helin,
ben genelde is gorusmelerimi ingilizce yada almanca yapiyorum.
uluslararasi sirketlere basvurdugum icin hollandacanin cokta sart olmadigi pozisyonlar. konusmalarimizda hollandaca bilgim soruluyo ama NT2 var mi falan diye hic karsilasmadim.
daha onceden isvicre ve almanyada is tecrubem oldugu icin gene ayni tip islere bakiyorum.
selamlar...
mrb(Turkiye'de 2 uni bitirdim, nlde ne yapabilirim)
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Kayseri
- Yabanci_Ulke: Hollanda
Re: mrb(Turkiye'de 2 uni bitirdim, nlde ne yapabilirim)
leonardo06 arkadasim zaten eger o kadar iyi Ingilizce ve Almanca biliyorsan zaten senin icin sorun yoktur . Bende inglizce biliyorum ama o kadar ileri derecede degil o yuzden benim gibi birisine Ya ingilizce kursuna gidip Eksiklerini tamamlamak ya da Hollandaca ogrenmek secenegi kaliyordu bende once Hollandacayi sectim sonra ingilizcemi tamamlarim Eger NT2 sinavini alirsam ve bir Hollanda firmasina girersem ilk isim bir universite kursuna yazilip Toefl kursuna gitmek olucak
Siz ozel bir durumdasiniz Hem Uluslararasi tecrubem var hemde 2 dili iyi konusuyorum diyorsunuz yakin zamanda Insallah istediginiz gibi bir is ortamina girersiniz ama diger bircok arkadas burada birseyleri elde etmek icin once Hollandacayi ogrenmelidir - ogrenmek zorundadir.Bence daha cok basvuru yapiniz size monsterboard.nl i oneririm .Ama benim tanistigim belli bir seviyede egitim almis Hollandalilarin buyuk kismi Ingilizceyi cok iyi Almancayida iyi veya vasatin ustunde biliyorlar zaten Holllanda egitim sisteminde universite veya HBO bitiren bir ogrencinin kendi anadilinden baska 2-3 ogrenme sansi var yani bir cok konuda rakiplerinizden iyi olsaniz dahi Hollandaca size eksi bir taraf kalacaktir
insallah en kisa zamanda iyi haberlerinizi aliriz ( Sizin kadar umudum olmasada belki benim gibilerede umut olur )
Siz ozel bir durumdasiniz Hem Uluslararasi tecrubem var hemde 2 dili iyi konusuyorum diyorsunuz yakin zamanda Insallah istediginiz gibi bir is ortamina girersiniz ama diger bircok arkadas burada birseyleri elde etmek icin once Hollandacayi ogrenmelidir - ogrenmek zorundadir.Bence daha cok basvuru yapiniz size monsterboard.nl i oneririm .Ama benim tanistigim belli bir seviyede egitim almis Hollandalilarin buyuk kismi Ingilizceyi cok iyi Almancayida iyi veya vasatin ustunde biliyorlar zaten Holllanda egitim sisteminde universite veya HBO bitiren bir ogrencinin kendi anadilinden baska 2-3 ogrenme sansi var yani bir cok konuda rakiplerinizden iyi olsaniz dahi Hollandaca size eksi bir taraf kalacaktir
insallah en kisa zamanda iyi haberlerinizi aliriz ( Sizin kadar umudum olmasada belki benim gibilerede umut olur )
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi
Mayis 2009 NT2 diplomasi
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
el lobo hemsehrim,
guzel temennilerin icin tesekkur ederim.
insallah tez zamanda sen de arzuladigin noktalara erisirsin.
benim burdaki yani hollandadaki yegane amacim yurtdisi kariyerdir. su an 32 yasindayim ve 40-45 yaslarinda Turkiyeye donup yerel veya uluslararasi bir sirkette; Genel Mudurluk yada CEO luk yapmak istiyorum. bunun icin alt yapim var. dilbilgim yeterli. biraz daha yurtdisi is tecrubesi lazim o kadar.
benim diger bir sorum, NT2 alirsam inburgeringexaameni de yapmam gerekir mi yoksa gerek kalmiyor mu?
selamlar...
guzel temennilerin icin tesekkur ederim.
insallah tez zamanda sen de arzuladigin noktalara erisirsin.
benim burdaki yani hollandadaki yegane amacim yurtdisi kariyerdir. su an 32 yasindayim ve 40-45 yaslarinda Turkiyeye donup yerel veya uluslararasi bir sirkette; Genel Mudurluk yada CEO luk yapmak istiyorum. bunun icin alt yapim var. dilbilgim yeterli. biraz daha yurtdisi is tecrubesi lazim o kadar.
benim diger bir sorum, NT2 alirsam inburgeringexaameni de yapmam gerekir mi yoksa gerek kalmiyor mu?
selamlar...
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Kayseri
- Yabanci_Ulke: Hollanda
NT2 sinavini alirsan inburgeringexam i yapamana gerek kalmaz zaten NT2 in iki programi var programma I sec o daha kolay ingilizce ve almanca bilen birisi duzenli calisma ve bir kursla en gec 6 ay icinde alir bu sinavi alirsin bence NT2 en iyisi hem bu belge Hollandacayida dil agacina ekledigini gosterir
Eylul 2007 MVV basvuru
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Mayis 2009 NT2 diplomasi