oTURUM IZNI ve ASKERLIK DRUMU

Uyum sinavi belediye sinavini kazandikdan sonra yapilmasi gerekenler.. Vize islemleri

Moderatörler: sansli, xmultecix

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
attractive01
Mezun-NL
Mezun-NL

oTURUM IZNI ve ASKERLIK DRUMU

Mesaj gönderen attractive01 »

Herkese iyi aksamlar arkadaslar, bugun oturma iznini aldim hayirlisiyla 5 senenin verdigi acidan sonra... Cok guzel bir duyguydu kazanmak sabrin akrsiligini almak Allah a siginmak .. neyse Arkadaslar aklima takilan sey ise ben duydugum kadariyla burdaki arkadaslarimizdan 1 senelik ilk once veriyorlari ama bu 6 aylikti bu konuda bir bilgisi olan arkadaslarimiz her zaman vardir bu konuda bilgilendirirse sevirinim...

Bir de Arkadaslar ikinci bir de simdi soracagim bir sey olacakti bunu kesin askerlik yapmis veya burda coktan berli yasayan arkadaslar bilir sanirim. Ben 1981 dogumluyum mayis ayi Tr de iken burdaki alime kavusmak icin surekli olarak gecen senede yaptigim gibi ozel bir universiteye bir kere kayddettim kendimi askerligim direk olarak ertelendi ve buraya gelebildim sanirim ama sorun su ki o harc parasini bir kere gecen sene bu zamanlar yatirmis ve ikinci donem gerek olmadigini sadece bu donmnem icin eger tabiki kayit yaptirirsam iki kati odeyecegimi okuldan ogrenmistim ben Turkiyedeyken... Ogrenmek istedigim sey su sizlerden arkadaslar eger v ben su an Turkiyeye ailemi ziyaret etmeye gitmek istesem kisin veya 1 ay sonra beni havalaninda tutuklar lar mi ??? Bu kadar zamandan sonra yilllardan sabirden sonra mutlulugu yakalamisken bunu dusunmek bile istemiyorum... Bu Konudada bilgisi olan arkadaslardan bir zahmet saglam bilgileri ihtiyacim var normal olarak/ Acaba aldigim Oturma iznini illde 3 seneyi doldurmasiyla mi bedelli askerlik yapabilirim tam olarak bilemiyorum neyse Herkese simdiden tesekkurler Allah yar ve yardimciniz olsun

fyesil
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: konya
Yabanci_Ulke: hollanda

Re: oTURUM IZNI ve ASKERLIK DRUMU

Mesaj gönderen fyesil »

sevgili kardesim. eger okula 2. donem kaydin yapilmamsisa okul sana 1 aylik zaman veriyor. bu zaman dan sonra askerlikten istediklerinde belge okulumuza kayit yaptirmamistir diye belgeyi askerlik subene yolluyorlar. normalde o donemden sonra artik seni beklerler 1 sene eger gelmezsen arama cikarilir. polis tarafindan aranirsin. tutuklandigin yerde direk askere gonderilirsin mazaretsiz.

ama niyetin askere gitmemekse benim sana diyebilecegim birsey yok. bende tr de askerligimi yaptim ve esimde beni bekledi ben askerden geldikten sonra biz sinav gibi islemlere basladik. o yuzden sana sunu yap veya bunu yap diye birsey soylemiyecem.

attractive01
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen attractive01 »

Oncelikle zahmet edip bir seyler yazdigin icin arkadasim tesekkurler. Ben saten gecen zaman bu donem bir kere yatrirdim ve ikince donmnemk yatirmadim ve buraya gelirkende bir sorun olmamisti Allah a sukur. Okulu aradigimda sadece bu donem icin 2 kati harc paeasi yatirilacghim soylenmisti. Sanirim yanlis anlasildil askerlikten kacma veya yirtma degil Allah a sukur Turkuz gorevemizi yerine er yada gec getirecegiz ama demek istedim kimse kimsenin yasadiklarini bilemez ben 5 sene tam bekledim nelere kataldigimi bir Allah bilir bir de esim ve ben sonunda burdayim ve kartimida aldim.. Ama abimin esi yogun bakimdaydi o yuzden 1 haftaliga gitmek istedim o yuzden bunlari yazdim be bilgilendirilmek istendim.. Su an oraya gidip eger soyledigin gibi 5 veya 56 sene aci cekip bekleyip sonra Allah a sukur yavrularima aileme kavustuktamn bunca yillar svastiktan sonra okey ben askere gidip demek bence cok anlamsiz geliyor o zaman hic 6 sene beklemeseydim katlanmsaydim kizim yeni 2 yasima geldi zor turkce ogretiyorum dusunun yani.... Peki baska bir yolu yok mu yoksa 3 sen bekleyip 3 sene oturmaz izni ve calisma belgesi aldiktan sonra mi askerligim 38 a kadar ertelenir onu gercekten ogrenmnek ystemitim ama ya yanlis anlasildim yada anlasildim saglik olsun.... Bana bu konuda bilen veya daha mantikli bir sey yapmammi oneren saglam bilgiya sahip bir arkadasimiz yardimci olursa dua ederim .... Acaba ayrica bundan sonra islerimi burdaki elcilikten mi turkiyedeki islerimi halledecem mesala bu problem gibi her neyse simdiden herkese tesekuler sanada Konyali kardesim ve herkese Allah yar ve yardimciniz olsun :geek: :geek:

1907
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Alanya
Yabanci_Ulke: Hilversum

Mesaj gönderen 1907 »

arkadasim git konsolosluga askerligini ertelettir.oturum iznin oldugu surece ertelettirebilirsin.daha genis bilgi icin su siteyi arastir---> http://www.turkishconsulate.nl/Rotterdam/default.htm

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

firat2121
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen firat2121 »

attractive01 arkadasim, 1907 takma isimli arkadasimiz sana cok guzel bir bicimde cevap vermis sana sitenin Link'ini vermis yani adresini.hemen girip kurcala biraz bu adresi.Bende yazayım tekrardan http://www.turkishconsulate.nl/Rotterdam/default.htm

firat2121
Mezun-BE
Mezun-BE

fyesil adam can havliyle turkcesinin iyi olmadigi belli biseyler yazmis ve care ariyor derdine belli.adam sana demiyorki ben askerlik yapmiyacam diye.dese bile seni hic ilgilendirmiyor.sen biliyorsan yaz.bilmiyorsan bisey yazma oku herkes gibi.simdi hollandadaymissin iyiki ordasin.ne guzel askerligini yapmissin oyle cikmissin turkiyeden.:) Allah herkese senin gibi evlatlar nasip etsin...:))))

fyesil
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: konya
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen fyesil »

sevgili arkadasim eger herkese sen gibi susma hakkini heryerde kullanmaya kalkarsa bazi sorunlari kapatamazsin. 2. arkadasimizin turkcesi bozuk filan degil kendisi trde bu zamana kadar kalmis. ama attractive arkadasimiz sorusunu yanlis sorunca sorun olmus gibi oldu. eger dikkatli okursan anlarsinki ilk mesajda niyet farkli gibi ama 2, mesajdan sonra duzeltilme yapilmis. benim cvb 1. sine idi.
arti dalga gecer gibi konusmana gerek yok. (senin gibi bir turk evladi ve arkasinda siritma isareti) benim senden alacagim bir dersde yok oku gec dersi. burda herkes okuyup gecse bu sitenin varligina gerek yoktu. arti benim cvb okursan ben cvb vermisim. FAKAT belirtmisim ki AMA diye niyetin farkliysa demisim cvb vermem demisim...... buda gosteriyorki sizde bi okuma eksikligi var.

arar_55
Gonullu
Gonullu

Mesaj gönderen arar_55 »

http://www.e-konsolosluk.net

Isder Ogrenci olarak Isterseniz Isci statusu olarak Askerlik erteleme islemlerini
yerine Getirdiginizde(elinize Askerlik masasi sefliginden Hollandadaki Konsolosluk)erteleme Yapilmisdir diye iki Belge verir!Birincisini Bagli oldugunuz turkiyedeki Askerlik subesine Digerini ise Yaninizda Pasaport ve Nufus cuzdani ile(yurd disi oturum kartiniz)Yerlesim kimliginizle
giris cikis ertelenmis askerliklerde sorun cikmaz ...Lakin yasi 38 ustu olanlarda yeni kurala gore
tutuklama askerelik kacagi gibi durumlar yurd disindakiler icin gecerli degil(Avrupa insan haklari
Sozlesmesi ,Diger bir Degisle Turkiye cumhuriyeti millisavunma Bakanligi bu durumdakileri
Magdur etmemekdedir!! giris cikislarda zorluk cikartmamakdadir..!!!
Asker kacagi ile ilgili bilgiler Turkiyedeki muhtarlik (Koylerde jandarma) kirsal bolgelerde araciligi ile AileBireylerinize
cagri pusulasi yollanmakdadir!!!
Bir yerde caliyor iseniz ki bunula askerliginiz daha kolay ertelenebir!!
Ogrencilerde ise gerekli Okul idare amirliginden(sekreterliklerinden)isdenilen Ogrenci Belgeleri ile
Avrupadaki yerlesmis oldugunuz(hollandadaki Bolgelerden birine Turk konsolosluklarina murcaat ediniz!
Kolay Gelsin!! 3 yildan fazla yerlesmis olanlar Askerliklerini Para Odeyerek(Dovuzle)bir aylik terhis olmakdadirlar! bu ulkede oturumlu Calisiyor gelirli yada ogrenci oldugunuz surece zorluk cekmezsiniz!!!
Korkmayiniz!!!
Devletimiz Bizleri o kadar Uzmez,Kolay Gelsin!!

firat2121
Mezun-BE
Mezun-BE

Kilitli

“Hollandaya Vize Basvurusu ( mvv )” sayfasına dön