Merhabalar arkadaslar. Su an belcikada kacak olarak bir akrabamin evinde kalmaktayim.Buraya yaklasik 1 sene once turist vizesiyle gelmistim, ancak 6 ay once vizemin suresi doldugu icin kacak durumuna dustum.
Belcika vatandasi olan kiz arkadasimla burada evlenmek istiyorum ama bunu nasil yapabilecegimi bilmiyorum.Acaba belediye oturma izni almamis bir kimsenin evlenmesine izin verirmi?Verirse hangi belgeleri bir araya getirmeliyim?
Belcikada Nasil Evlenilir????
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
- sekerpinari
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag
Re: Belcikada Nasil Evlenilir????
arkadasim senin durumun biraz zor cunku suan o ulkede kacaksin ve belediye senden haberdar olursa seni yurt disi ederler ancak esinin yabancilar polisini arayip bilgi edinmesi lazim ilk once benim bildigim kadariyla tr ye gonderiyorlar seni aile birlesim proseduru uyguluyorlar ama gittigin zaman bide geri donmen var tabiki ama yabancilar polisi yada dairesi sana bu konuda genis bilgi verir ancak esin mumkun oldugunca kimligini vermesin cunku birazda bu iste karsidaki memurun iyi olup olmamasi var kaloy gelsin iyi calismalar
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
http://www.sekerpinari.azbuz.com
http://www.sekerpinari.azbuz.com
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: rotterdam
- Yabanci_Ulke: hollanda
Re: Belcikada Nasil Evlenilir????
arkadasim belcikanin neresinde yasiyorsun bilmiyorum ama eger valon bolgesinde isen sana kesin ve net olarak evlenebilecegini soyleyebilirim eger kiz arkadasin belcikali ise o zaman cok daha iyi senin icin, soyle olacak , valon bolgesi icin anlatiyorum once kiz arkadasinla birlikete kiz arkadsinin bulundugu sehirin ana belediyesine gideceksin ve kiz arkadasinla evlik dairesine gideceksiniz ve orda evlenmek istedigini soyleyeceksiniz sonra ordan sana suan hangi adreste kaldigini soracaklar ve sen kiz arkadsainla kaldigini soylemen gerekecek sonra senin ve kiz arkadasinin pasporlarina bakacaklar ve senin evraklarini polise gonderecekler ve senden tr den getirmek sarti ile dogum kayit ornegi gibi evraklar isteyecekler sonra polis iki yada uc hafta gibi bir surede herhangi bir gun kiz arkadasinin evine gelir ve senin orda yasayip yasamadigini tespit edecek (polis gelince evde olman gerek mutlak ) sonra polis seni evde gorup beledeiyeye evet bu adam bu evde yasiyor tespiti ile ilgigi raporu gonderince siz belediyeye gideceksiniz senden istedikleri evraklarla , ve basvuru iste bu andan itibaren sayilmakla berabar baslamis olacak sonra en gec uc aylik bir surecek basliyacak ve bu sure icinde sizi polis sorgusundan gececeksiniz polis sana ve arkadasina ayri ayri sorguya alacak ve ikinizinde gercekten bir birnizi tanimagina bakacak yani vereceginiz cevapla ayni olmak zorunda bir birinizin ailesinden tutu nerde tanistiginaiza kadar sasitmali sorular sorcak dikkatli olmasilsin bunu basari ile atlatiktan sonra uc ay suresi sonunda size evet siz evlenebilirsiniz diyecekler ve nikah tarihiniz alip evleneceksiniz gerisi kolay zaten hadi kolay gelsin ama dikkat et bu sure icinde calisipta yakalanirsan sansin olmaz ve sabirli ol cunku ugrastirilar git gel yaparalar sabirli ol kolay gelsin