persembe gunu praktijkexamen e giriyorum

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
taci
Mezun-NL
Mezun-NL

Re: persembe gunu praktijkexamen e giriyorum

Mesaj gönderen taci »

sakin korkma ben 7 temmuzda praktijkexame ya girdim ve kazandim. cok kolay sadece 35 dakika hazirlamis oldugun 3 tane portfolio hakkinda konusuyorsun. yazmada da kendin bir portfolio seciyorsun ve sana verilen 6 tane soruyu o portfolio ya gore cevaplandiriyorsun...sakin heycanlanma Allaha yardimcin olsun simdiden basarilar

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

taci yazdı:sakin korkma ben 7 temmuzda praktijkexame ya girdim ve kazandim. cok kolay sadece 35 dakika hazirlamis oldugun 3 tane portfolio hakkinda konusuyorsun. yazmada da kendin bir portfolio seciyorsun ve sana verilen 6 tane soruyu o portfolio ya gore cevaplandiriyorsun...sakin heycanlanma Allaha yardimcin olsun simdiden basarilar

walla arkdsm benimki biraz farkliydi sanirim,,,anlattigina gore cunku bana okuma yaptirdi situatie dekki kendi sectigi kelimelerin anlamlarini sordu,,,benden elimdeki vacature den soru cikartip kagida yazmami istedi,,,,sonra collegamla konusmam gereken yani soylicem seyleri kagida yazmami istedi,3-5 soru yazdim,collegama sorucagim sorulari 7-8 satir yazdim,cumle kurmama ve yazima baktilar begendiler (surat ifadelerinden anladim)
ayrica bana tarih icin gelen mektupda 1 saat 37 dakika surucegi yazio ve 1 bucuk saat surdu ben cikana kadar o 7 dk da gecmistir heralde :)
1 bucuk saat boyunca konustum okudum yazdim yani anlican,,,,bugun geldi cvp ve kazanmisim,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

kayserili
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen kayserili »

Tebrikler hayirli olsun,,darisi son sinaviniza INSAALLAH...
15.08.08 Vize
06.10.08 Hollandaya geldim
06.02.09 Okula basladim
05.03.09 Ehliyetimi aldim
11.08.09 5 Yillik oturumu aldim
06.03.10 A2 sinavlarini kazandim(26 Ocak 2010-23 Subat 2010)

selda y.t
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: amsterdam

Mesaj gönderen selda y.t »

tebrik ederim arkadasim darisi bizim basimiza ben daha portfolio yu hazirlamaya baslicam sinavindan cok korkuyorum cunku pratik sifir bende anlattigina gore baya konusturuyorlar simdiden kaldim ben:( uykularimi kaciriyor praktijkexamen

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

kayserili yazdı:Tebrikler hayirli olsun,,darisi son sinaviniza INSAALLAH...

cok saol arkdsm allah razi olsun,,,evet onuda gecip biran once diplomami almak istiyorum rabbimin izniyle,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

selda y.t yazdı:tebrik ederim arkadasim darisi bizim basimiza ben daha portfolio yu hazirlamaya baslicam sinavindan cok korkuyorum cunku pratik sifir bende anlattigina gore baya konusturuyorlar simdiden kaldim ben:( uykularimi kaciriyor praktijkexamen

cok tesekkurler allah razi olsun arkdsm darisi sen ve girecek olan tum arkdslarimizin basina ins ins ins...ilk baslarda insan cok zorlaniyo ama sonra sonra cok kolay gibi geliyo,,,bende portfolioyu ilk hazirlamaya basladigimda cok zor geliyodu ama simdi yap deseler 3 gun bilemedin 1 haftada hazirlar bitiririm,,,sinavindanda hic korkma cok kolay ben diyodumki dogdugum gunu anlatmaya baslasam bu yasima nasil geldigimi anlatsam anca dolar surem diodum ama nezmaan basladi nezaman bitti hic anlamadim bi baktim kadin sinav bitti diyo saate baktim 1 bucuk saat gecmis aradan,,,yani korkma sakin ol,,bana cok yardimci oldular sakin ol stres yapma,,,dediler iyi yaptigim zman goz kirptilar guzel giidiosun fln diye destek verdiler bunlarda moralimin duzelmesinde ve stresimin gecmesinde cok yardimci oldu...hocalarla siniftakilerle bolbol konusmaya calis surekli konusmaya biseyler anlatmaya calis daha sonra kulak dolgunluguyla hocalarin senin kelimelerini duzeltmesiyle bi bakiosun konusmaya baslamissin,ve tr deki sinavi gectim bitti diye dusunme bolbol kelime ogren,,,,bu gercekten cok onemli,,,bana gore yazarak ogrenmekde cok yararli,,,surekli biseyler yazmaya calis,,,ben bu sekilde yazmayi ogrendim ve 5-6 satir yazi yazip hocama gosterdiigmde 1-2 hata buluyo sadece ve perfect heel goed yazmissin dio,,,o hatalarda genelde taki hatalari oluyo ya fazladan is,het koyuyorum yada eksik is het koyuyorum gibi,,,bende senin gibi kaldim diye dusunurken,,,gectim korkma sende gecersin,,,hocalarim (3 tane)bana yeni gelen(nieuwkomer)olmama ragmen okumamin,yazmamin ve konusmamin cok cok guzel oldugunu soyluyolardi surekli ve bende surekli hayir cnm ben konusamiorum fln diodum ama yazma gorevi ve konusma voldoende yaziodu mektupda ve ben gercekten guzel konustum sinavda ben bile kendime sasirdim,,, :lol: :lol: :lol:
okulda herkes beni oudkomer eski gelen sanio,yeni gelen oldugumu soyledigimde sasiriyolar cok guzel konusup yaziyosun diolar ve ben bunu suna bagliyorum ben surekli yazarak calisiyorum kelime cok ogreniyorum ve surekli kafamin icinde hollandaca konusuyorum (kimse deli oldugumu dusunmesin kendi kendine konusuo diye)ama gercekten cok faydasi oluyo,,,tavsiye ederim kolay gelsin arkdsm,,,,
hollandadayim(2008-5)

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön