Merhaba Arkadaslar,
Belcika vatandasi olmak icin Belcika'da en az 3 yil ikamet etmek ve bir Belcika vatandasiyla evli olmak gerekiyor. Ben Belcika'da 3 yildir ikamet ediyorum, ancak 2 senesi samenwonen ve son 1 senesi evli olarak. Bu durumda Belcika vatandasligi icin basvurabilir miyim? Yoksa 2 sene daha beklemem mi gerekir?
Danistigim bir avukatin dedigine gore en az 3 yil evli olmam gerekirmis, yani Belcika'da 5 yil yasasam bile farketmezmis. Herhalde avukat yanlis biliyor olamaz, ancak bazi tanidiklarim da tersini soyluyor. Bu konuda bildiklerinizi paylasirsaniz cok sevinirim. Saygilar
Belcika Vatandasligi
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: Istanbul
- Yabanci_Ulke: Antwerpen
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: Kayseri/Belcika
- Yabanci_Ulke: Belcika
Re: Belcika Vatandasligi
22 eylule degisen aile birlesim yasasiyla birlikte bu 3 yil sure 5 yila ciktilener1903 yazdı:Merhaba Arkadaslar,
Belcika vatandasi olmak icin Belcika'da en az 3 yil ikamet etmek ve bir Belcika vatandasiyla evli olmak gerekiyor. Ben Belcika'da 3 yildir ikamet ediyorum, ancak 2 senesi samenwonen ve son 1 senesi evli olarak. Bu durumda Belcika vatandasligi icin basvurabilir miyim? Yoksa 2 sene daha beklemem mi gerekir?
Danistigim bir avukatin dedigine gore en az 3 yil evli olmam gerekirmis, yani Belcika'da 5 yil yasasam bile farketmezmis. Herhalde avukat yanlis biliyor olamaz, ancak bazi tanidiklarim da tersini soyluyor. Bu konuda bildiklerinizi paylasirsaniz cok sevinirim. Saygilar
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: BURSA
- Yabanci_Ulke: antwerpen
bu yasa ya nereden bakabiliriz degisen neler var bakmak istiyorumda
10.ocak 2011 evrakları ankara'ya teslim ettim.
06 agustos 2011 belcikadayim.
06 agustos 2011 belcikadayim.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: ankara
- Yabanci_Ulke: Belgium
arkadasim vatandaslik 5 yila cikti.ama suresiz oturum icin basvuru yapabilirsin....
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...
12 ocak 2010 vizem cikti...
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: Istanbul
- Yabanci_Ulke: Antwerpen
Merhaba Zeyna, suresiz oturum derken, benim bulundugum durumda da suresiz oturum icin basvurabilir miyim? Yani su an 3 yildan fazla bir suredir Belcika'da yasiyorum, ancak bunun ilk iki yili samenwonen, son bir yili da evlilik seklinde. Ilgin icin tesekkurler.zeyna yazdı:arkadasim vatandaslik 5 yila cikti.ama suresiz oturum icin basvuru yapabilirsin....