Pasaport süresini nerede uzatabilirim??

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
arar_55
Gonullu
Gonullu

Re: Pasaport süresini nerede uzatabilirim??

Mesaj gönderen arar_55 »

sansli yazdı:askerliginizi tecil ettirmisseniz ve bunu belgeleyen kagidiniz varsa elinizde onu goturuosunuz yaninizda ve pasaportunuzu uzatabiliyosunuz ama yasiiniz 37 veya 38 ise ozaman sadece tr de bedelli askerlik yapabilmeniz icin sanirim 6 aylik bi surec uzatiyolar pasaportunuzu...
maas limiti aranmiyor, isdeseniz Belediye Gecinme Issizlik odenegi AWWB.WW,Issizlik cwi (hastalik)Odenegi uwv Gak (WAO) da gecerlidir uzatma Askerlik Islerinde!!
Askerlik Dovuslu islemlerinde(erteleme)munku 4 yil icerisinde 4 taksiklet odeyebilirsiniz!!her yil odeyerek ok munkun!!tatil parasi arti biriktirdiginiz askerlik parasi=
Zorluk yoktur gerekli islemleri yaparlar!!Bayanlarda Boyle bir pasaport uzatmak icin uygulama yoktur esi altinda da pasaportlari uZatabiliyorlar sahsen gidip her kimlik sahipi uzatma yapmasi isdeniliyor!!
Hic bir tutanagiz yoksa ,Hollanda da ki.... Belediyeden uittreksel GBA Burada yerlesmisdir diye Belge ile gidip uzatiniz!!

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

Kiymetli Arar

Ayrintili aciklaman icin tesekkurler.

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen el lobo »

nevilen yazdı:el bobo dostum

ben tam anlayamadim,merakimdan soruyorum,kusura bakma.
mesela adam 24 yasinda askerligi yapmamis.
oraya direk gittiginde,
evlilikten oturu erteliyolarmi.
ben 2 yil erteliyolar die biyerde duymustum,bu dogrumu acaba?
cunku hemen ise baslayamassin.
pasaport uzatilmassada oturum vermiyorlar bildigin.

bedelli iside 4 yil taksitle olmuyor sanirim Arar.
ben disarda kalicaktim su askerlik isi icin,isci olarak.
1 yilda o parayi 3 ten 5 taksite kadar aliyolar diye
elimde evrakta var su an. Moscova Turk B.E. den almistim bu belgeyi 2006 da.
belki Avrupada degisiyodur
bilgisi olan yazarsa faydali olur.
Evet kardesim aynen oyle ben buraya geldigimde 24 yasindaydim geldikten 3 ay sonra ise basladim sonra 3 aylik maas kagidim olunca isyerinden calsitigima dair bir kagit alip birkac evrak ve resim alip gittim ama gitmeden aradim tum evraklari tamamladim 2 saat icinde aldim hatta 2 ay sonra Turkiyeye gittim ve benimkini tam 3.5 yil uzattilar Siz neden benden farkli olasiniz
bide ben soyle duydum felanca sunu dedi filanca bunu dedi konusuna katilmiyorum bizzat yetkili makamdan sormak varken ve bu askerlik meselesi bizzat yapabilecegimiz bir durumken baskalarinin dediklerini dinlemek yanlis bence .Benim basimdan gectigi gibi kisaca anlattim .Bence kardesim sen telefonla bir sor veya git konsolustan bizzat yaptir

selamlar kolay gelsin
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

Sevgili el bobo tesekkur ederim.

arar_55
Gonullu
Gonullu

Mesaj gönderen arar_55 »

el lobo yazdı:merhaba arkadaslar bende askerligimi yapmadan geldim buraya hatta surenin dolmasina 3 hafta kala burda pek sorun cikmiyor benimkini 3,5 yil uzattilar son 3 aylik maas kagidi ve isyerinden orada calistigim dair kagit aldim gittim zaten 3 yil dolunca 38 yasina kadar uzatma hakkiniz var merak etmeyin bagli oldugunuz konsoloslugu arayin gerekli evraklarla 1 gun icinde aliyorsunuz belli bir sure sonra onayli bir kagit evinize geliyor

kolay gelsin
~

Dunyanin her hangi bir ulkesinde isci olarak calisiyor iseniz, Hatta DilEgitim Kurslarindan(Ogrenci statusu) Egitim Aliyorsaniz dahi Askerlik Islemlerini Ogrencilerde 33 Isci olarak Calisanlarda 38 yasina kadar
Erteleniyor Sizler Henuz Gencsiniz ki 4 yil icerisinde Bas vuru Sahsen Dovuzlu Askerli DemirHalkBankasi Askerlik Subesi Hesabina Yatirmaniz halinde tc Konsolosluklarindan bunun icin basvuru formulleri isdeyip baslayabilirsiniz!!Gerekli Belgeler Evraklar Deventer Rotterdam Konsolosluklarindan Sahsi basvuru(Gidip Kendi isinizi kendiniz)Baslatmalisiniz!!

arar_55
Gonullu
Gonullu

Mesaj gönderen arar_55 »

Tum Avrupada Yerlesmis Insanlarin Uluslar arasi haklari bulunuyor bunu bazen konsolosluklara iletiniz(Duyurunuz)Zorluklar artik kalkti!!
Askerkllik konularinda avrupa Turkiyeye gerekli kolayligi tanimasi gerekdigini iletmis!!
Eski urkuducu tutuklama (Asker kacagi)Korkularina baydos!!!
Biraz Kurnaz Olalim Yeter!!!!!!!!

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön