ehliyet durumu

Teori,Direksiyon,Sinav Tecrubeleri ve Alistirma Yapmak icin Programlar

Moderatörler: sansli, xmultecix

pasakurt
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: hollanda den haag

ehliyet durumu

Mesaj gönderen pasakurt »

arkadaslar ben nl ye yeni geldim duydugum kadariyla turkiyede ehliyeti olanlar burda yalnizca direksiyon sinavina girip hollanda ehliyetini alabilirsiniz demistiler ancak sitede ufak bir kontrol yaptim en bastan yapilmasi gerekiyormus.kimide kendi ehliyetinle alti ay burda arac kullanabiliyormusuz.ayrintili bilgi alabilirmiyiz.yazili sinav sorun olucak eger oyleyse fakat direksiyon sinavi sorun degil tabi.

Kullanıcı avatarı
D-lis
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Hollanda
Yabanci_Ulke: Hollanda

Re: ehliyet durumu

Mesaj gönderen D-lis »

Turkiye ehliyeti burda hic bir sekilde gecerli degil. Burda yeniden baslayacaksin. Hem direksiyon dersi alacaksin ve sinavina gireceksin hemde teori sinavina gireceksin. Teori sinavi Turkcede veriliyor.

pasakurt
Mezun-NL
Mezun-NL

anladim peki maliyeti ne kadar oluyor bu yazili sinavin.direksiyondan fazla ders almama gerek yok sadece farkli bir kac kural var galiba onlari ogrenip direksiyona hemen girerim

Kullanıcı avatarı
D-lis
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen D-lis »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
D-lis
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen D-lis »

Kullanıcı avatarı
pars
Gonullu
Gonullu
Turkiye_Sehir: Izmir

Mesaj gönderen pars »

Turk ehliyetinin hicbir sekilde gecmedigi tanimi biraz yanlis, Hollandaya geldigin gunden itibaren 185 gun boyunca Turk ehliyetinle araba kullanabilirsin, yanliz pasaportunuda yaninda tasiman gerekiyor, Ben Turk ehliyetimle iki kez polis kontrolune girdim ilkinde pasaport yanimda yoktu polis beni pasaportu yanimda bulundurmam konusunda uyardi, ehliyet dersi veren pek cok Turk vardir yasadigin yerde, teori ve direksiyon sinavi tarihlerini hocan ayarlar, Once teori sinavini alman gerek daha sonra direksiyon derslerine gireceksin, araba kullanma tecruben varsa 5 alti saatlik ders aldiktan sonra hocana soylersin sinava girersin, gecen sene direksiyon ders saat ucreti 38 euro idi, simdiden basarilar arkadasim,
NE MUTLU TURKUM DIYENE

pasakurt
Mezun-NL
Mezun-NL

bilgilendirmen icin sagol bende duydum alti ay kullanabiliyosun diye fakat onun her hangi bir yere gidip bir muracat varmi diye tereddut ettim senin demene gore yok galiba bu konudada tekrar cevap verebilirmisin

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Mesaj gönderen 2run34 »

pasakurt yazdı:bilgilendirmen icin sagol bende duydum alti ay kullanabiliyosun diye fakat onun her hangi bir yere gidip bir muracat varmi diye tereddut ettim senin demene gore yok galiba bu konudada tekrar cevap verebilirmisin

Bi yere muracaat etmene gerek yok oturum kartın ve ehliyetin seninle olsun yeter ben burda 2 aydır kullanıyorum allaha skr problem yok sadece yayalara ve bisikletlilere her zaman yol veriyorum.bende nisan ayında ehliyete basvuracagım hayırlısıyla.
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

pasakurt
Mezun-NL
Mezun-NL

anladim sagol bende bu pazartesi gorusmeye gidicem ondan sonra bakalim oturum ne zaman gelicek belediyede dogdugum yerde kaydim duruyormus hala ondan dogum kayit falan bu evraklar ise yaramiyor sanirim oturum kartim daha cabuk cikar diye dusunuyorum.ondan sonra bende okul isini hallettikten sonra ehliyete baslarim hemen

“Hollandada Ehliyet Sinavi,Ehliyet Degisimi” sayfasına dön