:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
cozi03
Mezun-BE
Mezun-BE
İletişim:

Re: :!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Mesaj gönderen cozi03 »

orhan
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen orhan »

Kullanıcı avatarı
mad_love
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Gent

Mesaj gönderen mad_love »

Selam Arkadasalr bende Belcikada 1.5 yildir ikamet ediyorum Bende aile birlesimi ile geldim benim vize basvurum 1 hafitada kabul oldu cunku kis ayinda geldim buraya ve suana kaadar alper68 yazdiklarini okudum biseyler yazayim dedim kardesim sabirli olcaksin cok bu islerde ordakiler resmen insan muamelesi yapimioalr konsolosluklardakilerden bahsediyorum bisey sorayim dedim bende zamaninda hic imkan tanimiyorlar al su kagidi oku evraklari getir diyolar allh bida konsolosluk kapisina dusurmesin.Suan bende Niveau 5 gidiyorum Biyandanda Doner kebab isinde calsisiyorum okula Niveau 4 ekadar haftada 4gun Gidiyordum ama Simdi haftada 2 sefer Gidiyorum imkanlar oyle
sartlar burdada eskis gib kolay degil bazen aklimdan geri donem fikri gecmiyor degil bence artik buralarin bi farki yok sunu diyecem eger dil biliyorsan iyi bir sekilde is var ama dil bilmiyorsan aklina gelmedik islerde calismak zorunda kaliyorsun Ben O.D.T.U Meslekyuksekokulu Elektrik mezunuyum ama burda daha melegimle alakali iste calismak nasip olmadi,bilmiyorum ama biraz pismanim gibi turkiyede is aricam izinde bulursam donebilrim sende geldinmi veya gelecekmisn yurtdisina bilmiyorum ama burdada hayat zor kolay degil sana basarilar

nilibrahim
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen nilibrahim »

Orhan, tesekkur ederim.. hepimizin durumu ayni ve derdimizde ayni, bizi bizden daha iyi baska kim anlar. Allah hepimizden razi olsun insaallah ve islerimizde kolaylik ve sabir versin..

mad_love, senin durumuna uzuldum, ama haklisin burasi tr den hic farkli degil, hatta bi anlamda daha da zor, hep ikinci sinif insan muamelesi goruyorsun. en azindan trde kendi ulkemiz ve kendi insanimiz arasindayiz ve meslegimizde varsa ona gore imkanlarimizi kullanabiliyoruz... uzaktan davulun sesi insana malesef hos geliyor ve tr den de buralar hep mukemmel mis gibi gorunuyor, taaki insan kendini bu ortamda bulana kadar, iste o zaman hersey ortaya cikiyor...

ODTU mezunu olman bisey ifade etmiyor, yabancilar icin ne olursan ol hep ikinci sinif muamele goruyorsun malesef, ama hersey insanin kendi elinde, ingilizcen vardir senin ve bunun avantajini kullanarak meslegine yonelik islere basvuru yap, girisken olmalisin ve kesinlikle beni alirlarmi diye dusunmeden isyerlerine ingilizce CV ve basvuru mektubu yaz gonder... sansini dene, egitimli insanlara ihtiyaclari var ve elektrik konusunda da baya avantajli isler var, avantajindan yararlanmalisin. Okulun sadece dil uzerinemi yoksa meslek egitimide aliyormusun?
Bende 20 yasimda babamin butun aileyi yaninda istemesi uzerine hollandaya geldim ve uni. egitimimi burda aldim ve su andada esimi belcika uzerinden getirmeye ugrasiyorum. o yuzden senin cektiklerinide cok iyi anliyorum, zor ama imkansiz degil... kendine olan guvenini yitirtmelerine ve seni ezmelerine izin verme, cesaretin kirilmasin... belcikadaki egitim konusunda malesef bi bilgim yok ama, turkiyeden getirdigin diplomani cevirttir ve ona gore meslegine devam etmek istedigini bildir seni ogretmenlerin veya diploma cevirisi yaptirdigin yer yonlendirebilir.

merve tok
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen merve tok »

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

kontratla 5 yılık karta basvuru yapıyo ve bı ayda cıkıyo yanı kontrat 5 yılık kart ıcın gereklı

Kullanıcı avatarı
sinoeko
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen sinoeko »

>>Sino = Eko<<

özgür
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen özgür »

özgür
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen özgür »

mrb alper 68 ben tarihleri karıstırıp yazı yazdım ama kus bkma sen tr demisin suan gittin mo yoqsa??

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

özgür ben trdeyım su an vızeye basvurdum 7 ay oldu beklıyorum

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön