vizenin çıkması için tecil süresi önemlimi.........
Moderatörler: sansli, xmultecix
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
Re: vizenin çıkması için tecil süresi önemlimi.........
Iyi aksamlar arkadasim Yazdiklarini iyice okudum icindeki durumuda anliyorum bende o durumda bulunmustum ama benimkine 5 ay falan sanirim vardi ben internette cok arastirdim ettim sunu okudugumu hatta onu e mailime kendi e malime gonderigimi cok iyi biliyorum not olarak. ORDA SOYLE YAZIYORDu bir gun bile kalsa tecilinize tecik sureniz dolmadgi surece yurt disina cikista sorun olmaz.... Git bas vur ARTIK mVV turistik mi tam okumadim orasini . Git korkma elcilige postif dusun sonucta bu dunyanin sonu degil. Allah yardimcin olsun
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: adana
- Yabanci_Ulke: Hollanda Amsterdam
-
- Beginner
- pars
- Gonullu
- Turkiye_Sehir: Izmir
- Yabanci_Ulke: Hollanda
Arkadasim oncelikle sunu soylemek isterim, Askerlik subesine gidip kesinlikle yurt disina cikacagini soyleme, Tecilinin bitip bitmemesi hollanda makamlarini ilgilendirmiyor bu konuda bir sorunun yok, en onemli konu ise su, Tecilin Ekim ayinda bitebilir bu senin hemen ertesi ay askere gidecegin anlamina gelmiyor, Her askerlik subesinin gonderdigi tertip donemi farklidir, ornegin senin tecilin ekimde bitiyor ama senin suben 1 tertip kaldiracak ozaman subat ayinin 21 ne kadar suren oluyor, ancak 4 tertip kaldiriyorsa kasim ayinda gonderebilirler seni yani ozaman bir ay kadar bir zamanin kalmis olur, Icinin rahat etmesini istiyorsan subene telefon ederek kac tertip gondereceklerini sorabilirsin yada milli savunma bakanliginin web sayfasindan hangi subenin o yil kac tertip gonderecegini ogrenebilirsin, Diyelimki senin sevk tarihin belli oldu ve kasim ayinda sevk edileceksin ozaman subeye gidip silusunu alma, silus demek subenin sana vardigi sevk kagididir, bu kagidi aldiginda artik askersin demekttir, teslim olacagin birligin uzakligina gore iki veya uc gun yol suresi verilir bu sure icinde de birligine teslim olursun, olmaz isen kacak durumuna duser ve her yerde aranirsin, Ancak silus belgeni almaz isen bu sana en az ikihafta kazandirabilir yazismalar nedeni ile, bu surede vizen cikar isede hollandaya gidebilirsin, Bildigim kadari ilede Konsolosluga giderek oturma iznin ile birlikte tecil basvurusu yaparsin onlarda askerlik subene tecil yazisi gonderirler boylece askerlik islemlerin durdurulmus olur, Icinin rahat etmesi icin en onemlisi Bagli bulundugun subenin Kac tertip asker gonderdigini ogrenmendir, yukarida verdigim orenklerdeki gibi mesela 1 tertip gonerecek ise ozaman Subat 2010'a kadar vaktin olmus olur, Subeni ara ve gonderilecek en yakin tertipin kaca kac olacagini sor, En saglikli biligiyi tabiki resmi makamlardan alabilirsin ben sadece kendi bildigim kadarini aktardim sana, Kolay gelsin
-
- Beginner
- 2run34
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: tokat
- Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)
Subeniz sizin Yoklama kacagı oldugunuzu bilir.BAKAYA oldugunuzu
bilemeyebilir.Ne zamandan bu yana kacak oldugunuz onemli.
2 aydan fazlaysa kesin BAKAYA durumundasınızdır.Yurtdısına
cıkamazsınız.Daha az bir süre ise sorun olmaz.
bilemeyebilir.Ne zamandan bu yana kacak oldugunuz onemli.
2 aydan fazlaysa kesin BAKAYA durumundasınızdır.Yurtdısına
cıkamazsınız.Daha az bir süre ise sorun olmaz.
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi ) .
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi ) .
- pars
- Gonullu
- Turkiye_Sehir: Izmir
- Yabanci_Ulke: Hollanda
Arkadasim ilk yazimdada belirttigm gibi senin askerlik ile ilgili olan problemin hollanda makamlarini ilgilendirmez, vizen cikarsa verirler zaten senin askerlik durumun ile ilgili bilgi sahibi olmalari mumkun olmadigi icin sorun cikarmazlar, Yoklama kacagi durumunda isen su anda bu senin gbt sorgulamanda muhakkak cikar hava limaninda yada sokakta yururken kimlik kontrolune girersen seni alip askelik subene gotururler, burda son yoklama islemlerin yapilir, tecil hakkin var ise tecil edilir, yok ise bagli bulundugun subenin gonderecegi en yakin tertip ile birlikte sevkin yapilir, yani ilk yazimda degim gibi gonderilecegin tertibe gore askere gidis tarihinde belli olmus olur, Yoklama kacagi olarak yakalndiginda sanmaki hemen apar topar askere gotururler, sadece subeye goturulur ve yoklama islemlerin yaptirilir ondan sonra yukarida anlatigim surec isler, Diyelimki vizen cikti ve hava limanina gittin orada sonucta senin yoklama kacagi olacagini gorup seni alikoyarlar bu yuzden yurt disina cikmadan once yoklama kacagi durumunu sona erdirmen gerekli, vizen cikinca subene gideceksin ve son muayneni yaptiracaksinki aranma durumun ortadan kalkmis olsun, Askerlik subeleri senin durumundakilere telefondan bilgi vermezler pek, cunki sen yoklama kacagisin ve onlar icin extra bir evrak ve is yuku cikariyorsun, o yuzden ne sorarsan sor sana muayneni yaptirman icin subeye gitmen gerektigini soyliyeceklerdir, sen kotu ihitmali dusunerek hareket etmelisin tecill hakkin olmadigini dusun ve en yakin nezaman askere gonderebilirler secenegini arastir bunu subenden ogrenemiyorsan Milli Savunma Bakanliginin web sayfasinda bagli bulundugun subenin 2009 yilinda hangi tertiplerde asker gonderebilecegini ogrenebilirsin, en azindan tecilin olmamasi durumunda ne kadar zamanin oldugunu bilirsin, Bu sana anlattigm hususlar benim bilgilerimdir, Yasal mevzuatda bir degisiklik olmus olabilir yada uygulamalar degismis olablir bunuda goz onunde bulundur ve internet uzerinden Milli Savunma Bakanliginin web sitesini kullanarak guncel asker alma islemlerinin nasil yapildigini arastir, Burda dikkat etmen gereken en onemli husus CEZAI bir yaptirim ile karsilasilabilecek durumlardan kacinmandir, sayet yasal olarak tecill etiremiyorsan ve vizen askelik sevk tarihine yetismiyorsa o zaman askerlik gorevini yerine getirmeni tavsiye ederim cunki o asamadan sonra yapacagin girisimler Askeri ceza kanununda hapis ile cezalandirlmana kadar uzanabilecek yaptirimlar icermektedir, Bol sans diliyorum,