F tipi 5 yillik oturum karti hakkinda bilig.
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: Belçika
F tipi 5 yillik oturum karti hakkinda bilig.
arkdaslar dun 5 yillik oturum kartimi aldim f tipi oturum kartinin anlami nedir bilginiz varmi ? esimin oturum karti E oturum karti neden farkli
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: emirdag
- Yabanci_Ulke: belcika
Re: F tipi 5 yillik oturum karti hakkinda bilig.
cunku haklariniz farkli kardesim sen esinin sayesinde oturum aldigin icin kartin suresi sadece 5 yil yoksa otomatik olarak sene de uzatiliyo hakkin haberin olmadan egerki aranizda sorun olmazsa tabi ama senin avantajlarinda var o kartla belcika vatandasinin esi olarak gozukuyosun
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: tokat
- Yabanci_Ulke: Belçika/Sint-Niklaas(Antwerpen)
evet arkadasimizin dedigi gibi her yil suresi uzatiliyor su an icin 5 yillik oturum hakki almis degilsin yani sadece o kartin gecerlilik suresi 5 yildir seninki kimlik degil fakat esinin uzerine kayitlisin arasindaki farkalari kisaca anlatayim sen havaalaninda pasaport kullanmak zorundasin esin icin bu gerekli degil mesela ingiltereye gitmek icin vize alman gerekir esin ise elini kolunu sallayarak gider su an icin bir cok seyden mahrum durumdasin uzun lafin kisasi bir cok kisitlaman var ama merak etme kardes bazi sartlari yerine getirdikten sonra sende ayni kimlige sahip olabilirsin henuz cok erken...
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: Kayseri
- Yabanci_Ulke: Belcika - limburg
arkadaslar bende 5 aylik turuncu oturum karti var ve yakinda suresi bitecegi icin belediyeye cagirdilar.Iki kart alma hakkim varmis.Birincisi f kart ikincisi ise b kart.
B kart verdiklerinde hicbir sekilde geri alamiyorlar kendime ait bir oturum karti oluyor,ama avrupa ulkelerinde gezebiliyorum dis ulkelere giderken pasaport ve vize almak sarti ile.
F kart ise esimden dolayi bana verdikleri bir kartmis.Egerki esimden 3 sene icinde ayrilirsam karti geri alacaklarmis.B karttan daha avantajli bir kart.
Ben ikisinin arasinda secim yapamadim.Pazartesi gidecegim hangisine muracaat etsem bilmiyorum.
Saygilar
B kart verdiklerinde hicbir sekilde geri alamiyorlar kendime ait bir oturum karti oluyor,ama avrupa ulkelerinde gezebiliyorum dis ulkelere giderken pasaport ve vize almak sarti ile.
F kart ise esimden dolayi bana verdikleri bir kartmis.Egerki esimden 3 sene icinde ayrilirsam karti geri alacaklarmis.B karttan daha avantajli bir kart.
Ben ikisinin arasinda secim yapamadim.Pazartesi gidecegim hangisine muracaat etsem bilmiyorum.
Saygilar
Basarinin sirri detayda gizlidir.
- iv22
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İzmir - Bornova
- Yabanci_Ulke: Belgique - Liège
HeRCai kardes Turk tanidiklarin varsa cevrende sor danis, yanlis bisey yapma derim ben.
14 Eylül 2010 Evrakları Ankara'ya teslim ettim.
06 Ekim 2010 Pasaport UPS e Teslim Edilmistir.
07 Ekim 2010 Vizeli Pasaportum elimde.
16 Ekim 2010 Belçikadayım.
06 Ekim 2010 Pasaport UPS e Teslim Edilmistir.
07 Ekim 2010 Vizeli Pasaportum elimde.
16 Ekim 2010 Belçikadayım.
- Bluue
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: Turkiye-Manisa-Izmir
- Yabanci_Ulke: Belcika-Antwerpen simdi NL- Amstelveen
Arkdaslar bende F tipi oturum karti aldim.. Ve hanimim burda yasamak istemedigini ima ediyor.. Esim Hollanda vatandasi ve biz belcika Antwerpende yasiyoruz... Esim geri donmek istiyor fakat bizim geri donmemiz icin ne yapmamis gerekiyor..
Eger Hollandaya donersek F tipi oturum kartim ile calisabilirmiyim... yoksa orda da ayri bir problemmi yapiyorlar? Neler gerekli... Geri donsek problem yasarmiyiz? bizi orada neler bekliyor?
Bana biraz aciklayici bu konu hakkinda bilen varsa bana yardimci olabilirmi ? Ayni bizim yontemimizle Hollanda dan gelip belcikaya yerleserek oturum alanlar ve hollandaya geri donen arkadaslar bu konuyu daha iyi bilirler... yardimlariniza ihtiyacim var arkdaslar...
Eger Hollandaya donersek F tipi oturum kartim ile calisabilirmiyim... yoksa orda da ayri bir problemmi yapiyorlar? Neler gerekli... Geri donsek problem yasarmiyiz? bizi orada neler bekliyor?
Bana biraz aciklayici bu konu hakkinda bilen varsa bana yardimci olabilirmi ? Ayni bizim yontemimizle Hollanda dan gelip belcikaya yerleserek oturum alanlar ve hollandaya geri donen arkadaslar bu konuyu daha iyi bilirler... yardimlariniza ihtiyacim var arkdaslar...
20/08/2010 AileBirlesim basvuru
1/10/2010 NL'deyim > 7/10/2010 BE'deyim
15/11/2010 Mulakat tarih belgesi
25/01/2011 Esim mulakata girdi ve 5aylik oturum
12/04/2011 5 aylik oturum kartim
12/09/2011 Mutlu son!!! 5 yillik oturumum elimde
1/10/2010 NL'deyim > 7/10/2010 BE'deyim
15/11/2010 Mulakat tarih belgesi
25/01/2011 Esim mulakata girdi ve 5aylik oturum
12/04/2011 5 aylik oturum kartim
12/09/2011 Mutlu son!!! 5 yillik oturumum elimde
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
Merhaba
Gercekte F yada E kartlari Sureli degil.Sure sunun icin var ; ( resmiyette 3 ) 5 yil icindeki bireysel degisiklikler,ev-adres degisikligi vs..
Yani 5 Yil sonra oturum bitince oturumu yeniletme gibi bir durum yok ,sadece o plastik karti yeniliyorlar.
Diger konuda E-F farki, arkadaslar cok guzel aciklamislar.Fakat bir konu vart ; F kart sahipleri 3 yil sonra F+ Oluyor. Bu belediyenin islemi bitirdigi demek,yani bosansanda,sucda islesen artik surekli oturumun var demek.Yani artik kendi uzerinden oturum alabiliyorsun. ( tabi 5 yilda bir degisiyor fakat az once soyledigim gibi, sadece kart degisiyor,oturum sabit)
F+ Pasaportu almanin son demleri artik, F+ Sahiplerinin Pasaporta basvurma haklari var.
Son arkadasin sordugu : Bu Hollandaya tasinmak cok teferruatli,bayagi ugrastirdiklarini biliyorum.
OZL isimli bir uye var, o ayni senin gibi Antwerp den Hollandaya tasindi, bana cok ugrastik diyordu.
Onunla gorusebilirsen , en iyi bilgiyi o verebilir. Uye ismi OZL .
Kolay Gelsin.
Gercekte F yada E kartlari Sureli degil.Sure sunun icin var ; ( resmiyette 3 ) 5 yil icindeki bireysel degisiklikler,ev-adres degisikligi vs..
Yani 5 Yil sonra oturum bitince oturumu yeniletme gibi bir durum yok ,sadece o plastik karti yeniliyorlar.
Diger konuda E-F farki, arkadaslar cok guzel aciklamislar.Fakat bir konu vart ; F kart sahipleri 3 yil sonra F+ Oluyor. Bu belediyenin islemi bitirdigi demek,yani bosansanda,sucda islesen artik surekli oturumun var demek.Yani artik kendi uzerinden oturum alabiliyorsun. ( tabi 5 yilda bir degisiyor fakat az once soyledigim gibi, sadece kart degisiyor,oturum sabit)
F+ Pasaportu almanin son demleri artik, F+ Sahiplerinin Pasaporta basvurma haklari var.
Son arkadasin sordugu : Bu Hollandaya tasinmak cok teferruatli,bayagi ugrastirdiklarini biliyorum.
OZL isimli bir uye var, o ayni senin gibi Antwerp den Hollandaya tasindi, bana cok ugrastik diyordu.
Onunla gorusebilirsen , en iyi bilgiyi o verebilir. Uye ismi OZL .
Kolay Gelsin.
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: Türkiye
- Yabanci_Ulke: Belçika
Arkadaslar ben temmuz ayı sonunda 5 aylık turuncu kart aldım ama 22 eylulde aıle bırlesımı ıle alakalı yenı bır yasa meydana cıktı,ogrenmek ıstedıgım sudur..benı ıcıne alırmı bu yenı yasa yanı zorlasmıss yasadanmı islem gorurum sızce? ne gıbı durumda turuncu kartım 5 yıllık ıle deısmez olumsuz cevaplanır sızce? bana bu konu hakkında yardımcı olursanız cok sevınırım normalde kımlıgımı aralık ayında almam gerekıyor...lutfen yardımcı olursanız sevınırımm acıl olarakk..cevap beklıyorum tesekkur ederımm..
- unknown
- NT1
- Turkiye_Sehir: Türkiye-FatSa
- Yabanci_Ulke: Belgium-Beverlo
F tipide olsun E tipide olsun oturumunuz dahi olsa hollandaya gidisinizde oradaki calisma sisteminiz hakkinda biraz bilgi vereyim sizlere..
Hollandanin sofi numarasi yani vergi numarasi belcika ile uyumlu degil once orada is bulduktan sonra direk olarak calistiginiz is yeri belasting dairesine bildirmesi gerekiyor ve bayagi bi ugrasmasi gerekiyor.. Bunu yapan is yerleride cok nadir denilecek kadar az.. Onun icin hollandada is bulmadan once belasting dairelerinde sofi numarasi icin basvurmaniz gerekiyor buda 2-3 ay gibi bi sure icerisinde veriyorlar. O numara ile calisabilirsiniz,,
Hollandanin sofi numarasi yani vergi numarasi belcika ile uyumlu degil once orada is bulduktan sonra direk olarak calistiginiz is yeri belasting dairesine bildirmesi gerekiyor ve bayagi bi ugrasmasi gerekiyor.. Bunu yapan is yerleride cok nadir denilecek kadar az.. Onun icin hollandada is bulmadan once belasting dairelerinde sofi numarasi icin basvurmaniz gerekiyor buda 2-3 ay gibi bi sure icerisinde veriyorlar. O numara ile calisabilirsiniz,,
Misyonumuz al sancakli bayrak..
ALLAH'in onunde egiliriz ancak.!!!
ALLAH'in onunde egiliriz ancak.!!!
- mehmet-33
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: antalya
- Yabanci_Ulke: belçika_knokke