persembe gunu praktijkexamen e giriyorum

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
helin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Den Haag

Re: persembe gunu praktijkexamen e giriyorum

Mesaj gönderen helin »

leonardo06
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Mesaj gönderen leonardo06 »

sana sans dilesem mi bilmiyorum:) zaten adin sansli:)

bu sinavi da basariyla atlatacagina suphem yok.
yolun acik olsun...

selamlar

Leonardo

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Mesaj gönderen zeyna »

12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

eeveet arkdslar bi sinav stresim daha geldi gecti,,,gecen sene okulda tanistigim 2 turk bayan abla vardi birisi bana destek olmak icin benimle geldi digeride benimle ayni gun sinava giricegi icin geldi(tabi ayni gun sinava girmemis olsaydik eminim yine gelirdi destek olmak icin)gittim 1 saat onceden ordaydim beni arabasiyla goturen ablayla arabada oturduk sohbet ettik saatim gelene kadar,(ben bu stresle trafigi kontrol edemem dalgin olurum deyince saolsun o kendi arabasiyla beni goturdu sinava ve cikana kadar bekleyip beni eve kadar getirdi saolsun)yarim saat kala gittik recepti ye kagidimi verdim verblijfsvergunning kontrolunden sonra yukari kattaki kantine cikip beklememizi bizi cagircaklarini soyledi kadin ciktik bekledik,11 e ceyrek kala bi bayan geldi ve sinavi kendisinin yapicagini ancak belki 11 on gece yada ceyrek gece sinava basllayabilicegimizi soyledi ben cagiricam siz oturun burda dedi ok dedim,,,11 20 gece girdim iceri kontrol du anlatimdi derken 11 30 oldu,,,basladik sinava asagi yukari 1 bucuk saat surdu kagitta yazdigi gibi,,,once burgerschap dan cikanlar millieu ve energi ydi,,,milieuda benim gft contenerim varmis ama bana kucuk geliyomus orayi arayip bi tane daha istemem lazimmis,,,telefon la konusmaydi bu,konustum cop bidonunu getirmeleri icin afspraak yaptim,,,situatide ki yazilari bana okutturdu mesela orda u heeft een gft contener maar die is klein fln yaziodu u uw lu yazilar bilirsiniz,onlari bana sordu nedir situatie diye okutturdu butun bolumlerde yani seye bakti bunu okurken ben kendime gore cevirebiliyomuyum yani u lu yerlerde uw yerlerde ik ve mijn kelimelerini kullanabiliyomuyum yoksa u yada uw diyemi okuyorum ona bakti,arada situatieden sectigi kelimelerin anlamlarini sordu,,,bi baskasi energie yle ilgiliydi,,,spaarlamp ve gloeilamp arasindaki energie,fiyat farkini anlatan bi tekst verdi,bide 5-6 soruluk bi kagit . sonra kac soru var kagitta dedi 5 ddim,okudu bana ve napicaksin diye sordu bende sorulari okucam ve tekstin icinde aricam dedim hele goed dedi,anlamissin hepsini dedi,,,15 dk verdi her seferinde ben ilk 3 dk da fln sorulari bitirip verdim kadin oo snel dedi iyice kontrol ettinmi dedi evet dedim,,,
sonra werk zoeken a gectik,burda is ariyomusum cwi ye gidiyomusum elimdeki situatie ye gore oda karsilikli konusma yaptik ve bidaki gorusme icin afspraak yaptik,sonra masamiza donduk ve baska gunmus guya yine bu sefer afspraak im oldugu icin gitmisim yine konusmalar hangi okula gittiniz onceden hangi sirkette clistiniz kac yillik ervaringiniz var yani klasik is basvurusunda sorulan sorulari sordu karsilikli konusma ve buda boyle bitti,,,haa bide yazi yazdirdi verdigi teskte 2 tane soru cikarin daha fazlada olabilir dedi bende 3 tane cikarttim,,bende kafamda kurmstum soruyu yazarken o soyle sorarsa bende boyle cvp veririm die ki benim sorudugm soruya boyle bi soruyla karsilik vericegini biliodum,,,biri eger isim bana agir gelirse degistirebilirmiyim bolumu dedim mesela hangisi agir olabilir dedi bende ornegin koffie\thee verzorgen vardi bende bu agir olabilir benim icin dedim,altijd yurumem lazim bacaklarimda agrilar olabilir dedim dogru olabilir dedi hangi bolumle degistirmek istersin dedi telefoon annemeen vardi onu soyleidm ya dat is niet zwaar dedi kantorda oturucaksin sirkete gelen tellere bakicaksin dedi bende evet dedim,,,ucuncu sorumda fazladan overuren yapabilirmyiim dedim (mesai)kadin ne diceni bilemedi oda kagida bakarak sorular soruyoya ilanda 16 saat yaziyo pek sanmiyorum overuren olsun dedi ok dedim,sonsorumda telefoon annemen icin ervaring gereklimi dedim,oda nerde okudnuz dedi bende mbo dedim,(kurgumasyon burasi :lol: )daha once biyerde calistinizmi telefoon annemen icin dedi evet dedim kac yil ervaringiniz var dedi 3 yil dedim,hangi sirket dedi ind dedim :lol: :lol: :lol: o an aklima o geldi,ooo cok guzel iyi bi sirket fln dedi kadinda,,,

sonra werk hebben a gectik,,
ordada benim is deki ilk gunummus ve is arkdsmla tanismaya gitcekmisim,sirketteki gorevi ne diye sorcakmisim,sonra tesaduf buya onunda ogun bebegi olmus ve masasinda bebegi olduguna dair kart varmis,bende onu gorup tebrik etcekmisim sonra cocuukla ilgili sorular sorcakmisim,,,onuda konustuk yaptim bana sormak isteidign bisey varmi dedim,oda simdi yok ama bilgisyarim bozulursa yardim isterim senden dedi,ben bozulan pc lerin bakimlarini yapicakmisim o gorevdeymisim,oda oyle soyluyo yardim isterim diye bende cok sevecen bi sekilde tabiki yardim ederim fln dedim,,,sonra bigun ogle yemeginde yine konusalimmi dedi bende olur deidm,ne zaman olur dedi yarin iyimi dedi bende iyi dedim saat 12 de gorusuruz o halde dedim ok gorusuruz dedi bende ben isime gidiyorum ozamn gorusuruz ddim el skstik ve odadan ciktim rol icabi,diger masaya gectim,,,o aralarda anlatmayi unuttum bi formul doldurdum,,,yazilar yazdirdilar soru hazirlamami istediler okuma yaptirdilar fln fln fln iste arkdslar boyle bi sinav daha geldi gecti,,,soyadimi spellen yani tek harf harf soylettirdi bi konusma esnasinda,,,yazilarima bakti bakti okudu fln,,,baya uzun yazmaya calistim cunku gecen sene hocamiz a1 de kisa yazilari kabul ediolar ama a2 de biraz uzun yazmaniz gerek demisti,,,bana kolay geldi bilmiyorum ins ins ins gecmisimdir arkdslar simdide sabirsizlikla sonucu bekliyorum maksimum 2 hafta icinde cvp yollicaz evine dedi ama erkende olabilir bu 2 hafta maksimum deid,,,,sonra ilk basta portfoliomu alip goturcegimi soylemslerdi sinav bitince ben unuttum portfolioyu cikiodum sinifdan heey heey heey dedi kadin eyvaah dedim bisey oldu,,,portfolioyu salliodu elinde unuttun diye pardon dedim gulustuk ikisylede el sksip tesekkur ettikden sonra ayrildim sinifdan kadin sinifin kapisina kadar gecirdi beni portfolion goed dedi sakla dedi,,,bende hepsi iyimiydi portfolio deidm iyi eve dedi sakla dedi bende tamam dedim tekrar tesekkur ettikden sonra ayrildim ordan ve ustumdeen cooook buyuk bir yuk kalkti darisi tum girecek olan arkdslarin basina sonucuda alir almaz bildiricem arkdslar size,,,,destek ve moralleriniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim,,,helin ablacim sanada cok tesekkur ederim,,,en kisa zamanda olumlu haberlerle gorusuruz ins ins ins,,,

kusura bakmayin biraz fazla uzattim ama hicbiseyi atlamak istemedim,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

kayserili
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen kayserili »

Merhaba Sansli;Gecmis olsun, InsaALLAH kazanmisindir..Vermis oldugun bilgiler icinde sonsuz tesekkurler..
15.08.08 Vize
06.10.08 Hollandaya geldim
06.02.09 Okula basladim
05.03.09 Ehliyetimi aldim
11.08.09 5 Yillik oturumu aldim
06.03.10 A2 sinavlarini kazandim(26 Ocak 2010-23 Subat 2010)

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Mesaj gönderen 2run34 »

insallah gecmisndir sanslı bilgiler icin saol sırayla bizde yasayacagız bu heyecanları umarım iyi haberlerle cvp yazarsın...
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

ins arkdslar yaa ins guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim allah razi olsun,,,umarim guzel haberlerde yazarim bu iletimin altina....
hollandadayim(2008-5)

Geluk
Site Admin
Site Admin
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Mesaj gönderen Geluk »

:ugeek: yine herseyi detayina kadar yazmissin eline kluna parmaklarina saglik :)

insallah kazanmissindir Sansli,

kolay gele

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

Geluk yazdı::ugeek: yine herseyi detayina kadar yazmissin eline koluna parmaklarina saglik :)

insallah kazanmissindir Sansli,

kolay gele

saol geluk ablacim allah razi olsun,,,
evet hicbi detayi atlamak istemedim benden sonra gircek olan arkdslarim icin :)
hollandadayim(2008-5)

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Mesaj gönderen zeyna »

12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön