:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Re: :!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Mesaj gönderen nevilen »

ihs_77 yazdı:Nevilen aile birlesimi icin 6 aylik acil seyahat sigortasi gerekmiyormus.Senden niye istediler anlayamadim.Avukata sordum birde az once bu sigorta konusu icin dofiyi aradim.Aldigim cevaplar bu sekilde bir uygulama yok.Aile birlesimi disinda bir basvuru varsa o zaman mutlaka yaptirmak gerekiyormus fakat aile birlesimde istenmiyor.Sana haber vereyim dedim.islemlerin ile ilgili olmayan bir belge icin seni oyaliyor olmasinlar
Ihs , yani AILE BIRLESIMI disinda baska bir islem olmasi soz konusu olamaz ki.IKS yi ilk aradiginda AILE BIRLESIMI diyorsun.IKS sana evrak listesini o sekilde veriyor.IKS ye ilk evraklari teslim ederken uzerine AILE BIRLESIMI olarak geciyor.Esinin oturumunu,Aile toplum belgelerini onun icin veriyorsun...

Sana boyle bir uygulama KESINLIKLE yok diyn,avukat mi dofi mi?Dofiyse pazartsi arar ogrenirim,sebep sorarim.neden benden istendi o zaman diye.ama avukat dediyse,hicbirsey yapamayiz.Avukat dogrulari biliyordur,ama keyfiyette bunlar hakim..

Bak Ozl dende Adli Sicil Kaydi istenmemis,onada sorsan,''bolge bolge farkliymis'' der.Simdi avukata sordugundada Sicil Kayitsiz nasil basvuru olur,der benim gibi.ama demek ki oluyor.
Belki kanun degismistir,yada isi garantiye aliyorlardir..

Sen yinede Avukatla bu konuyu gorusursen haber ver bize kardesim.

ihs_77
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Belcika-Antwerpen

Mesaj gönderen ihs_77 »

Simdi neden istedikleri anlasildi.Cunku ayrintili durumlari bilmedigimiz icin farkli birsey istendigi zaman basta sasiriyoruz ama ayrintilar ortaya cikinca neden istedikleri netlik kazaniyor.Nisanda sonuclanir issallah esinin sana ihtiyaci oldugu bir donemde yaninda olursun

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

Sagol kardesim.Ben degil,benim duam kendime degil,hepberaber.insallah benden erken gitmesi gereken varsa,Allah onu once gondersin.

Ama anlamadim,''neden istedikleri anlasilir derken'' ??

ihs_77
NT1
NT1

Mesaj gönderen ihs_77 »

Hem avukat hem dofi ayni bilgiyi verdi.islemi devam eden bir arkadasimizdan istenmis deyincede onun durumu farklidir denmisti.Sen yazinca sebep ortaya cikti.
Gelelim adli sicil konusuna mutlaka vermek zorundaymisiz altini cizerek soyluyorum bu mecburi birsey adli sicil kaydi vemeden vize alinamaz.Ben vermiyecem diyen arkadasimiz bize itibar etmesin pazartesi dofiyi arasin sorsun.Bakalim ne diyecekler.Ayrica iks bu sekilde bilgi veriyormus deyince bana soylenen sey iks ya da konsolosluk bizim uygulamamizi yaptigimiz islemleri bilemez.Gorevleri basvurulari bize iletmek ve bizim verin dedigim kislere vize yapistirip sahibine pasaportunu geri gondermek.Umarim bazi seyler netlik kazanmistir.Ben kendim haricinde sizin sorun yasadiginiz konularida arayip soruyorum.yinede sizler tereddutte kalmayin arayin bilgi alin

ozl
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers

Mesaj gönderen ozl »

2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru

ihs_77
NT1
NT1

Mesaj gönderen ihs_77 »

nevilen yazdı:Sagol kardesim.Ben degil,benim duam kendime degil,hepberaber.insallah benden erken gitmesi gereken varsa,Allah onu once gondersin.

Ama anlamadim,''neden istedikleri anlasilir derken'' ??
rica ederim sozu bile olmaz.Avukat ornek veriyordu su su durumlardan dolayi istenmistir belki diye ya da zaman kazanmak icindir falan ondan senin yazini okuyunca simdi netlik kazandi dedim

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

Ozl bende seni erkek olarak algiladigim icin,makarnaya falan cagirdim ya. :)
Kusura bakma :) Kocanla gelirsin artik ;)

ozl
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers

Mesaj gönderen ozl »

2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru

ihs_77
NT1
NT1

Mesaj gönderen ihs_77 »

ozl bu adli sicil konusunda bayan ya da erkek ayrimi yok.Benim esimde Nl vatandasi universite mezunu suresiz kontrati var bana gelince ekonomi mezunuyum.Amerikadan master diplomam var.9 dil biliyorum.29 ulkede bulundum.Vize almasi zor olan kanada-amerika dahil avrupadan cesitli zamanlarda aldigim vizelerimde var.Buna ragmen bekliyorum subat 2. haftadan beri

ihs_77
NT1
NT1

Mesaj gönderen ihs_77 »

sonucta senin durumun seni benim durumum beni baglar.Fakat yanlis bilgi vermek dogru degil.Dogru bilgi adli sicil kaydi vermiyen sahis vize alamaz olucak.Ben diger arkadaslar icin yaziyorum.Gereksizmis gibi dusunupte sonradan bunun icin zaman kaybedip beklemesinler diye
Ayrica bu konuda uzman avukat ve tek yetkili dofi bilmiyecekte biz basvuru sahiplerimi bilicez ???

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön