blastingdienstden alınan para icin yardım lutfen

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
helin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Den Haag

Re: blastingdienstden alınan para icin yardım lutfen

Mesaj gönderen helin »

arar_55
Gonullu
Gonullu

Re: blastingdienstden alınan para icin yardım lutfen

Mesaj gönderen arar_55 »

Uyari:Vergi den alinan paralari(iadeleri)vergi Dairesi gewri Alabilir bu yuzden parayi iyi kullaniniz(7 gun icerisinde faizle birlik de icra geri isdiyebilir)buna dikkat edelim!
al ye dusuncesin den uzak duralim!!
Vergi dairesinden her hangi bir geri gecici para almakla icin den cikilmaz(buyuk)sorunlarla
Karsilasabilirsiniz,buyuzden uzman bilir kisi(vergi Beyannameleri Dolduran)kisilerden bilgi aliniz(Kultur cemiyetlerinden-Camiler)den on bilgi aliniz kimler Doldurdunuz
en az 6 ay evli olmak gerekir (Evlilerde/cocuklu eslerdde)eslerden biri issizse evdeki eslerden biri her ay issizlik butce yardimi uygulanir!!
bekarlarda standart uygulama uygulanir(Haklari kisitli var)

her bolgede turkler icin vergi beyannamesi dolduran kisiler var!
hatta Belediye de dahi sosyal kulturel binasinda
Arnhem Ornek bilgi aliniz!!!!mali musavir(Muhasebeci is yerleri)
www.ada-accountancy.nl

harderwijk bolgesin dekiler (gelderland)
icin p/m atiniz!!!

kimler vergi dairesin den faydalanir,hangi haklarimiz var,yillik gelir Limit den asagi olmasi gerekir,
saglik primleri(zorgtoeslag)kira yardim lari(huurtoeslag),mecburi vergi beyannamesi(Belastingaangigte2009).........bas vuru formulleric icin internet den verginumaraniz(BSN)Sofinummer/Digid kullanici adi ve sifreniz gereklidir(Bunun icin basvurunuz internet uzerinden(Gsm)yaninida olsun.iki gun icinde vergi dairesinden digid basvurunuzu aktive ediniz(kullanici adiniz ve sifrenizi)

http://www.digid.nl

vergi iadesi beyannamelerde yeni gelenlerde ilk basurularda(bekarlarda ogrencilerde)evlilerde
zaten vergi dairsi sizleri yonlendirir gerekli formulu yolar mecburu doldurulmasi icin m formule f formule t formulle jaaropgaaf2008(Aangifte2008)
m aangifte/p aangifte/t aangifte(biljet)islemleri uygulanir vs.........

yillik gelir(issizlik hastalik sakatlik belediye sosya odenegi)vs alanlarin doldurmasi gerekiyor!!
yeni nesil buna dikkat etsinler!!!

Haklarimiz nelerdir buna dikkat edelim

http://www.belastingdienst.nl

oncelikle evli cocuklu olup eslerden biri issiz calismiyor ise aylik vergi iade butce yardimi veriliyor!
lakin sizlerin ind sartlarina gore yuksek maasla esleriniz sizleri hollanda ya mvv kuralina gore almis olduguna dikkat(Yuksek gelirli)ediniz!!vergi dairesi akan bir cesme degildir bilginize

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön