vizem istanbula gelmis ve seyahat sigortasi hakkında
Moderatörler: sansli, xmultecix
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: kayseri
- Yabanci_Ulke: hollanda
vizem istanbula gelmis ve seyahat sigortasi hakkında
arkadaslar benım cuma gunu vızem cıktı vee aynı gunde para yatırıldı bugun aradım konsoloslugu vızemın geldıgını soyledı ılgılı kısı ve benden gereken evraklarıı getırmemıı ve bunlaarın ne oldugunuu soyledıı ama ben hıc bu sıtede okumadım yada gormedım seyahat sıgortasıı ıstedıler dıye benden ıstedıklerıı evraklar
forum a ve b
esımın pasaport fotokopısı
benım pasaport ve fotokopısı
evlılık cuzdanının fotokopısı
2 adet resim
seyahat sıgortası yaptırmamı istedi 3 aylık
forum a ve b
2 adet resim
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
Re: vizem istanbula gelmis ve seyahat sigortasi hakkında
arkdsm sen 3 aylikmi aldin vizenin tipini 6 aylikmi,bahargecesi yazdı:arkadaslar benım cuma gunu vızem cıktı vee aynı gunde para yatırıldı bugun aradım konsoloslugu vızemın geldıgını soyledı ılgılı kısı ve benden gereken evraklarıı getırmemıı ve bunlaarın ne oldugunuu soyledıı ama ben hıc bu sıtede okumadım yada gormedım seyahat sıgortasıı ıstedıler dıye benden ıstedıklerıı evraklar
forum a ve b
2 adet resim
cunku bende vizemi almaya gittigimde annem kapida beklerken orda bekleyen kisilerin haril haril sigorta yaptirmak icin kosusturduklarini gormus ve acaba bizdende isterlermi telefonda soylemediler simdi bide kiza eksik evrak cikartmazlar ins diye dusunmus ve kapidaki gorevliye sormus bu saglik sigortasi gereklimi bizden istemediler telefonda ama burda herkes yaptirio demis,gorevli bayanda ablacim kiziniz kac aylik vize tipi aldi demis annemde 6 aylik secti demis oda haa tamam ozamn ondan istememislerdir genelde 3 aylik vize tipi secenlerden isteniyo seyahat saglik sigortasi demis,,,sendende bu yuzden istemis olabilirler,genelde de 60 ytl civari tutuyomus ona gore hazirlikli olabilirsin yaninda bi miktar para goturebilriisin tabi ank icin gecerli ist da sigortayi ne kadara yapiolar bilmiyorum,,umarim isine yarar bilgilerdir arkdsm,,,ins ins ins en kisa zmanda sorunsuz bi sekilde vizeni alir nl ye gelirsin,,,kolay gelsin arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Mezun-NL
arkadasım daha vızeyı secmek gıbı bır sansımız varmıydı kı onu bıle bılmıyorum ben aradım vızenız geldı dedıler ıstedıklerı evraklarıı saydılar seyahat sıgortası dıyıncee afalladım cunku ılk defa duydugum bırseydı yanıı daha secım felan yapmadım o yuzden neyse gerekenıı yaparız artık ne olacak verdıgın bılgı ıcın tsk ederım
- sansli
- Ogretmen
bahargecesi yazdı:arkadasım daha vızeyı secmek gıbı bır sansımız varmıydı kı onu bıle bılmıyorum ben aradım vızenız geldı dedıler ıstedıklerı evraklarıı saydılar seyahat sıgortası dıyıncee afalladım cunku ılk defa duydugum bırseydı yanıı daha secım felan yapmadım o yuzden neyse gerekenıı yaparız artık ne olacak verdıgın bılgı ıcın tsk ederım
sanirim siz nl den basvurdunuz ozaman,cunku tr den basvurdugunuzda size soruyolar vize tipi ne sekil olsun 3 aylik cok girislimi yoksa 6 aylik tek girislimi istiyosunuz diye,ozaman bi ihtimal 3 aylik cok girisli vize verilmis olabilir size,,,sorun degil zaten yaptirabilirsiniz buraya geldiginizde zaten burdaki bi sigortaya yazilicaksiniz o 3 aylik sigorta sanirim buraya geldiginizde saglikla ilgili bi sorun oldugunda gecerli olsun diye yani burdaki bi sigortaya yazilana kadar gecerli diye sanirim(bunu tam emin olmamaklar birlikte soyluyorum)duyduklarim bu yonde benden istenmedigi icin fazla bi bilgim yok konsolosluk civarinda ordaki gorevlilerden duyduklarimi yazdim size,,,kolay gelsin arkdsm,,,
ve bi not
3 aylik cok girisli vize:eger bunu alirsaniz nl ye geldiginizde 3 aylik elinizdeki vizeyle baska ulkelere gecis yapabilirsiniz yada ucak yerine arabyla nl ye gelmeyi dunuyosanz bu vizeyle diger ulkelerden gecis yapabilirsiniz,,
6 aylik tek girisli vize:eger bunu alirsaniz,nl ye geldiginizde baska ulkelere giris cikis yapamassini bu sadece nl ye giris vizesidir baska ulkelerde gecerli degildir,ve bunla arabayla nl ye gelemessiniz gececeginiz ulkeler icin ayrica vize almaniz gerekebilir,ucakla direk nl ye gelebilirsiniz ve stiker yada oturum kartinizi alana kadar nl disina cikamassiniz bu vizeyle,,,
hollandadayim(2008-5)
-
- Mezun-NL
tamam arkadasım tsk ederım aslında kafama takılan bır soru daha var benım calıstıgım ıcın hala sigortam yatıyor o yuzden bu sıgorta bır ıse yaramaz mıı neyse bılgılerın ıcın tsk ederım
- sansli
- Ogretmen
arkdsm bu konuda tam bi bilgim yok ama tr deki saglik sigortalari avrupada gecerli degil sanirim,oyle olsa buraya geldiginizde saglik sigortasi yaptirmak zorundasiniz demezlerdi saniyorum,eger konsoloslukta istedikleri sigorta yerine bu gecerli olmasmi diye soruyosan bunuda konsoloslugu arayarak sorup ogrenebilirsin pin kodu almana gerek yoktur sanirim bunu sormak icin,,,cunku pin kodu randevu almak icindir,ama bu senden istedikleri seyahat saglik sigortasi yani baska ulkeye gidiosun ve orda sigortan olmadigi icin bi saglik sorunu oldugunda yararlanabilecegin bi cesit sigorta oldugunu dusunuyorum duyduklarimi dusununce,,,ama arayip sorabilrisin benim vizem cikti randevuyuda aldim su gun gelecegim benden seyahat saglik sigortasi istediler benim suanda yatirilmaya devam eden bi sigortam var calistgim icin acaba bu gecerli olurmu bunu ogrenmek istiyorum dersen onlar sana gerekli bilgiyi vereceklerdir zaten.umarim yardimci olabilmisimdir arkdsm kolay gelsin,,,,bahargecesi yazdı:tamam arkadasım tsk ederım aslında kafama takılan bır soru daha var benım calıstıgım ıcın hala sigortam yatıyor o yuzden bu sıgorta bır ıse yaramaz mıı neyse bılgılerın ıcın tsk ederım
hollandadayim(2008-5)
-
- Mezun-NL
slm arkadaslar ıks sırketını araya araya bır hal oldum cuma gunlerı kımse yok mu acaba telefonu acan bıle yok bılgısı olan varsa bılgılendırırse sevınırım