Lutfen Yardim Arkadaslar (polis kontrolu ve evlilik kaydi)

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
Bluue
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: Turkiye-Manisa-Izmir
Yabanci_Ulke: Belcika-Antwerpen simdi NL- Amstelveen

Lutfen Yardim Arkadaslar (polis kontrolu ve evlilik kaydi)

Mesaj gönderen Bluue »

Arkadaslar bir sorum olacak sizlere yardiminiza ihtiyacim var...
Bugun itibariyle evimize polis kontrolu geldi ve bu control esim icinmis anlamadim bisi..
Centrall lokete gittik ve polis control belgesini teslim ettikten sonra sizi evli goremiyoruz dediler kayitlarda ve gidip belediyeden kaydimizi yaptirmamizi istediler.. Belediyeye gittik ve kaydimizi yaptirdik.. bizim evlilik kaydimiz sadece centrall lokette mevcutmus yani belediyeye kayit yaptirmamisiz...
Belediyedekiler dedi ki bizim tekrar gun almamizi ve mulakat icin bu defa benim icin olacagini soylediler...

Ne yani simdi hersey yenimi basliyor benim icin? :? Ve bana 19ter denen bi belge vereceklerinden bahsettiler.. bu 19ter nedir?bide ben bu belgeyi aldiktan sonra calisabilirmiyim? :roll:

(parantez icinde kisaca ozgecmismizi anlatmak isytiyorum:Esim hollanda vatandasi ve calisamiyor ve raporu var uitkerring aliyor 600-650 euro civari.. Bizim basvurumuz agustos ayinda yapildi ve 15 kasimda elimize mulakat icin, icinde mulakat tarihi ve bizim yanimizda bulundurmamiz gereken belgeler yazan belge aldik... 25 ocak gunu mulakata gittik fakat ben bu mulakatin esim icin oldugunu bilmiyordum.. Ve mulakattan sonra esime 5 aylik bir belge verdiler oturum vizesi)

..Peki bu 5 aylik oturum vizesi neyi kapsiyor esim icin?. :roll: fakat benim icin herhangi birsey soylemediler.. sadece eve polis gelecek ve polis kontrol belgesini central lokete teslim etmemizi soylediler... bizde teslim ettik bugun.. yaklasik 4 aydan beri burdayim ve islemler cok yavas ilerliyo ve surekli problem cikartiyorlar...Peki benim 19ter denen belgeyi aldiktan sonraki asama ne olacak benim icin?)

Yardimlariniz icin cok tesekkuer ederim...
Allah herkesin yardimcisi olsun... :geek:

not:lutfen konuya uygun baslik aciniz,lutfen,yardim,acil yardim,bakarmisiniz gibi basliklar acmak sitemiz kurallari geregi yasaktir,anlayis gostereceginizi umar,tesekkur ederiz...
saygilar...
sansli...
20/08/2010 AileBirlesim basvuru
1/10/2010 NL'deyim > 7/10/2010 BE'deyim
15/11/2010 Mulakat tarih belgesi
25/01/2011 Esim mulakata girdi ve 5aylik oturum
12/04/2011 5 aylik oturum kartim
12/09/2011 Mutlu son!!! 5 yillik oturumum elimde

ozl
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers

Re: Lutfen Yardim Arkadaslar (polis kontrolu ve evlilik kaydi)

Mesaj gönderen ozl »

ayni seyden mi bahsediyoruz bilemiycem ama burdaki belcikaya gelen hollandali arkadaslarin esleri once kendileri yerlestiler belcika ya ve oturum karti aldilar. benim esimde belcikaya yerlesti ve oturum kartinin eline gecmesi cok uzun surecegi icin belcika oturum karti yerine gecen orada oturdugunu gosteren belge 19 diye bi kagit ile basvuru yapmistik.

yani eger ayni belge ise bu kartin olmadigi icin islemlerin olana kadar burada oturum musaden olduguna dair bir belge bu
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru

Kullanıcı avatarı
Bluue
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen Bluue »

ozl yazdı:ayni seyden mi bahsediyoruz bilemiycem ama burdaki belcikaya gelen hollandali arkadaslarin esleri once kendileri yerlestiler belcika ya ve oturum karti aldilar. benim esimde belcikaya yerlesti ve oturum kartinin eline gecmesi cok uzun surecegi icin belcika oturum karti yerine gecen orada oturdugunu gosteren belge 19 diye bi kagit ile basvuru yapmistik.

yani eger ayni belge ise bu kartin olmadigi icin islemlerin olana kadar burada oturum musaden olduguna dair bir belge bu

Peki ben bu belgeyi aldiktan sonra calisabilirmiyim? Ve bu karttan sonraki asama ne olacak benim icin... Ne yapmam gerekir?
:roll:

ufuuk
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Belçika/Sint-Niklaas(Antwerpen)

Mesaj gönderen ufuuk »

kardes buradaki arkadaslarin ve benim bu konuyla ilgili az cok bilgimiz var ama sana daha oncede yazdim senin cozum yolun inburgering burosu orada sosyal danisman verecekler her turlu derdinle ilgileniyorlar gercekten yardimci oluyorlarda is konusundada seni yonlendirecekleri yerler olacaktir gerekirse sana tercumanda cagiriyor herhangi bir ucret falan odemeyorsun inburgering her sehirde var bu danismaninda seni surekli yonlendiriyor dil okuluna belcikaya uyum saglamak icin kursa gonderiyor ondan haricte acikca soyleyim esinden bile gizleyecegin birsey varda kimseye acilamiyorsan o danismanla bunlari bile paylasabiliyorsun is konusundada seni vdab kurumuna yonlendirecektir hic bir meslegin yoksada orada sana kurs verecekler canim kardesim simdi senden tek bir ricam olacak heralde sen antwerpen desin pazartesi gunu esin bu numarayi arasin 03 338 70 00 randevu alsin http://antwerpen.inburgering.be/ yazdigin iletileri okudum durumunada gercekten cok uzuluyorum ama yazdiklarimi dikkate al kafana takilan her turlu konuda bu birim sana yardimci olacaktir yani ben bile cok stres oldum artik az kaldi gelip seni ben goturecegim artik saka degil istersen gelirimde turkiyeden bir vatandasim gelmis burada zor durumda kalmasini istemem umarim dedigim sekilde hareket edersin

Kullanıcı avatarı
Bluue
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen Bluue »

ufuuk yazdı:kardes buradaki arkadaslarin ve benim bu konuyla ilgili az cok bilgimiz var ama sana daha oncede yazdim senin cozum yolun inburgering burosu orada sosyal danisman verecekler her turlu derdinle ilgileniyorlar gercekten yardimci oluyorlarda is konusundada seni yonlendirecekleri yerler olacaktir gerekirse sana tercumanda cagiriyor herhangi bir ucret falan odemeyorsun inburgering her sehirde var bu danismaninda seni surekli yonlendiriyor dil okuluna belcikaya uyum saglamak icin kursa gonderiyor ondan haricte acikca soyleyim esinden bile gizleyecegin birsey varda kimseye acilamiyorsan o danismanla bunlari bile paylasabiliyorsun is konusundada seni vdab kurumuna yonlendirecektir hic bir meslegin yoksada orada sana kurs verecekler canim kardesim simdi senden tek bir ricam olacak heralde sen antwerpen desin pazartesi gunu esin bu numarayi arasin 03 338 70 00 randevu alsin http://antwerpen.inburgering.be/ yazdigin iletileri okudum durumunada gercekten cok uzuluyorum ama yazdiklarimi dikkate al kafana takilan her turlu konuda bu birim sana yardimci olacaktir yani ben bile cok stres oldum artik az kaldi gelip seni ben goturecegim artik saka degil istersen gelirimde turkiyeden bir vatandasim gelmis burada zor durumda kalmasini istemem umarim dedigim sekilde hareket edersin

Cok tesekkur ederim arkadasim ama benim daha hic bir belgem veya kartim yok elimde sen boyle dusunuyorsun

Sizinle tanismayi isterim tabikide benim icin cok degisiklik olur Kendi ulkemden birisinin benimle bu kadar ilgilenmesi cok guzel bisi saol sana ne kadar teskkuer etsem azdir...
Suan bizim beklememiz gereken bir polis var ve bu polis bu defa benim icin gelecekmis ve verdigi belgede icinde mulakat tarihi yazili belge olcagindan bahsettiler bugun aradigimizda....

Fakat sen diyorsun ki benim elimde hic bir belgem veya kartim olmadan buraya basvurabilirim.. Neyse zaman daha bize daha neler gosterecek..

Kullanıcı avatarı
Bluue
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen Bluue »

Arkadaslar bir sorum olacak yardiminiza ihityacim var tekrar..

Benim esime polis kontrlu icin geldiler birde benim icin polis kontrolu olacagini soylediler.. Ikinci polis kontrolunde polisin verdigi evrakta benim icin, icinde mulakat tarihi yazili bir belge vereceklerini soylediler...

