hollandaya gelmenın artıları ve eksılerını tartısalım ha?
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: trabzon
- Yabanci_Ulke: hollanda
hollandaya gelmenın artıları ve eksılerını tartısalım ha?
arkadaslar holandaya gelecek olanlar ıcın kı bunlara bende dahılım..hepımızın kafasında soru ısaretlerı var dıye dusunuyorum....acaba orda hayatımız nasıl olacak bızı nerle beklıyor neelr farklı neler ıyı yada kotu vs. vs.
nl de yasayan ayda oraya aıle bırlesımı ıle gıtmıs olan arkadaslarımızın tecrubelerını ve bızlere tavsıyeelrını burada belırtelım ınsallah
allaha emanet olun
nl de yasayan ayda oraya aıle bırlesımı ıle gıtmıs olan arkadaslarımızın tecrubelerını ve bızlere tavsıyeelrını burada belırtelım ınsallah
allaha emanet olun
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: İstanbul
- Yabanci_Ulke: Hollanda/ Amsterdam
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
Re: hollandaya gelmenın artıları ve eksılerını tartısalım ha?
bizde suanda ev konusundan sikayetciiyiz,onun disinda cok sukur bi problem yok.suanda is aramadigim icin o problemimde yok,(buda bayan olarak gelmenin artilarindan galiba ) ama okul bittikden sonra hersey baslicak gibi gelio bana meslek okulu,hayat sartlari,is,guc problemler ozaman baslicak gibi sankki.ha bide benim icin buyuk belki baskalari icin kucuk bi problem PORTFOLIO yapimi.bunu yapmassak veya iyi yapamassak sinava giremiyomusuz galiba.ve suanda cok zor gorunuyo gozume.umarim hersey daha guzel olur zaman gectikce.ama son cumlemi soyle soylemek istiyorum;hayat hollandaya gelmek kime ve neye gore arti,veya neye ve kime gore eksi bunu buraya gelen birey kendisi yasayip karar vericek cunku herkesin geldigi yasam ve ortam farkli olucak.bana suan hollandada gozume yasanmaz bu ulkede denilcek kadar kotu bi durum yok.(ins ins ins da olmaz)buna gelen kisi karar vericek dedigim gibi...herkese gelmek isteyen herkese hollandada guzel sorunsuz bi hayat diliyorum rabbimden cunku biz herseyimizi(ailemizi,isimizi,gucumuzu,okulumuzu,birakip geliyoruz)...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Gonullu
Oncelikle Sabirli HOS gorulu (Huzurlu) Buyuklere SAygi, Kucuklere Sevgi(Af Etmeyi veya Dilemeyi)Bilmeliyiz!! Cocuklarimizla ilgilenmeliyiz(Oveylik gibi Davranmammaliyiz)!!!
Kucuk bir olayi Esler arasinda O senin Annan , baban MI demekden uzak Durmaliyiz!!MUTLU YASAMAK ICIN BIRBIRIMIZIN AILESINE SAYGILI MADDI MANEVI DESTEK OLMALIYIZ BUTCEMIZCE!!
SAGA SOLA PARA KACIRMA ASIRI YOLAMA DURUMLARINDAN TABIIKI UZAK OLMALIYIZ
EVLILIKDE BIRLIKDE KARAR VERMELIYIZ!!SEN CALIS SEN YE AYRIMCILIK OLMAMALI!!
AVRUPADA UZUN SURELI YASAYABILMEK ICIN BIRLIKDE(ESLER)PARA BIRIKTIMEYE ONEM VERMELIYIZ!!ASIRI KOMSU EVINE BAKIP MOBILYA KREDISINE (BORC ICRALIK OLMAMALIYIZ) BUTCEMIZE GORE ARABAMIZI ALINCA BIR KERE IYI TEMIZINI ALMAYI DUSUNUP OLMAMALIYIZ!!
BURDAESLER OLARAK DIKKALI HARCAMA YAPARAK ARZU EDILEN DUSUNCELERIMIZI KARSILAYABILIRIZ(SATIN ALABILIRIZ)DUSUNMEDEN YAPILAN ISLERDE MUTLULUK SON BULMAKDADIR(AYRILIKLAR YA PARA YUZUNDEN YADA GUVENCESIZLIKLERDEN SOGUKLASMA(EVI TERK)!!!!!!!!!!BIR BASKALARININ KISKANCLIK IFTIRANLARINDAN ESLERIMIZI KORUYALIM!!
EL ELE MUTLU VE HUZURLU YASAYABILMEK ICIN GAYRET EDELIM,
KOLAY GELSIN 2009 YILIMIZ!!!!!
HOLANDADA KI KANUNLARIN ZARALARI NELERDIR ,BUNLARADA DIKKAT EDELIM ,HEP BANA REB BANA DUSUNCELERINDEN UZAK DURALIM!!
DUSUNCELERIMIZDEN UZAK DURALIM!!!
SAHTE EVLILIKLERDEN UZAK DURMALIYIZ(UMIT VERIP ESLERIMIZI KANDIRMAMALIYIZ)DOPRA DOPRA ANLASMALI EVLILIK(KISA SURELI EVLILIK) OLDUGUNU ONCE BELIRTMELIYIZ!!!!
Kucuk bir olayi Esler arasinda O senin Annan , baban MI demekden uzak Durmaliyiz!!MUTLU YASAMAK ICIN BIRBIRIMIZIN AILESINE SAYGILI MADDI MANEVI DESTEK OLMALIYIZ BUTCEMIZCE!!
SAGA SOLA PARA KACIRMA ASIRI YOLAMA DURUMLARINDAN TABIIKI UZAK OLMALIYIZ
EVLILIKDE BIRLIKDE KARAR VERMELIYIZ!!SEN CALIS SEN YE AYRIMCILIK OLMAMALI!!
AVRUPADA UZUN SURELI YASAYABILMEK ICIN BIRLIKDE(ESLER)PARA BIRIKTIMEYE ONEM VERMELIYIZ!!ASIRI KOMSU EVINE BAKIP MOBILYA KREDISINE (BORC ICRALIK OLMAMALIYIZ) BUTCEMIZE GORE ARABAMIZI ALINCA BIR KERE IYI TEMIZINI ALMAYI DUSUNUP OLMAMALIYIZ!!
BURDAESLER OLARAK DIKKALI HARCAMA YAPARAK ARZU EDILEN DUSUNCELERIMIZI KARSILAYABILIRIZ(SATIN ALABILIRIZ)DUSUNMEDEN YAPILAN ISLERDE MUTLULUK SON BULMAKDADIR(AYRILIKLAR YA PARA YUZUNDEN YADA GUVENCESIZLIKLERDEN SOGUKLASMA(EVI TERK)!!!!!!!!!!BIR BASKALARININ KISKANCLIK IFTIRANLARINDAN ESLERIMIZI KORUYALIM!!
EL ELE MUTLU VE HUZURLU YASAYABILMEK ICIN GAYRET EDELIM,
KOLAY GELSIN 2009 YILIMIZ!!!!!
HOLANDADA KI KANUNLARIN ZARALARI NELERDIR ,BUNLARADA DIKKAT EDELIM ,HEP BANA REB BANA DUSUNCELERINDEN UZAK DURALIM!!
DUSUNCELERIMIZDEN UZAK DURALIM!!!
SAHTE EVLILIKLERDEN UZAK DURMALIYIZ(UMIT VERIP ESLERIMIZI KANDIRMAMALIYIZ)DOPRA DOPRA ANLASMALI EVLILIK(KISA SURELI EVLILIK) OLDUGUNU ONCE BELIRTMELIYIZ!!!!
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: kütahya
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Amsterdam
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: amsterdam
ben bir artisini goremiyorum karanlik, surekli yagmur yagan bir ulke insanlar hafta ici ev, is arasi mekik dokur hafta sonu alisveris ve akraban varsa oraya gidersin dil bilmiyorsun etrafindakiler esin dahil zaman gelir senin dil bilmedigini unutarak umarsizca konusur ve sen fransiz kalirsin kendini aptal bisi bilmeyen biri gibi hissedersin ki Turkiye de cogumuz universite bitirdik sosyal hak diyorlar sigortani bile kendin oduyorsun Turkiye de devletim oduyor ilac parasini maasindan hemen keserler Turkiye de %10 nu odersin hergun bi mektup gelir fenalik gelir insana sunu odeyin bunu odeyin guya burda kamu isleri duzenli isler karisiklik olmaz (okula cagirdilar kitap yok dediler geri gonderdiler vb) cat kapi komsuya gidiyim bir cay iciyim diyemiyorsun burda bir gelenek var randevu alman lazim, disarda oynayan cocuk sesi yok, bayramlarda herkes calisir kapiyi calan seker toplayan cocuklari goremezsin bu ulkede yasayan insanlarin %90 depresyonda gerisini siz dusunun artik
Evet ozgurlukler ulkesi herkes kendi halinda rahatca yasayabiliyor hatta o kadar rahat ki sokagin ortasinda cocuklar ot icebiliyor eger bunlari arti olarak goren varsa buyursun gelsin
Ama ben Turkiyem'in copunede, hastane kuyrugunada, trafiginede, duzensiz evlerinede ama sicak mutlu insanlarina denize, gunesine, simitine, baklavasini hic ama hic bir yeri degismem burda yasayan Turkler bile Turkiye'den gelenlere guluyor artik cunku herkes Turkiye'ye donmek istiyor hayat sizin ama Turkiye diyorum baska bisi demiyorum
Evet ozgurlukler ulkesi herkes kendi halinda rahatca yasayabiliyor hatta o kadar rahat ki sokagin ortasinda cocuklar ot icebiliyor eger bunlari arti olarak goren varsa buyursun gelsin
Ama ben Turkiyem'in copunede, hastane kuyrugunada, trafiginede, duzensiz evlerinede ama sicak mutlu insanlarina denize, gunesine, simitine, baklavasini hic ama hic bir yeri degismem burda yasayan Turkler bile Turkiye'den gelenlere guluyor artik cunku herkes Turkiye'ye donmek istiyor hayat sizin ama Turkiye diyorum baska bisi demiyorum
- sansli
- Ogretmen
evet arkdsm haklisin dogru soyluyosun tr hakkinda yazdigin seyler cok guzel seyler,kimse demiyoki zaten turkiyenin baklavasini buranin oliebolluna degisiriim diye,ama boyle derseniz yasadiginiz yer cennet de olsa mutlu olamazsiniz bence,eger buraya gelmissek burayi isteyerek veya zoraki olarak tercih etmissek buranin sartlarina uyum saglamak zorundayiz yoksa dedigim gibi eksiler agir basar ve geri donme imkanimizda olmassa depresyonda olur,mutsuzluk had safhaya cikar,,,mutlu yarinlar herkese...selda y.t yazdı:ben bir artisini goremiyorum karanlik, surekli yagmur yagan bir ulke insanlar hafta ici ev, is arasi mekik dokur hafta sonu alisveris ve akraban varsa oraya gidersin dil bilmiyorsun etrafindakiler esin dahil zaman gelir senin dil bilmedigini unutarak umarsizca konusur ve sen fransiz kalirsin kendini aptal bisi bilmeyen biri gibi hissedersin ki Turkiye de cogumuz universite bitirdik sosyal hak diyorlar sigortani bile kendin oduyorsun Turkiye de devletim oduyor ilac parasini maasindan hemen keserler Turkiye de %10 nu odersin hergun bi mektup gelir fenalik gelir insana sunu odeyin bunu odeyin guya burda kamu isleri duzenli isler karisiklik olmaz (okula cagirdilar kitap yok dediler geri gonderdiler vb) cat kapi komsuya gidiyim bir cay iciyim diyemiyorsun burda bir gelenek var randevu alman lazim, disarda oynayan cocuk sesi yok, bayramlarda herkes calisir kapiyi calan seker toplayan cocuklari goremezsin bu ulkede yasayan insanlarin %90 depresyonda gerisini siz dusunun artik
hollandadayim(2008-5)
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: amsterdam
elbette ki surekli bunlari dusunursek ne burda mutlu oluruz ne de esimizi mutlu edebiliriz uyum saglama va buraya alismaya calisiyoruz iste burya dayanma sebebim sadece esim bi gun bile pisman olmadim insan ozluyor vatanini herkesin Allah yardimcisi olsun tabiki herseye ragmen hayat guzel:)
- sansli
- Ogretmen
heh simdi oldu arkdsm bak ne guzel hayat dolu konustun simdi.yani herkes ozluyo hepimiz ozluyoruz ama iste dedigim gibi burayi esimiz icin veya baska bi sebeple tercih etmissek birazda gozumuze artilarini gostermeye calismaliyizki hayat daha kolay gelsin gozumuze dimi ama.amin amin amin arkdsm rabbim hepimizin herkesin yardimciisi olsun.heleki ailesini yurdunu birakipda bi insan icin gurbet ellere gelenlerin daha cok yaninda olsun ins ins ins cunku cok duyuyoruz oyle canim cicim deyip getiripde burda gozunden yasini eksik etmeyen,kapi disari cikartmayan insanlari.eger mutluysak bunun degerini bilmeli ve bu mutlulugu elimizde tutmak icinde yanina geldigimiz insana yardimci olmamis lazim uyum saglayarak.sen ben bu sitedekilerin cogu belkide sansli insanlardanizki iyi insanlara denk gelmisizdir belkide allaha sukur sitemizdeki arkdslarimizdan buraya gelipde nalet olsun bu insan icinmi herseyimi birakip gelmisim diyen cikmadi aramizdan,,cikmasinda ins ins ins...ve tabiki hayat herseye ragmen guzel dediign gibi...ben herzaman sunu diyorum hayat felsefesi edindim bu lafi kendimeselda y.t yazdı:elbette ki surekli bunlari dusunursek ne burda mutlu oluruz ne de esimizi mutlu edebiliriz uyum saglama va buraya alismaya calisiyoruz iste burya dayanma sebebim sadece esim bi gun bile pisman olmadim insan ozluyor vatanini herkesin Allah yardimcisi olsun tabiki herseye ragmen hayat guzel:)
yasamayi bilene heryer guzel ...
hollandadayim(2008-5)