Okul konusunda malesef kimse yardimci olmadi bana biz belediyeye gidip kendimiz basvurduk. Onlar okulla ilgili bir form gonderdiler onu doldurup gonderdik. Bi sure sonra gorusmeye cagirdilar beni ve bayanla gorustum ne icin hollandaca ogrenmek istedigimi falan sordu.yani gunluk dil mi is icin ya da okumak icin vs. ve bi test yaptilar bi IQ testi gibi bisey, yazma okuma dinleme ve konusma testleri sonra seviyemi belirledi dedi A1+ Tiff company ilgileniyormus burada inburgering kurslariyla 1 hafta sonra tiff company beni gorusmeye cagirdi sinifimi belirledi ve ondan sonra da 2 hafta sonra kursun tarihi gunleri saati adrese gonderdiler. Sinifta 8 aydir kurs icin bekleyen de var ben mesela 4.5 ay bekledim ama 1 ay once gelip baslayan da var. yani biraz sans meselesi. bir an once basvurmak en iyisi cunku yok o form gelsin sen onu gonder, yok ulasmamis bi daha gonder gorusmeyi bekle o bitsin tekrar git vs vs uzun suruyo ))
Taalmaatje icin Ben Breda da Breda-actief diye bir kurulusa gitmistim ordan ogrendim. Ama soyle bi website buldum
http://www.taallesaanhuis.nl/waar.php belki sehre gore neler var bakarsaniz faydasi olabilir.
Okula basladim :)
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Breda-Hollanda
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: İZMİR
- Yabanci_Ulke: HOLLANDA
Re: Okula basladim :)
pe okl icin belediyeye basvurdugunda otrum kartin gelmismiydi?
oturum kartim gelmeden basvuru yapamiyormuyuz okul icin ?
oturum kartim gelmeden basvuru yapamiyormuyuz okul icin ?
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Breda-Hollanda
Re: Okula basladim :)
Evet gelmisti oturum kartim belediyeye de kaydolmustum, BS nummer lazim oluyo okul icin de yanlis hatirlamiyosam
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: antalya
- Yabanci_Ulke: hollanda