İşsizlik parası hakkında..

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Re: İşsizlik parası hakkında..

Mesaj gönderen zeyna »

edoxia yazdı:Ben tekrar uzun zaman aradan sonra aranizdayim.Sifremi unuttum mailin ve bunun ama buldum.Daha once dedikleri gibi giriste ve oturum almada hic sorun yok Belçika çiftlik gibi kimsenin kilseden haberi yok.JobPass dail gerekli tum belgeri aldim lakin herhangi bir yardim alamadim Tr de çallistigim gunler toplamini gosterir belgeleri falan ibraz etmeme karsin.Bana yardim alabilirsin lakin 13 ay sonra dediler Belcikali 7 ay sonra alabiliyormus Somaj dene biseyi bende Cv hazirlayi is aramaya basladim Ama Su YAGMUR ve BULUT duetinden biktim ;))
evet arkadasim aynen oyle.kimse kimsenin umrunda deil.hickimsenin de hicbiseyden haberi yok.gercekten yasanilasi biyer deilde iste sevdigin olunca mecbur katlaniyosun.
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

edoxia
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir:
Yabanci_Ulke: Belcika-Liege

Mesaj gönderen edoxia »

Zeyna sen okula kendi isteginle mi basladin yoksa zorunluluk mu?Bana kimse okula yazil okula basla demedi de.Hos her bolgenin ayri kanunu olmasi da sasilacak bi durum ;)
Er o dur ki dünyada koya bir eser,Esersiz kisinin yerinde yeller eser...

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

Edoxia , Esin Belcika yada AB uyesi olmayan bir ulke vatandasi ise ( yani Turkiye ) Kursa gitmeye mecbursun . Eger esin diger AB uyesi vatandasi ise ( yani Hollanda ) Kurslara gitme zorunlulugun yok .

edoxia
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir:

Mesaj gönderen edoxia »

Anladim nevilen heryerde ayrimcilik ustu kapali sekilde devam ediyor hala.Allaha sukur es Ab vatandasi bir zorluk gormedim Is olayini da halletsek en isa surede baska sikinti kalmayacak.Sen herseyi yoluna koydunmu bari Sevgili nevilen?

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen zeyna »

benim esim ab vatandasi ve gitmem gereken 2 zorunlu kursum var.1. si 1.1 dil kursu.digeri ise uyum kursu.tanitim.belcikayi tanitiyolar yasalarini kendi haklarimizi ogretiyolar.dil kursunu bitirdim.simdi kendi istegimle 2. siniftan devam etcem 1.2 ye yani.ama bu zorunlu deil.yarin basliyo okulum tekrar.tanitim kursuna ise ocaktan sonra gitcem.her yerin isleyis sekli farkli.benim bulundugum bolgede zorunlu.belediye evlerine bile yazilmak icin bu kurslara gittigine dair belge istiyolar.yani esin ab vatandasi olmasi bisey deistirmiyo...

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

zeyna yazdı:benim esim ab vatandasi ve gitmem gereken 2 zorunlu kursum var.1. si 1.1 dil kursu.digeri ise uyum kursu.tanitim.belcikayi tanitiyolar yasalarini kendi haklarimizi ogretiyolar.dil kursunu bitirdim.simdi kendi istegimle 2. siniftan devam etcem 1.2 ye yani.ama bu zorunlu deil.yarin basliyo okulum tekrar.tanitim kursuna ise ocaktan sonra gitcem.her yerin isleyis sekli farkli.benim bulundugum bolgede zorunlu.belediye evlerine bile yazilmak icin bu kurslara gittigine dair belge istiyolar.yani esin ab vatandasi olmasi bisey deistirmiyo...

Zeyna belki bu konudada bolgeler arasinda farkliliklar vardir . Fakat ben gecen hafta bu bugun gorusmustum uyum kursu ile . Gittimde memur ilk zaten esiniz NL vatandasi oldugu icin kurslara katilmak zorunda degilsiniz , buyrun bu belgeniz dedi , imzaladi muhurledi . Bende imzaladim . Belgede Kurslardan muaf oldugum yaziyordu. Daha sonra , eger kendi istegin ile gitmek istersen Kurslara hic bir ucret odemezsin dedi . Bende Flemence ogreneyim , yol yordam ogreneyim diye yazildim . Sen esim Ab Vatandasi diyorsun , Belcika Vatandasi degil mi ? Dedigim gibi , memur bana Belcika ve Turk esleri zorunlu , diger Ab Vatandasi esleri muaf dedi .

Edoxia kardesim , Ayin 16 sinda Uyum Kursu baslayacak . Bakalim ne anlatacaklar . Pazarteside Dil kursuna gorusmeye gittim , yer yok demislerdi fakat dun aksamuzeri esimi ayayip Hizlandirilmis Kursta 1 bos yer var , hemen yarin gelip kaydolun ,hem sizin semtinizde dedi .Sabahtan gittim kaydoldum onada . Yarin baslayacakmis oda ..1 ay surecekmis .

Zeyna bu 1.1 de ne var ? Cap pat konusabiliyor mu bu seviyeyi bitiren ? Insallah bende 2.2 ye kadar gitmek istiyorum . (Zaten 2.2 den sonrasi Inburgering Kurumunu asiyormus , ondan sonrasi Pahali oluyormus ..)

Bu kurslari bitirmek cok onemli , Edoxia ben sanada tavsiye ederim ..Dil cok onemli ,Kurallari ogrenmek cok onemli ..Kurallari bilmeden rahat yasayamassin, Dili bilmeden hakkini arayamassin.Burasi bizim memleket degil ki anasini satim .. Millet kendi derdinde burlarda..

Selam ,

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen zeyna »

nevilen belcika da ab ulkesi oldugu ici oyle yazmistim ben.sanirim yanlis anlasilma oldu.benim esim dogma buyume burali.belcika vatandasi ayni zamanda.uyum kursu yani tanitim kursunun dilini kendin secebiliyosun.ben turkce sectim tabi.dil ogretmiyolar sadece yasal haklarimiz,kisisel sorumluluklarimiz,belcikanin tarihi vs ogretiliyo.daha dogrusu bol bol gezmeye goturuyolar.ben henuz gitmedim.normalde bu ay basliyo tekrar. turk hocanin verdigi kurs bana uzak bi semtte.o nedenle esim izin vermedi gitmeme(hamileyiz ya :) )kendisi beni goturup getiremeyecegi icin is dolayisiyla dogumdan sonraya erteledik.ingilizce varmis ama onada ben gitmek istemedim.ingilizcem var ama bi turkten ders almak daha iyi olur diye dusundum.sonucta flamanca ogretmiyo.bak bu kursa gitmeyenlere para cezasi var ve hatta oturumun elimizden alinmasina kadar gidiyomus. benim bulundugum bolgede tabi heryerde ayni deildir.nasil is ise ben anlamadim.kanunlar nasil bu kadar farklilik gosteriyo hayret.
1.1 e gelince hizlandirilmisa gitmen daha iyi.3-4 ayda ogrettikleri seyi 1 ayda ogrenceksin.bak bu da farklilik gosteriyo.bana iQ testi yaptilar.yuksek puan almasam hizlandirilmisa gidemiycektim.sen direk gidip yazilmissin.1.1 cok yetersiz nevilen.konusmak biyana anlamiyosun bile konusulanlari.ben turkiyedeyken calisip geldigim icin bu siteden fazla olmasada anlayabiliyorum ama hic anlamayanlarda var.kendini tanitma,saatler;haftanin gunleri,adres sorma vs ogretiliyo ama yeterli deil dedigim gibi.

sana kesinlikle katiliyorum yol yordam ogrenme acisindan,az da olsa anlamak icin bu kurslara mutlaka gidilmeli.zorunlu olmamasi sizin acinizdan daha iyi en azindan sinifta kalcam stresi yasamazsiniz.gerci ben 1.1 de hic zorlanmadim.300 puan uzerinden 253 puanla gectim(gecme puani 150 idi).zor bi kurs deil.tabi ingilizce biliyosan daha avantajlisin.anlamadigin yeri ingilizce sorabilirsin.ben oyle yapiodum.tabi bizim hoca cat pat turkce anliyomus ama sonradan soyledi gicik :)
okula kayit yaptirdigim yer calismak istiyosam 2.4 seviyesine kadar devam etmem gerektigini soyledi.ki calismak istiyorum tek maasla gecinmek zor.(cop parasi;ambulans parasi,hastane parasi,o parasi bu parasi...ne demek istedigimi anladin sanirim.neyse simdi yine belcikayi kotuluyo durumuna dusmeyelim :) )

yarin benimde okulum basliyo tekrar.sinif arkadaslarim cok iyiydi.her milletten vardi.hatta okul bitti diye ne kadar uzulduler.diploma aldigimiz gun ard arda yaptirdik kayitlarimizi tekrar ayni sinifa duselim diye.dil ogrenmede sinif ortami ve ogretmen de cok onemli.insallah sende iyi bi sinifa denk gelirsin.simdiden basarilar...

