:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
- muzaffer
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir:
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen/Noord
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
Re: :!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya
Muzaffer disislerin ni mi ariyosun?
Dis islerini arayip ne soruyosun?
Orasi vize icin bilgi veriyor mu?
Ne tur bilgiler veriyorlar.
Bu konuyu biraz daha acsana,Disisleri mekanizmasi nasil isliyor?
Bende bi ariip sorayim.
Dis islerini arayip ne soruyosun?
Orasi vize icin bilgi veriyor mu?
Ne tur bilgiler veriyorlar.
Bu konuyu biraz daha acsana,Disisleri mekanizmasi nasil isliyor?
Bende bi ariip sorayim.
-
- NT1
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Belcika-Antwerpen
Mulakat olayina son noktayi bugun konsolosluk koydu.Benden mulakata girmem istenmiyor.Yeni basvuru yapicak olan arkadaslara yardimci olmak acisindan soyluyorum ;''her basvuru sahibi illa konsoloslukta mulakata girecek diye bir sart yokmus''.Alper arkadasimiz sagolsun kendisine sordugumda bana ayni cevabi vermisti.
-
- Beginner
s.a arkadaslar
bircok kisinin yazisini okudum ve gordugum kadariyla basvuranlar cok gergin strestli ve olumsuz bir cevap bekler gibiler. arkadaslar ben 5 yil hollandada ogrenci olarak kaldim. ardindan evlendim belcikadan ailebirlesimi vize basvurusunda bulundum. vizem 1 ay once geldi fakat 6 ay surdu vize basvurumdan itibaren.
bunlari size anlatmamdaki maksat ben vize konularinda biraz tecrubeli sayilriim red aldigim vize basvurusuda oldu.
simdi arkadaslar eger kagitlarinizi tam,eksiksiz verip mulakatta da net ve dogru konustuysaniz hic telas, sorun yapmayin. vizeniz kesin kesin gelecek insallah. belki bir hafta belki 1 ay fazla surecek ama gelecek ins. red gelen arkadaslarin yazisini okuyup korkmayin. onlarin ya evliliklerine inanmamislardir ( ki buda mulakatta belli oluyor o yuzden orada net ve dogru konusun telas yapmayin) yada nl den yada baska bir avrupa ulkesinden yeni belcikaya tasinmislardi ki bu durumdada arastirma acarlar gene vizeniz gelir kesin.
benim hollandadaki ogrenci arkadaslarimin bir kismida belcikadan evlilik basvurusunda bulundu. kimininki 7 gunde geldi kiminki 3 haftadada kiminki 1.5 ay surdu( en fazla benimki surdu esim hollandadan belcikaya yeni tasindigi icin )
eger ki red alirsaniz hic telasa kapilmayin ve red olma nedeni neyse onuda halledip tekrar basvurun zaten 2. basvurular daha cabuk geliyor
iks,elcilik ve dofiyle ilgilide: iksenin sizin vize isleminizin sonucunu belirlemeyle ilgili bir faktoru yoktur o sadece evraklari alir eksik varsa tamamlamanizi ister ve elcilige teslim eder.
elciklik (eger gerekirse mulakati yapar ) evraklara bakar eksik yoksa belciya vizeninzin karar verilecegi kuruma vreemdelingenzakena ( yabanci islere ) yollar. bazen zorlastirmak icin evragi gecte yollayabilir. yani elciliginda kesin belirleyici bir tarafi yok mulakat disinda.
gelelim dofi dedigimiz yabanci isler burosuna. dofinin sitesine pek aldanmayin site bazen 1 haftada bazen 1 ayda gunceleniyor bunu bizzat belcika bakanligini arayip ben sordum. yani dofinin sitesinde hersey hergun guncellenmiyor.
size vizenizin durumunu ogrenebilmeniz icin vizenize bakan kurumun tel nosunu verecem. eger flemence biliyorsaniz kendinizde arayabilirsiniz yada esiniz arar. bu tel dofinin telofon seklidir. haftada 1 kez kesin arayin. eger onlar vizeniz bu 2 hafta icinde kesin gelmez deselerde siz haftada 1 kere kesin arayin, cunku sizin aramaniz onlarin aklinda bu kisi isinin arastiriyor pesine dusuyor gercekten istiyor gercekten heyecanla bekliyor ifadelerini cagristiryor bunu da bizzat o kurumda calisan bir bayan soyledi bana. tel no: 0032 27 93 8000
insallah hepinizin vizesi yakinda gelecek buna tum kalbimle inaniyorum. Allah cumlenizin ve cumlemizin yardimcisi olsun. ( no stres )
bircok kisinin yazisini okudum ve gordugum kadariyla basvuranlar cok gergin strestli ve olumsuz bir cevap bekler gibiler. arkadaslar ben 5 yil hollandada ogrenci olarak kaldim. ardindan evlendim belcikadan ailebirlesimi vize basvurusunda bulundum. vizem 1 ay once geldi fakat 6 ay surdu vize basvurumdan itibaren.
bunlari size anlatmamdaki maksat ben vize konularinda biraz tecrubeli sayilriim red aldigim vize basvurusuda oldu.
simdi arkadaslar eger kagitlarinizi tam,eksiksiz verip mulakatta da net ve dogru konustuysaniz hic telas, sorun yapmayin. vizeniz kesin kesin gelecek insallah. belki bir hafta belki 1 ay fazla surecek ama gelecek ins. red gelen arkadaslarin yazisini okuyup korkmayin. onlarin ya evliliklerine inanmamislardir ( ki buda mulakatta belli oluyor o yuzden orada net ve dogru konusun telas yapmayin) yada nl den yada baska bir avrupa ulkesinden yeni belcikaya tasinmislardi ki bu durumdada arastirma acarlar gene vizeniz gelir kesin.
benim hollandadaki ogrenci arkadaslarimin bir kismida belcikadan evlilik basvurusunda bulundu. kimininki 7 gunde geldi kiminki 3 haftadada kiminki 1.5 ay surdu( en fazla benimki surdu esim hollandadan belcikaya yeni tasindigi icin )
eger ki red alirsaniz hic telasa kapilmayin ve red olma nedeni neyse onuda halledip tekrar basvurun zaten 2. basvurular daha cabuk geliyor
iks,elcilik ve dofiyle ilgilide: iksenin sizin vize isleminizin sonucunu belirlemeyle ilgili bir faktoru yoktur o sadece evraklari alir eksik varsa tamamlamanizi ister ve elcilige teslim eder.
elciklik (eger gerekirse mulakati yapar ) evraklara bakar eksik yoksa belciya vizeninzin karar verilecegi kuruma vreemdelingenzakena ( yabanci islere ) yollar. bazen zorlastirmak icin evragi gecte yollayabilir. yani elciliginda kesin belirleyici bir tarafi yok mulakat disinda.
gelelim dofi dedigimiz yabanci isler burosuna. dofinin sitesine pek aldanmayin site bazen 1 haftada bazen 1 ayda gunceleniyor bunu bizzat belcika bakanligini arayip ben sordum. yani dofinin sitesinde hersey hergun guncellenmiyor.
size vizenizin durumunu ogrenebilmeniz icin vizenize bakan kurumun tel nosunu verecem. eger flemence biliyorsaniz kendinizde arayabilirsiniz yada esiniz arar. bu tel dofinin telofon seklidir. haftada 1 kez kesin arayin. eger onlar vizeniz bu 2 hafta icinde kesin gelmez deselerde siz haftada 1 kere kesin arayin, cunku sizin aramaniz onlarin aklinda bu kisi isinin arastiriyor pesine dusuyor gercekten istiyor gercekten heyecanla bekliyor ifadelerini cagristiryor bunu da bizzat o kurumda calisan bir bayan soyledi bana. tel no: 0032 27 93 8000
insallah hepinizin vizesi yakinda gelecek buna tum kalbimle inaniyorum. Allah cumlenizin ve cumlemizin yardimcisi olsun. ( no stres )
-
- Mezun-BE
Saygideger YUNUS EMRE
Aciklamali paylasimin icin tesekkur ederim.
Verdigin numara hakkinda daha detayli aciklarsan sevinirim.
O numarayida dofi gibi,bilgi amacli ariyoruz degil mi.
Pasaport numarasi ve dofi numarasiyla islem yapabiliyoruz.
Ve orasida dofi gibi ortalama bilgi :
-eksik evrak,ek evrak,ek zaman,ortalama vize tarihi tipinde
cevaplar veriyor sanirim.
Sevgilerimle:
Nevilen.
Aciklamali paylasimin icin tesekkur ederim.
Verdigin numara hakkinda daha detayli aciklarsan sevinirim.
O numarayida dofi gibi,bilgi amacli ariyoruz degil mi.
Pasaport numarasi ve dofi numarasiyla islem yapabiliyoruz.
Ve orasida dofi gibi ortalama bilgi :
-eksik evrak,ek evrak,ek zaman,ortalama vize tarihi tipinde
cevaplar veriyor sanirim.
Sevgilerimle:
Nevilen.
-
- NT1
Nevilen kardesim verilen numara dofinin ana sayfasindaki iletisim numarasi
http://www.dofi.fgov.be/nl/1024/frame.htm
World Trade Center, Tower II
Antwerpsesteenweg 59 B
1000 Brussel
Algemeen telefoonnummer 02/793.95.00
HELPDESK
Tel. : 02/793.80.00
Fax : 02/274.66.91
E-mail : helpdesk.dvzoe@dofi.fgov.be.
http://www.dofi.fgov.be/nl/1024/frame.htm
World Trade Center, Tower II
Antwerpsesteenweg 59 B
1000 Brussel
Algemeen telefoonnummer 02/793.95.00
HELPDESK
Tel. : 02/793.80.00
Fax : 02/274.66.91
E-mail : helpdesk.dvzoe@dofi.fgov.be.
-
- NT1
Ana sayfalarinda vermis olduklari e-mail adresinden mail yoluylada bilgi alabilirsin.
Not:Tlf da baya bekletiyorlar.Opera ile aran iyi ise sorun yok bol bol dinletiyorlar )
Not:Tlf da baya bekletiyorlar.Opera ile aran iyi ise sorun yok bol bol dinletiyorlar )
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: mersin
- Yabanci_Ulke: belçika-antwerpen
-
- Mezun-BE
sagol ihs 77 .bende farkli bir kurum mu acaba diye dusundum.
dofide garip biyer elcilik gibi.
haftada bir ariyoz,aramaniza gerek yok vs.. vs..
onlar anlatiyo,biz dinlioz iste.
burda eskilerden hic dofiden bir bilgi alabilen birisi var mi ya?
bunlar eksik evrak,ek evrak,ek zaman butur bilgileri veriyorlar mi?
dofide garip biyer elcilik gibi.
haftada bir ariyoz,aramaniza gerek yok vs.. vs..
onlar anlatiyo,biz dinlioz iste.
burda eskilerden hic dofiden bir bilgi alabilen birisi var mi ya?
bunlar eksik evrak,ek evrak,ek zaman butur bilgileri veriyorlar mi?
-
- Mezun-BE