arkadaslar merhaba ,uzun suredir bilgi aliyodum sitemizden,ozellikle alper arkadstan(cok saolsun) bikac sorum olacak bilgisi olan arkadslarimdan tavsiye bekliyorum.
bugun esim evliligimizi belcikada( antwerpen) onaylatmak icin belediyeye gitmisti( 4 hafta sonrasi gune randevu vermisleri hatta mayista) belediyedeki calisanlar burdan hanimin goturdugu formul a formul b hicbirini almamis direk fotokopilerini cekmis,ve hemen tamam evliliginiz bilgilerinizde goruluyo demis,hepsi bu,, herhangi bi kagit belge vermemisler,sizce bu normal mi,cunku bildigimiz kadariyla evlilik tanitimi 2 ila 4 hafta aliyodu,ve size bi belge veryolardi.biz esimle bu konulari konusup dikkatli olmasini istemistim, oda belediyeyesordugunda bu durumu lutfen daha sonra randevu alip baska bi hafta yine gelin randevunuzu alin ve sorunuzu sorun,bilgisayarda evli gozukuyosunuz suan demisler.bilmedigimiz ve daha fazla o igrenc insanlarin hatalarini beklememek icin sorma geregi duydum.( cunku 5 yillik kartina basvururken bizi 2 hafta sallamislardi, bi belge hazirlancakmis, onu isyerinde patronuna doldurtcakmis 2 hafta sonra gelcekmis,miste mis,, o belgeyi bile almadilar, 2 hafta sonra gittiginde,bu belge gereksiz dediler)
bide arkadaslar bugun esim gittiginde 5 yillik kartini sordu,, eve herhangi bisey gelmedi, ne oldu diye hala islemdeymis,ordaki bayan soyle soylemis,artik sistem degisti gerekli gorulen durumlarda 5 ayin dolmasini bekliceksiniz(fakat bu gerekli gorulen durum ne o belli deil,, cunku istedikleri butun belgeleri hem 5 aylik basvurusunda hem 5 yillikta vermistik,5 aylikta is kontrati,maas bordrosu,sigortasi, polis belgesi hepsini vermisti,,5 yilliktada aynisini istediler ) ondan sonra alabilirsiniz5 yillik kartinizi diye. ben oncelikle su soruyu sormak istiyorum.forumumuzda hic 5 aylik kartiyla basvurup vizesini alan yada ne kadar zamanda alan yada bize herhangi bi tavsiye verebilecek olan,yada tavsiye eden etmiyen arkadslarimiz varmi??bu konuda bilgisi olan arkadsimiz bizi aydinlatabilir mi?? cunku 5 ay o oturumun cikmasini beklemektense basvururuz daha iyi .illaki vize basvurusu 5 yillik ile mi oluyo? bir digeri arkadslar,avukat ile yapilan basvurularin bi etkisi oluyo mu? bu konuyu tecrube eden arkadsimiz varmi,,cunku inanin ben omru hayatimdabi ulkeye,bi millete bu kadar nefret duymadim,, benim kucucuk ilcem bile onlardan daha kaliteli isliyo.egergerekirse,, faydasini goren bi arkadsimiz varsa tavsiye edermi turkiyedeki islemler ve belcikadaki islemler hakkinda.
arkadslar diger onemle konu gerceten bikac kanun degismis belcikada.ben burdan bu ise yeni baslicak arkadslara kesinlikle kesinlikle antwerpenden bu ise baslamamalarini tavsiye etmiyorum,, cunku esin her gidisinde hakaret yiyo,her gidisinde bugn git yarin gel,sonra gel,o olmadi onu yap gel,,boyle yap oyle yap,, turkle mi evlisin,nereli nerden yakisiklimi,sahte evlilik mi degilmi,,parali evlilik mi bla bla bla.. esim oz ve oz nl vatandasi biz 6 yildir birlikteyiz,ve esim hamile,simdi burda baska turlu yazmak istiyorum,fakat ihtiyacim var banlanmak istemiyorum.ve arkadaslar ben belediyenin yalancisiyim,bugun esime, cok sanslisiniz,cunku artik 1 temmuzdan itibaren 5 aylik kart diye bii verilmicek,sadece bi belge verilicek ve bununla vize basvurusu yapilamiyacak ve 5 ayin dolmasi mecburi olacak demisler, bide esimi flemekce kursuna cagirmislar ,,gelmesseniz para cezasi var diyolar bide, yahu 23 yildir hollandada yasayan insan dil kursunu ne yapsin,, esim pazartesi gunu izmirde yanimdaydi beraber aradik,, kadina ben flemenim,ana dilim gelmek zorunda miyim diye soruyo oda evet 3 gun saat 10.30 ila 3.00 arasi kurst bulunmalisiniz diyo,, boyle sacmalik olmaz ki,bu kiz ise nasil gitcek,kursa nasil gitcek ki gidip ne ogrencek.belcika yolunu dusunen arkadslar kesinlile arkadslar kesinlikle antwrpenden baslamayin,,baska sehirlerl denesinler.ben aylardir burdan ozellikle alpere(cok sagolsun) sormadigim sey kalmadi hala yeni yeni gariplikler cikiyo,,ve ben forumdada bizim basimiza gelen bi baska cift gormedim.
durumumuz biraz karisik oldugu icin uzun yazma ihtiyaci duydum,yardimci olan arkadslara cok tesekkur ederim.
geluk & ufoss mutluluklar dilerim,huzur arayisi arkadsim cok sevindim esin icin.
adnan
arkadaslar lutfen( belcika evlilik onaylatmak )
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
-
- Gonullu
Re: arkadaslar lutfen ilgilenirmisiniz.
IND ile Sorun Cozmekdense Avukatiniz Sizin icin Evraklari Hazirlamasi daha iyi oluR...
kisa ve oz ......................
Bu Isde Gonul vermis uzman Avukatlardan yardim Aliniz,Oyle Isim mr olsun Diyen Avukat larada
Boyun Egmeyiniz!!
kisa ve oz ......................
Bu Isde Gonul vermis uzman Avukatlardan yardim Aliniz,Oyle Isim mr olsun Diyen Avukat larada
Boyun Egmeyiniz!!