Anket...sizce holladadan mı vize basvurusu iyi..yoksa tr den

Uyum sinavi belediye sinavini kazandikdan sonra yapilmasi gerekenler.. Vize islemleri

Moderatörler: sansli, xmultecix

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.

Vizeye Nereden Basvurmali: Nl? Tr?

Hollandadan
34
74%
Turkiyeden
12
26%

Toplam oy: 46

cetinaltun
Beginner
Beginner

Re: Anket...sizce holladadan mı vize basvurusu iyi..yoksa tr den

Mesaj gönderen cetinaltun »

bence konu yarım kalmıs dahada ılgı olursa sevınırız

fano
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: amsterdam

Mesaj gönderen fano »

arkadaslar bende 1 ay oldu evlilik icin ind basvurdum hollandadan...ben is uzeri oturumluyum heran ulke disi olabilirim .. suan beklemedeyim evlilik icin hayirlisi insallah

yavuzkoc
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: adana
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen yavuzkoc »

arkadaslar selam ; nl den yapilan basvurularda ne gibi sorun cikabiliyor.bazi arkadaslar yazmis 3 defa basvurmus,bazilari iki defa ve olumsuz sonuclanmis.peki maas tutari yeterli ise nasil olumsuz sonuclaniyor.yani ne yapiyorlar.ya da ne istiyorlar.istedikleri durumlar maas,belediyeye kayitli olmak sinavi kazanmak isin olmasi.peki bunlar tamam ise hangi durumlarda olumsuzluk olabiliyor.bende henuz basvuru yapmadim.esim ise baslamadi.is bakiyor.is olunca basvuruyu yapcaz hemen.ind nin istedikleri tam ise hangi durumlarda olumsuz degerlendirme oluyor vize cikmiyor.bilgisi olan arkadaslarin bilgi vermesini rica ederim.teskekurler

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Mesaj gönderen 2run34 »

Arkadaslar bence tr den basvuru daha iyi...ben ilk basvuruyu hollanda dan yaptım ve maas yetersizligi diye red geldi.Sonra esim maas isini düzeltti 1 hafta icinde bizde ind ye maası düzelttik diye basvuru yapalım dedik ama tüm islemleri yeniden yapmamız gerekli idi.Bende Tr den basvurdum 14 gün icinde vize cıktı.Ve hollanda dan basvurdugunuzda vize cıkınca para yatıracaksınız sonra buraya gelecek yanı zaman kaybı.Artı herseyiniz tam sadece apostili sorun edip red verseler her seye sil bastan ama tr den yapılan basvurularda hata bile olsa itiraz etme hakkınız var ve herkes hollanda dan basvurular daha hızlı oluyor diyor ben buna katılmıyorum ben hollanda dan yaptım 45 günde cevap geldi tr den yaptım 14 günde tmm hollanda dan yapılan basvurular hızlı ama herkes böyle yapınca trden basvurular azalıyor bunun icin trden gelen postalara bakanlar daha az oldugu icin daha hızlı cvp geliyor.Ama bence Tr en garanti basvuru yolu en azından itiraz hakkınız var ve basvuru yaparken ilk para yattıgı icin eger vizen cıkarsa daha esine mektup gelmeden vize istanbulda.Mesela biz aradık sorduk ind ye ne oldu bizim basvuru dedik sonuclandı eve posta gelecek su an postada dedi bende hemen konsoloslugu aradım evet vize onaylandı burda dedi...3 gün sonra esime posta gitti hollandadan vize cıktı diye.bana da onay kagıdı ben vizeyi aldım ucak biletini aldım sonra posta geldi vize cıktı diye :mrgreen:

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
En son 2run34 tarafından 28 Eki 2009, 14:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

hatice25
NT3
NT3
Turkiye_Sehir: Erzurum
Yabanci_Ulke: Rotterdam
İletişim:

Mesaj gönderen hatice25 »

Kullanıcı avatarı
umuder
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: balikesir
Yabanci_Ulke: turkije

Mesaj gönderen umuder »

Ben Turkiye'den basvuru yaptım...
ama sunu soyleyim sartlariniz uyuyorsa tamsa eksiksiz ise hollandadan yada turkiyeden hiç bir farkı yok....Ama daha once dedikleri gibi turkiyedenn basvuru yaparsanızz + puanla baslarsınızz cunku konsolosluk gorevlisi sizin hakkında referansını (olumlu-olumsuz)yazar ona gore indeye gonderir....
14 Eylul 2009 sinava girdim
15 Ekim 2009 Hollandadan basvuru
17 Ekim 2009 vize kabul edildi(rekor)(Masallah)
5 Kasim HOLLANDADAYIM:)))

safakan
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen safakan »

Kullanıcı avatarı
yaram
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: d.bakir
Yabanci_Ulke: vlaardingen

Mesaj gönderen yaram »

merh arkadaslar ben tr den vize bas vurusunu yapacam cunku hic olmasa red gelse itiraz etme hakim var fakat tr den bas vuraagim icin hangi belgeller isteniliyor bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim tskler

Kullanıcı avatarı
yaram
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: d.bakir
Yabanci_Ulke: vlaardingen

Mesaj gönderen yaram »

Degerli arkadaslar tr den mvv icin vize bas vuru yapan arkadaslar lutfen bana biri yardim etsin ben yarin konsolosu arayip onumzdeki p.tersiye randevu alacam acaba benden hangi evraklar istenecek diye merak ediyorum benim bildigim kadariyla a formu aile toplum belgesi sınav sonuc kagidi pasport fotokopileri esimin pasaport fotokopileri baska istenen bisi varmi acaba bilen varsa simdiden tskler ins en kısa zamanda vizem cikar hadi hayirlisi haa bide tr den bas vurunca dahha iyi diye dusnuyorum herkes bildgisni yazarsa minetarrrr kalacamm

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

bende tr den basvurmustum,,,
a formulu
b formulu
nufus kayit ornegi
benim pasport fotokopisi
esimin hollanda pasportu fotokopisi(yoksa oturum karti fotokopisi)
sinav sonuc kagidi
doldurulmus basvuru formu
evlilik cuzdani fotokopisi(orjinalinide yanimda goturdum nolur nolmaz die)
vermistim,,,
simdilik aklimda kalanlar bunlar baska arkdslarda yazicaklardir,,,bide konsoloslugu aradiginda sunlari sunlari getir diceklerdir zaten soylemezlerse sen sor arkdsm,,,umarim yardimci olmusumdur...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

“Hollandaya Vize Basvurusu ( mvv )” sayfasına dön