umutlarim biraz daha artiyor
) biraz bu konularda arastirma yapayim umarim en yakin zaman ehliyetime kavusabilirim
![]()
rica ederim arkdsm allah sendende binlerce razi olsun...dogru bi soz ama ehliyeti alinca araba surme tekniklerini ogrendigini kanitlamis oluyosun gerci turkiyemizde erkek cocuklarimiz cekirdekten yetisiyolar araba surme konusunda ama ne kadar dogru yetisiyolar buda tartisiilir...konumuza donecek olursak dedigim gibi bu sekil konusuyolar arkdsm niet zoveel...bazen hollandalilar sohbet etmek istiyolar tabi ama zaten cogu examenator senin durumunu seni sinava almadan once ogreniyo buyuk ihtimal ve ona gore davraniyor,,,hocalarla examenatorler genelde tanisik oluyolar ve senin hakkinda kisa bi sohbet etmis olmalari buyuk olasi bi durum...dedigim gibi eger baslarsan turk bi hoca bulup ve zor olmadigini gordugunde hevesin ve cesaretin artacak, suanda senin tek problemin bi turk hoca bulup baslamak olsun dedigim gibi gerisi gelicektir...
hollandadayim(2008-5)
-
- NT1
- Turkiye_Sehir: giresun
- Yabanci_Ulke: HOLLANDA
ben 2 gun once sinava girdim gayet iyidi turkce herhangi bir ceviri hatasi filanda yokdu
-
- Mezun-NL
himm..kazanabildin mi bari arkadasim..peki surus sinavinida turkce olarak mi yapacaksin ?pyschoo28 yazdı:ben 2 gun once sinava girdim gayet iyidi turkce herhangi bir ceviri hatasi filanda yokdu
#kocadeli#
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul karaman
- Yabanci_Ulke: hollanda
Arkadasim teoriye turkce girmistim, herhangi bir sorun yok. Ikinci bolum praktijk sinavinda examinator icin yaninda tercuman almak yasak, ama zaten sanslinin soyledigi gibi cok kolay cumleler bunu da seni calistiracak olan ders verirken seni bu cumlelerle yonlendirir sende alisirsin bu kadar basit. Birde bir arkadastan duymustum sinavda tom tom kullanabilinecek diye, bu uygulama yapiliyorsa daha kolay , bir sorustur istersen bir bilene , basarilar!
-
- Mezun-NL
arkadasim bilgilerin icin teskkr ediyorum arastirmalarima gore tom tom olayi seneye uygulanacakmis yarin yetkili biriyle gorusecem daha genis bilgi edinirsem sizlerlede paylasacagim ins bende en yakin zamanda alabilirim dilim ust seviyede olmadigi icin cekiniyorum acikcasi.. ama sizlerin soylediklerine gore biraz fazla stres yapiyorumnederlands yazdı:Arkadasim teoriye turkce girmistim, herhangi bir sorun yok. Ikinci bolum praktijk sinavinda examinator icin yaninda tercuman almak yasak, ama zaten sanslinin soyledigi gibi cok kolay cumleler bunu da seni calistiracak olan ders verirken seni bu cumlelerle yonlendirir sende alisirsin bu kadar basit. Birde bir arkadastan duymustum sinavda tom tom kullanabilinecek diye, bu uygulama yapiliyorsa daha kolay , bir sorustur istersen bir bilene , basarilar!

#kocadeli#
- Esra70
- NT2
- Turkiye_Sehir: Karaman
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam
Bende sansliya katiliyorum.Benim ehliyet hocamda turk ama ben ondan hollandaca soylemesini istiyorum sagolsun o da yardimci oluyo ki examenatorler de hangi yone gidecegini veya direk gidecegini soyluyordur bence buda anlasilmayacak kadar zor degil. 6 ayda kulagin biraz asina olmustur hollandacaya kolayca anlayabilecegini dusunuyorum.Bide yanlis bilmiyorsam examen olurken yaninda tercume edecek birisi de oluyor.Ehliyet hocanin seninle gelip gelmemesi senin istegine bagli demislerdi.Ne kadar dogru bilmiyorum.yine de hakkinda hayirlisi.Hayirlisiyla aliriz insAllah ehiyetimizi.
Selam ve Dua ile.
Selam ve Dua ile.
-
- Mezun-NL
bugun kurs veren biriyle gorusme sansim oldu arkadasim ilerleyen gunlerde randevu alarak daha ayrintili konusacagiz ama benimde ona sordugum ilk soru dili tam bilmiyorum sorun yasarmiyim onun verdigi cevapsa sagini solunu biliyorsan sorun yasamazsin dedi ve kurs verirken ben sana ogretirim merak etme dedi bakalim ilerleyen gunler neler getirecek bizi rabbim hepimize yardim eylesin...Esra70 yazdı:Bende sansliya katiliyorum.Benim ehliyet hocamda turk ama ben ondan hollandaca soylemesini istiyorum sagolsun o da yardimci oluyo ki examenatorler de hangi yone gidecegini veya direk gidecegini soyluyordur bence buda anlasilmayacak kadar zor degil. 6 ayda kulagin biraz asina olmustur hollandacaya kolayca anlayabilecegini dusunuyorum.Bide yanlis bilmiyorsam examen olurken yaninda tercume edecek birisi de oluyor.Ehliyet hocanin seninle gelip gelmemesi senin istegine bagli demislerdi.Ne kadar dogru bilmiyorum.yine de hakkinda hayirlisi.Hayirlisiyla aliriz insAllah ehiyetimizi.
Selam ve Dua ile.
#kocadeli#