aile birlesimi cocuk

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
nigdeli
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Nigde
Yabanci_Ulke: Belcika

aile birlesimi cocuk

Mesaj gönderen nigdeli »

slemünaleyküm arkadaslar benim bir bilgiye ihtiyacim var biraz anlatiyim kendimi sizinde kafanizi agritirsam kusura bakmayin.
Almanyada yasiyorum ve almanvatandasiyim iki ay oldu alali,Esim türk vatandasi ve süresiz oturma izni var bizimde Türkiyede birde oglumuz var Evlatlik aldik dogurdogmaz 3yasinada suanda esim devamli yaninda kaliyor bende iki veya üc ayada gidiyorum yanlarina iki haftaligina,biz evlatlik davasini türk yasalarina göre türkiyede yaptik mahkeme karariyla aldik yavrumuzu,almanyaya getirmek istedim yabanci polis türk mahkeme kararini almanyada tasdik ve tenfizini istedi ama tam Bir bucuk senedir ugrasiyorum redetti neymis uluslar arasi lahey anlasmasi varmis ben buna uymamissim ondan dolayi kabul etmek istemiyorlar sasdim kaldim nerdeyse herseyi birakip türkiyeye kesin dönüs bile düsündüm yavrum icin.Asil hata bende niye söylüyorsunki evlatlik diye ne yapalim herseyimiz dürüst olsun düsündük olmadi.Avukatim belcikaya git cocugunu getirirsin dedi simde sizden ricam ya bana bir avukat adresi verin yada yardim edin bigisi olan varsa.Kendim su anda calisiyorum isim süresiz ve maasim 3200Euro ve Düsseldorfda calisiyorum belcikaya 100km,ben simdi Belcikaya yerlessem AB vatandasi olarak yavrumu getirebilirmiyim esimle bir sorun cikarmi ve Belcikaya evlatlik demiyecegim o hatayi yapmam birdaha cünkü hic biryerde yazmiyor evlatlik diye sizden ricam lütfen bana nasil yapmam gerekir bu isleri ve nekadar sürer.Lütfen yardimlarinizi bekliyorum.

nigdeli
Beginner
Beginner

Re: aile birlesimi cocuk

Mesaj gönderen nigdeli »

kimse yokmu burda yardim edecek arkadaslar...

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

Durum biraz karisik,onceden basindan gecen biri olsa mutlaka cevaplardi .
Fakat sana Belcika tarafini ben anlatayim.
Belcikadan herhangi bir belediyeye basvurdugunda , oturum kartin eline gecene kadar 5-6 ay bulur.
Oda evin-esyalarin tamsa ve orada ikamet edersen.Ab Vatandasi olman falan pek onemli degil.
Esin icinde ayni durum var.Oda ikametinin gercekten o ev oldugunu inandirmali.
Ozellikle Hollandanin kati yasalarindan kacip Belcikayi kullanan cok,yillardir bu sekilde oldugundan Belcikanin gozu acilmis ve
bu konuda hic yumusak degiller.Yani esinde sende gercekten o evde ikamet etmelisiniz bu 1.

Yani bu isin diger tarafida, hergun isin icin 100 Km gidip gelmeyi goze aliyor musun ?Cocuk icin yaparim dersinde bunun cocuk ile ilgisi yok.Insanin kendine iskence yapmasinin anlami yok.100 Km bu..

Birde , eger Almanya cocugun evlatlik olugunu biliyorsa Belcikada bilir.Ben bu evlatlik islerini pek bilmiyorum fakat dogum kagidinda falan bilgileri yaziyordur cocugun heralde.Yani Elcilige basvurdugunuzda mutlaka onlarda gorecek ve Almanyanin Lahey bahanesini Belcikada soyler..AB nin her ulkesi soyler.

Ben yinede Belcikyi denerim dersen,gel .Haftasonu olursa ben her konuda yardimci olmaya calisirim.Evde bakariz esyada,Belediyeyede gideriz polisede.
Ben bu cileleri cok cektigim icin bu tur seyler zor gelmiyor.

