arkadaslar cok acil bilgi ihtiyacim var,ltf bakin
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Beginner
arkadaslar cok acil bilgi ihtiyacim var,ltf bakin
arkadaslar uzun suredir goruslerinizi inceliyorum,oncelikle allah herkese hz.eyup sabri versin.sizlere bi husus sormak istiyorum.ben su anda yurtdisinda (moldova) ogrenciyim,nisanlimla 6 yildir birlikteyiz ,kendisi nl vatandasi.evlenmek istiyoruz ve butun sartlari azcok biliyoruz. kendisi bugun belcikada ev tuttu.ve cuma gunu belediyeye(turnhout) basvuruda buluncak oturum icin,fakat biz evli degiliz,insallah 1 ay icinde turikiyeye gelicek ve evlenicez.bizim kafamizi karistiran, bazi arkadaslar belcikaya kayit olurken partneriniz sizi getirecegini ve evli oldugunu kesinlikle soylemesin,sorun yapabilirler demis.fakat biz evli degiliz, biz nisanlim 5 aylik aturumunu aldiginda evlilik yapicaz turkiyede ,daha sonra 5 yilligi beklicez(artik ne kadar bi zaman alirsa) . peki nisanlim evlilik icin gereken belgeleri belcikadan alicak,hollandadan degil,cunku kaydini oraya aldirmis olcak, yada bilen bi arkadasimiz varmi,, biz evlenmek istedigimizde gerekli belgeleri hollandadaki belediyeden mi alir yoksa belcikadakinden mi.belcikadan alirsa ordakiler niyetimizi otomatikman anlar heralde. bu bizim evlilik yada nisanlimin 5 yillik oturumunu almasinda sorun tesgil eder mi,problem yaratirlarmi. hepinize cok tesekkur ediyorum. allah yardimcimiz olsun.
- alper68
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: aksaray
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk
Re: arkadaslar cok acil bilgi ihtiyacim var,ltf bakin
sheyh bı baslıga yazman yeterlı uygun olan bı baslıga heryere aynı soruyu yazmana gerek yok ok dıger baslık altında soruna bıseyler yazmaya calıstık burda da bıseyler yazıyım esın belcıkya yerlestıkten sonra 5 yıllık oturum alması ıcın esının ısı olması gerek ve onemlı olan kontrat ve bu kontratla beledıyeye 5 yıllık ıcın basvuruyosun ve alıyosun onemlı olan yoksa sen ıstedıgın belgelerı vermelerı senın basvuru yapacagını bılmelerı cok onemlı degıl cunku sen gereklı olan belgelerı tamamaladıktan sonra ıstedıgın evrakları verecek ne anlarsa anlasın o onemlı degıl zaten ısın aslına bakarsan nlden gecenlerın ne amacla gectıgını zaten bılıyolar ama yasalara gore uygunsuz bısey yok
-
- Beginner
NT2 arkadasim kusura bakma,bu sekil sormam gerektigini dusundum tekrar tekrar bunun icin sordum, peki 1 aylik oturumdan sonra 5 ayliga basvuracak 5 ayligi aldiktan sonra bana davetiye gonderemez anladigim kadariyla fakat bi alttaki topicte baska bi arkadas ayni soruyu sormus , cevabinda ise 5 aylikla istek yapabilir fakat biraz sorun cikarabilirler demis vize icin. biz 5 yillik karti denesek 5 yillik kartini illa 5 ay doldugundami alabiliriz? 5 aylik karti aldiginda 2 hafta sionra gereken belgeleri teslim etse(is kontrati,maas bordrosu vs.) daha kisa bi zaman icinde alabilirmi 5 yillik kartini? yardim icin cok tesekkur ederim kardesim.
bi bilgisi olan varsa ltfn cevap lazim
bi bilgisi olan varsa ltfn cevap lazim
- alper68
- Mezun-BE
arkadasım adım alper ve ıkıncı topıctekı cevapta bana aıt ıyı bakarsan gorebılırsın sımdı evet 5 aylık kartla basvuru yapabılrıısn ama kesınlıkle tavsıye edılmez cunku cok sıkıntı cıkar sana kesınlıkle 5 yıllık kartla yanı mavı kartla basvuru yap bu mavı kartı almak ıcınonce 5 aylık kart turuncu kart alacak bukartı alıdıktan sonra ıs kontratı alırsan uc ay ıcndede 5 ayıllık mavı kartı alırsın yanı ılla 5 ay beklemek gıbı bı durum yok 5 yıllık kartı almak ıcın kontratı nezaman alırsa ısyerınden o kadar surede alabılırsın ama yıne en az bı ay gecebılır
-
- Beginner
alper arkadsim ,kusura bakma diger topicteki cevapta sana ait dun gormustum, forum kullanma bilgim olmadigi icin boyle bir hata yapmisim. sana sunu sorabilir miyim, su an kiz 1 yildir nl de bi isyerinde calisiyo yani kontrati var,maas da yeterli belcika icin sanirim, 1 ayliktan sonra 5 yillik almasi soz konusu mu? hemen evraklari verip 5 yilligini alabiliomu? yada 5 ayligi aldiginda hemen 1 hafta sonra gidip kontratini falan goturdugunde 5 yilligi alma hakkina sahip oluyo mu? bilmedigimiz bi konu oldugu icin rahatsiz ediyorum, yardimin icin cok saol kardesim
- alper68
- Mezun-BE
sımdı sheyh eger belcıkadakı evıne hollandadakı ısyerı yakınsa ve bu mesafeyı hergun gıdıp gelecek kadar uygunsa olur nl dekı ıs yerı ve kontrat gecerlı ama ıs yerı belcıkadakı eve cok uzaksa yanı oo yol hergun gıdılıp gelecek kadar degılse olmaz yanı ınandırıcı ve gercekcı olması gerekırbunlar uygunsa bes yıllık kart ıcın basvuru yapabılırsın