Benim sorum su: Ben mulakata girdikten sonra eger bir sorun olmazsa bana 19 ter denen bir belge vereceklerini soylediler Peki ben bu belge ile calisabilir miyim?
Bu asamada esim ne yapmali? onunda calismasi gerekiyormu? yoksa evde bir kisinin calismasi yeterlimi?

Kullanıcı avatarı
Bluue
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen Bluue »

Arkadaslar bir sorunum var ve yardiminiza ihityacim var..

Benim esime polis kontrlu icin geldiler birde benim icin polis kontrolu olacagini soylediler.. Ikinci polis kontrolunde polisin verdigi evrakta benim icin, icinde mulakat tarihi yazili bir belge vereceklerini soylediler...

Benim sorum su: Ben mulakata girdikten sonra eger bir sorun olmazsa bana 19 ter (5 aylik oturum belgesi) denen bir belge vereceklerini soylediler Peki ben bu belge ile calisabilir miyim?
Bu asamada esim ne yapmali? onunda calismasi gerekiyormu? yoksa evde bir kisinin calismasi yeterlimi?

Birde ben bu 5 aylik oturum belgesini aldiktan sonraki asamalarim neler oluyor ne yapmaliyim 5 aylik oturumu aldiktan sonra..
Bu arada esim calismiyor yada calisamiyor rahatsizligindan dolayi ve kendisi hollanda vatandasi calisamadigi icin uitkerring aliyor hollandadan fakat bunu central lokette yeterli gormediler... peki ben 5 aylik oturum kartimi aldiktan sonra calisabiliyorsam 5 ay sonunda 5 yillik oturum icin basvuruda bulunabilirmiyiz?... cunku ben calisitiktan sonra esimin geliri ile benim gelir belegerlimi sundugumuzda 5 yillik oturum belgesinde sorun cikartirlarmi?...
Yardimlarinizi bekliyorum arkdaslar Allah rizasi icin sorularimin hepsine cvp verirmisiniz yardim edin lutfen..
Bir cikmazdayim...
Allah razi olsun yardimlariniz icin...

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

5 aylik kart ile calisabilirsin,zaten calismalisinda.Cunku esin issiz olursa 5 yillik oturum alamaz.
5 yillik karta basvuru icin evrak listesi var,orada is kontrati yaziyor.O olmassa zaten 5 yillik vermezler.
Islemi basa dondururler.bu 5 aylik kartinda anlami bu zaten.Vatandas is-ev bulsun sonra 5 yilligi alsin..

Sen sen ol,5 aylik karti alinca is bulup calismaya basla.Sonra 5 yilliga basvurdugunda sikinti olur.Esin hic olmassa Ab Vatandasi ona birsey olmaz,ama sende olur.

Sen her baslikta is is is diyorsun,birde Anverste kaliyorsun.Sen hic islere baktin mi,burasi buraya gelip yillarca is arayanlar ile dolu..Yani cok kolay birsey sanma,burada is Tr Den daha zor.

Kullanıcı avatarı
Bluue
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen Bluue »

nevilen yazdı:5 aylik kart ile calisabilirsin,zaten calismalisinda.Cunku esin issiz olursa 5 yillik oturum alamaz.
5 yillik karta basvuru icin evrak listesi var,orada is kontrati yaziyor.O olmassa zaten 5 yillik vermezler.
Islemi basa dondururler.bu 5 aylik kartinda anlami bu zaten.Vatandas is-ev bulsun sonra 5 yilligi alsin..

Sen sen ol,5 aylik karti alinca is bulup calismaya basla.Sonra 5 yilliga basvurdugunda sikinti olur.Esin hic olmassa Ab Vatandasi ona birsey olmaz,ama sende olur.

Sen her baslikta is is is diyorsun,birde Anverste kaliyorsun.Sen hic islere baktin mi,burasi buraya gelip yillarca is arayanlar ile dolu..Yani cok kolay birsey sanma,burada is Tr Den daha zor.

@nevilen Cok tesekkur ederim yardimin icin bir manisali olarak... sende anverste kaliyorsun galiba tanisma imkanimiz varmi?
belki bana is konusunda yardimci olabilirsin...cunku 5 aylik oturum aldigimda cok acil is bulmam lazim...sana ozelden msj atip numarami versem..? inan yardima cok ihtiyacim var...Dil konusunda da gayet iyi sayilirim...neyse cvbini bekliyor olacagim nevilen arkadasim..

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön