kartim geldiiiiiiiiiiiiiiii
Moderatör: sansli
-
- Beginner
kartim geldiiiiiiiiiiiiiiii
oncelikle herkese merhaba kartimi gelip alabilirsiniz diye kagit geldi dunbana mutluyum onceden bu ulkeyi cok merak ederdim sanki burda hersey mukemmel sanirdim oysaki oyle degilmishersey mukemmel degil haklari cok bu gercek insana onem veriyolarturkiyeye nazaran benim ulkemde guzel fakat paran varsa guzel yoksa hicbiseysin ben buraya alistim turkiyeye gittigimde hersey cok eski gibi geldi nedense suan derdim okula gitmek ve burda calismak istiyorum biran once okula gitmek icin ne yapiliyo kendilerimi cagiriyolar
-
- Mezun-NL
Re: kartim geldiiiiiiiiiiiiiiii
slm gonca ben gulum bende yeni geldim arkadasim ikiay oldu kartin hayirli olsun canim bende kartimi aldim bazi arkadaslar karti almaya gittiklerinde okul hakkinda bilgi vermisler fakat banada bi bilgi verilmedi ama esim sordu belediyeden oraya gidip muracat etmemiz gerikiyormus yani sende oyle yap arkadasim bekleme ben bu cuma gidecegim dil ogrenmek cok istiyorum sen hangi sehirde kaliyosun tabi sakincasi yoksa ben nejmegen de kaliyorum bolsans.gulum
-
- Beginner
tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
oguzum yazdı:slm gonca ben gulum bende yeni geldim arkadasim ikiay oldu kartin hayirli olsun canim bende kartimi aldim bazi arkadaslar karti almaya gittiklerinde okul hakkinda bilgi vermisler fakat banada bi bilgi verilmedi ama esim sordu belediyeden oraya gidip muracat etmemiz gerikiyormus yani sende oyle yap arkadasim bekleme ben bu cuma gidecegim dil ogrenmek cok istiyorum sen hangi sehirde kaliyosun tabi sakincasi yoksa ben nejmegen de kaliyorum bolsans.gulum
arkdsm bana gelen kartinizi gelip alabilirsiniz mektubu ayni zamanda okul icin gorusme mektubuymus,gitiim kart icin randevum 11 bucukdaydi ondan oncede okul icin gorusmem vardi birakin bilgi vermeyi okula baslama tarihimi bile verdi contact persoonum,23 eylulde baslicam,size bu sekil olmadiysa belediyeye basvurun cunku bu sene yerlestirmeler biterse okullarda yer klmassa seneye atarlar yazik olur 1 sene beklerseniz,,,kolay gelsin saygilar,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Beginner
slm arkadaslar ben daha kartimi almaya hataya gidicem fakat gelen kagitlarda oyle bisey yaziyomu bilmiyorum uctane kagit geldi valla bisene beklemek istemiyorum hemen baslamak istiyorum okula insallah okul isim yolunda gider sende gercekten sanslisin valla sansli 1. kagitta mesela once soyle yaziyo waar kunt u uw verblijfsdocument komen op halen?2. kagidin basinda tot slot3. kagittada route naar het INDloket in amsterdam sanadami oyle gelmisdi kardes okul cok onemli gercekten benim icin.
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
arkdsm ben anlayamiyorum tam mektupda neler yazio ama esim ve gorumcemin kizi saolsun harfi harfine tercume ediyolar baana,birinci mektupda oturum basvurunuzu incelemeye aldik ikinci mektubu bekleyin gibicesinden bi mektupdu,ikinci mektup oturum basvurumun kabul oldugunu ve oturum alabilicegimi bunun icinde gelcek olan ucuncu mektupda neler isticeklerini ve ne zaman alabilicegimin tarihini vereceklerini belirten bi mektupdu,ucuncusu ise sayfanin bas kisimlarinda inburgering cursus informatie gibi biseyler yaziodu,ikinci paragrafda verblijfsdocument vereceklerini fln yaziodu,1 yillik olacagini fln yaziodu,,,senin elindeki mektubun ilk bas satirlarindada yaziomu curcus informatie fln diye,,,ucuncu mektupda yaziomuski arkdsm iste uyum okullari icin bilgi alacaksiniz belediye loketlerinden birinden,yarim saat ile 1 saat surebilir diomus,daha sonra da ayni yerde baska bi lokete giriyosunuz ind loketi ordanda verblifsdocumentiniz alicaksiniz diomus,yanliz amsterdamdada aynimi bilmem benim gittigim yer immigratie-kantoor du ve orda belediye ve ind loketleri(kabinleri) iikiside vardi,bende sadece bilgi alacagimi dusunuyodum ama okula baslicami soylediklerinde hem sasirdim hem cok sevindim,burda bos oturunca insan cok skliyo,,arkdsm sorun olursa sorabilirsin ins ins ins senin kagittdada buna benzer seyler yaziodur ve baslama tarihini verirler sana da gidince,,,gonca yazdı:slm arkadaslar ben daha kartimi almaya hataya gidicem fakat gelen kagitlarda oyle bisey yaziyomu bilmiyorum uctane kagit geldi valla bisene beklemek istemiyorum hemen baslamak istiyorum okula insallah okul isim yolunda gider sende gercekten sanslisin valla sansli 1. kagitta mesela once soyle yaziyo waar kunt u uw verblijfsdocument komen op halen?2. kagidin basinda tot slot3. kagittada route naar het INDloket in amsterdam sanadami oyle gelmisdi kardes okul cok onemli gercekten benim icin.
hollandadayim(2008-5)