Kolay gelsin.

nigdeli
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen nigdeli »

nevilen kardes senden yardimin icin ALLAH razi olsun.
simdi hanimla ben belcikada nekadar ikamet yapmam gerekiyor aile birlesimi yapabileyim oturum kartini alincami yoksa eve polis geldikten sonrami zaten almanyadaki ikametimi silecegim komple belcikaya gececgim ve orda kalacagim.Gelelim is 100km arkadasim ben zaten suanda perisanim esim ve oglum Türkiyede.ben yanlizim ALLAH kimseyi yalniz birakmasin.Bu avrupa birligi Dünyaya bagiriyor insan haklari diye herdefasinda Türkiyeye ders vermeye kalkiyor,bana kanunu sert yüzünü gösterdiler bir kural hatasi yaptim diye kabuletmiyorlar neymis cocugun cikarlarini koruyorlarmis ondan kabull etmek istemiyorlarmis ama kendileri gidip afrikadan alip getiriyorlar.Kardesim ben deneyecegim Belcika yolunu bana sadece ne kadar bir zaman icinde istek yapabilirim veya bir türk avukat belcikadan bu islerin uzmani olsa daha iyi olur cünkü avukatlardan da nasibimi aldim adam isin uzmani degil yüzüne bulastiriyor fatura bana kesiliyor.ALLAH tüm kavusmak isteyenleri kavustursun.

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

nigdeli yazdı:nevilen kardes senden yardimin icin ALLAH razi olsun.
simdi hanimla ben belcikada nekadar ikamet yapmam gerekiyor aile birlesimi yapabileyim oturum kartini alincami yoksa eve polis geldikten sonrami zaten almanyadaki ikametimi silecegim komple belcikaya gececgim ve orda kalacagim.Gelelim is 100km arkadasim ben zaten suanda perisanim esim ve oglum Türkiyede.ben yanlizim ALLAH kimseyi yalniz birakmasin.Bu avrupa birligi Dünyaya bagiriyor insan haklari diye herdefasinda Türkiyeye ders vermeye kalkiyor,bana kanunu sert yüzünü gösterdiler bir kural hatasi yaptim diye kabuletmiyorlar neymis cocugun cikarlarini koruyorlarmis ondan kabull etmek istemiyorlarmis ama kendileri gidip afrikadan alip getiriyorlar.Kardesim ben deneyecegim Belcika yolunu bana sadece ne kadar bir zaman icinde istek yapabilirim veya bir türk avukat belcikadan bu islerin uzmani olsa daha iyi olur cünkü avukatlardan da nasibimi aldim adam isin uzmani degil yüzüne bulastiriyor fatura bana kesiliyor.ALLAH tüm kavusmak isteyenleri kavustursun.
Senin durumun ''Aile Birlesimi'' degil ki .Senin durumun baska ulkeye goc .Bu durum Ab icinde oldugu icin pek zor birsey degil,zor olan prosedure uymak,yani gercekten orada yasamak.

Sen simdi ornegin Antwerpene tasinsan ,burada Belediyeye kaydolursun ( esin ile birlikte-cunku esiminde oturumu var Almanyadan demissin) ev tutarsiniz,gider kaydolursunuz ve ortalama 7 ayda 5 yillik kartiniz cikar.
Sonrada cocugu istetirsiniz,cocuk ordan basvuruda bulunur.

Bildigim Almanyada Dil Kusu falan istiyorlar,senin cocuk kac yasinda bilmiyorumda ,Belcikada boyle birsey yok.
Yani musait bir vakitte Anverse gelirim dersen,Belediyeye ,Avukata vs. gotururum seni..Yada adresleri veririm sen gider anlasirsin.Avukat icinde internetten bak derim yani.Belcikada Turk Avukat diye aratsan birdolu cikar.

Kolay gelsin

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön