Önce turistik vize alınıp sonra MVV alınabilirmi?
Moderatörler: sansli, xmultecix
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: rotterdam
Önce turistik vize alınıp sonra MVV alınabilirmi?
Arkadaslar ben 1 aya calismaya rotterdama gidicem. turkiyede annem kalacak. isyerinden ogrendigim kadariyla annem sadece 6 ayligina akraba ziyareti mvv (gecici oturma izni alabiliyormus) ayrica bir kere 6 aylik akraba ziyareti mvv aldiktan sonra turkiyeye donmesi gerekiyormus. bir sonraki mvv 3 ay sonra cikiyormus. benim sorum annem ilk olarak rotterdama gelirken 3 aylik turist vizesiyle gelse orada mvv basvurusu yapsak olurmu. boyle bir durumda annemin 3 aylik vizesi 3 ay daha uzayip toplam 6 aya mi donusur yoksa annemin turist olarak kaldigi 3 ayin uzerine 6 ay daha mi eklenir? bir de bu sekilde mvv ile 6 ay hollanda 3 ay turkiye seklinde gidip gelmesi gerekirse turkiyede gecirmesi gereken 3 ay icerisinde bu sefer 3 aylik (veya 1-2 aylik) turistik vize alabilirmi?