Merhaba arkadasim. 3 sene once esimle Tr de evlenip Belcika ya yerlestik. Ilk basta esim Turkiye ye geldi yerlesti bir sure Tr de yasadik. sonra kendisi israrla buraya gelmek isteyince biz de buraya gelmeye karar verdik. Vizeye muracaatimizdan 3 gun sonra mektup elime gecti. bir hafta sonra da vizeyi almaya gittik, buraya gelmemiz yine bir 1,5 ayi buldu.
Neyse konuya gelelim; o evlenme ehliyeti ne zikkimsa cok basimizi agritti, Turkiyeden istiyorlar , esim belcika da soruyor yok oyle birsey diyorlar. Beraber Belcika konsolosluguna gittik orada sormak icin onlar var diyorlar... kafamiz allak bullak oldu. Sonunda Buradan Belcikadan belediyeden diger kagitlarin yaninda evli olmadigini gosterir bir belgeyi verdik bu sayede evlenebildik. Yani; Belcika icin konusuyorum; o kadar karin agrilarimiza degmedi. Suan tam hatirlayamiyorm ama zannedersem esim o kagidi Belcika disisleri bakanliginda apostilletmisti. Birde evlilik icin Tr de doktor muayene raporu istiyorlar tanidik bir doktor varsa halleder onu cok zor bisey degil ... simdilik bu kadar eger sorun olursa yardimci olmaya calisirim. Bu arada Becika da nerede ev tuttunuz? sevgiler
evlilik ile ilgili acil
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
Re: evlilik ile ilgili acil
the turk arkadsim kiz antwerpende tuttu evi,polis geldi hatta gecen haftada,polisi verdigi kagidin ustunde randevu numarasi yaziodukizda aradi, beediyedekilerde,mayisa gun vermisler,,yani kiz nl vatandasi,belcika yolunu kullancaz,bende anlamiorm neden byle uzatiolar,normalde 5 aylik kartlari ranevusuz falan veriolarmista,,bize denk geldi iste bu.bide kiz oturum kartini almadan belediye o belgeleri vermio,,bekle allahim bekle.belediyeye sormustum ben ustte arkadsin yazdigi gibi,,ikametgah ,dogum belgesi,,evlilik ehliyet belgesi bide pasaport/kimlik istiolar,, o 3 belge cok dilli olucakmis heralde bide apostilli.burdada cevirtcekmisiz heralde ,onuda tam bilmirz.iste kiz bi oturumunu alsa o zaman ogrencez noluyo die de,,ogrenemioruzda,, bi alsin u kartini ondan sonra beldiyeye gider ,ister belgelerii insallah bi sorun cikarmazlar o belgeler icinde, hatta burdan ben ,apostilli cok dilli nufus kayit ornegi,ikametgah kimlik fotokopisi hepsini yolladim,belki evlenme ehliyet belgesine isterler die (belcikadan bekliorm kardesim bekliorz.kartini bi alsin ( oturum kartsiz bi belge vermezler)insallah yardimini beklicem kardesim.