oturum hakkinda bilgi

Hollanda da Oturma Musadesi Alan Arkadaslarin Yasadiklari,Tecrubeleri

Moderatör: sansli

serkan1978
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: adana
Yabanci_Ulke: hollanda-zaandam
İletişim:

oturum hakkinda bilgi

Mesaj gönderen serkan1978 »

selamlar arkadaslar...

ben hollandaya geleli 7 ay oldu bu sure icerisinde hersey yolunda gidiyor allaha sukur. 5.5 aydir calisiyorum ayrica 2 aydirda okula gidiyorum anlayacaginiz bir sikayetim yok sükür.yanliz bir arkadasimin buyuk bir sorunu var ve belki siz ona bu konuda yardimci olabilirsiniz yada en azindan bir tavsiyede bulunabilirsiniz ben uzatmadan meseleyi anlatayim arkadasim evlenip hollandaya gelmis 1.5 sene evli kalmislar ve gecen aylarda malasef bosanmislar bu durumda arkadasim turkiyeye gonderilecek ama ben bu sitede daha once eger 1 sene surekli calisissa oturum hakki alma sansi doguyor diye okumustum arkadasin 1 senelik vast isi var ama bosanma olayı oldugu icin adres degirtirme olmus yani cocuk baska adrese tasinmis bundan dolayi sadece 6 ay calisti gorunuyormus.arkadasim bir avukata gitmis durumu oldugu gibi anlatmis once avukat samenwonen yapman lazim demis sonra oturumun icin garanti vermemek sartiyla davayi alabilecegini ama 2500 euro alacagini soylemis...arkadas ne yapacagini sasirdi sizin bir fikriniz varmi bir bilginiz bir oneriniz yada bildiginiz duydugunuz iyi bir avukat varmi yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler cevaplarinizi bekliyorum.....

serkan1978
Mezun-NL
Mezun-NL
İletişim:

Re: oturum hakkinda bilgi

yokmu bir bilgisi bir onerisi olan arkadaslar...

mstosman
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: kirsehir
Yabanci_Ulke: Hollanda-Apeldoorn

Mesaj gönderen mstosman »

ayni olay benim yakin bir arkadasimin basindan gecti..yalniz sunu belirteyim eger o dediginiz arkadasin 1 yillik vast contrati varsa yeterli degil.zaten buna vast contrat denmez adi uzerinde 1 yillik varmis..suresiz vast contrat gerekli..

eger o arkadasin 1 yil hollandada kaldigini kanitlayabiliyorsa ve vast contrat alabiliyorsa bu sekilde oturum alabilir.tabii ind ye calisma basvurusunda bulunmasi lazim..bence bu arkadasin iyi bilen bir avukatla contac kurmasi lazim..

benim arkadasim ilk once bir yillik sonra 5 yillik oturum aldi..
İyilik yap denize at , balık bilmezse Halik bilir...

serkan1978
Mezun-NL
Mezun-NL
İletişim:

ilgin icin cok sgl arkadasim...

Maniak_Mafia
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Enschede
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen Maniak_Mafia »

serkan1978 yazdı:selamlar arkadaslar...

ben hollandaya geleli 7 ay oldu bu sure icerisinde hersey yolunda gidiyor allaha sukur. 5.5 aydir calisiyorum ayrica 2 aydirda okula gidiyorum anlayacaginiz bir sikayetim yok sükür.yanliz bir arkadasimin buyuk bir sorunu var ve belki siz ona bu konuda yardimci olabilirsiniz yada en azindan bir tavsiyede bulunabilirsiniz ben uzatmadan meseleyi anlatayim arkadasim evlenip hollandaya gelmis 1.5 sene evli kalmislar ve gecen aylarda malasef bosanmislar bu durumda arkadasim turkiyeye gonderilecek ama ben bu sitede daha once eger 1 sene surekli calisissa oturum hakki alma sansi doguyor diye okumustum arkadasin 1 senelik vast isi var ama bosanma olayı oldugu icin adres degirtirme olmus yani cocuk baska adrese tasinmis bundan dolayi sadece 6 ay calisti gorunuyormus.arkadasim bir avukata gitmis durumu oldugu gibi anlatmis once avukat samenwonen yapman lazim demis sonra oturumun icin garanti vermemek sartiyla davayi alabilecegini ama 2500 euro alacagini soylemis...arkadas ne yapacagini sasirdi sizin bir fikriniz varmi bir bilginiz bir oneriniz yada bildiginiz duydugunuz iyi bir avukat varmi yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler cevaplarinizi bekliyorum.....
Arkadasina verilen 1 yillik kontraktta zaten tarih yazar yani 6 aylik gorulmesine sasirdim.Elindeki is kadro dokumaninda 1 yillik iscimizdir diye yazi mevcuttur.yalniz bu birseyi degistirmez O kisi kesinlikle Turkiyeye geri gönderilir.

2. bir yol izlersek Arkadasin 1.5 yildir evliymis yanlis anlamadiysam 1.5 yildir Hollandada ikamet etmis durumda ise 5 yillik gecici oturum kartini almistir,bu durumda sadece ömürlük vast bir is bulmasi yeterlidir.Yada farkli bir yöntem uygulayip isyeri acabilir ama bu vast is kadar güvence vermez.

Su cok onemli esi ile polislik bir durumunun olmamasi lazim.Siddet kesinlikle geri dönüs kararidir.Yani esi tarafindan kanitli sikayet edilmemis olmasi lazim.
Avukat icin birsey diyemiyecegim uzgunum :(

ALLAH kolaylik versin

“Hollandada Oturum Musadesi Basvurusu(verblijfsvergunning)” sayfasına dön