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

Zeyna ,

Baska bir baslikta bu Kurslara katilmamanin neticesini yazmistim . 50-250 Euro arasi cezasi varmis ..
Ileride Issizlik Parasi almak istediginde ,engel olabiliyormus .. Ben memura ozellikle Oturumuma zarar verir mi diye sormustum , o kesinlikle bir zarari olmaz , dedi ( Memur hemsehrim cikti , ince ayrintilari konusabildim) . Kurslarin % 80 ine katilma durumu var . Gerisi sinif tekrari oluyor .

Senin esin Belcika Vatandasi oldugundan mecburi . Ornegin Ozl nin esi NL vatandasi o muaf .Benim esim NL vatandasi bende muafim .Tabi gitmek en guzeli .Yurtdaslik Belgesi veriyorlarmis , zarari degil faydasi olur mutlaka birgun ,biryerlerde .Madem burayi Yurt edindik ,bu deveyi gudecez o zaman ..

Soyledigin gibi bende IQ testi oldum , bu yeri ona gore ayarladilar.Peki Zeyna , sana 1.1 zorunlu idi simdi 1.2 ye basladin , o kac ay suruyor ( hizlandirilmisi ve normali) ve ucreti ne kadar ? Zeyna birde eger Tranvay yada Otobus kullaniyorsan ( Kurslara gitmek icin-hamile oldugundan cok fazlada yurumemelisin.Cogu zarar) OCMW 'den De Lijn-Het Pasje Karti alabilirsin..Bu abonmanlik.Yillik yada aylik veriyorlar..Su anda calismadigin ve Kursa gittigin icin cok cok ucuz yada ucretsiz aliyorsun..Hem kartinda var senin ..Boyle bir imkan varken dusun derim ben ..Benim kartim henuz cikmadi yoksa ben basvurup alirim abonomentimi ..Tasitlari cok cok ucuza kullanilirim ..Nede olsa kurslarin sonuna kadar gitmeye hevesliyim..

Zeyna, bana memur 1.1 de sinav olmuyorsunuz demisti sanirim .Tam hatirlamiyorum o kismi..Bolumu tamamlamak icin derslerin %80 ine katilim bekliyoruz, sana gecme sinavi yok demisti .Demek sinav varmis oylemi ..Ben yanlis anlamisim .Yani bolum gecmek icin sinavida gecmek gerekiyor ..

Sevgili Kardesim Zeyna , sen cok iyi kalpli bir insansin . Benin ricalarimi hic kirmadin , sana hep dua ediyorum. Insallah yegenimiz saglikli sihhatli dogar .

Esine cok selam , Tayfun .

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen zeyna »

tesekkur ederim nevilen.allah razi olsun duaya cok ihtiyacim var bu ara.sende cok iyi bi insansin.

isin acikcasi 1.2 nin ne kadar surdugunu hic bilmiyorum.sormayi akil edemedik daha dogrusu :) heralde o da hizlandirilmistir.sanirim yine 1.5 ay surer.yani insallah yoksa yarim birakmak zorunda kalcam.doguma az kaldi cunku.bu kurs ucretsiz nevilen.1.1 de oyleydi.bildigin normal okula gidiyoruz biz.yanlizca 25 euro kitap parasi aliyolar.o da 1 kerelik.
tasit parasina gelince okul eve cok yakin.yurume sansim hic yok ne cok yurumesinden bahsediyosun.oraya bile esim arabayla birakiyo.elinden gelse yere bastirmiycak :)
ev durumuna bagli.bi ev kiralayabilirsek insallah ve okula uzak olursa o dedigin yere basvurabilirim.tesekkur ederim tavsiyen icin.geleli 7 ay olcak nerdeyse daha 1 kez otobuse binmedim iyi mi :)
nevilen belkide size sinav olmayabilir zorunlu olmadigi icin.dogru anlamis olabilirsin.ne sacma ya kucucuk bi ulke ama heryerin kurali farkli.kafam karisti iyice...

edoxia
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir:

Mesaj gönderen edoxia »

Anladigim kadariyla Sevgili Zeyna ve Sevgili nevilen Siz Falaman Bolgesinde ikmamete devam ediyorsunuz.Her ne kadar esler Ab ulkesi yada belçika vatandasi olsada neticede Turk kokenli galiba.Ben Walon bolgesinde ikamet ediyorum Liége de Ve kimse bana Kurslar uyum kurslari hakkinda birsey demedi Otuturum Kartimda vizem kadar cabuk geldi.Gelmezden once az biliyordum fransizcayi simdi daha iyi Lakin hala anlamadim Flaman bolgesinde Hollanda Walon bolgesinde fransiz kanunlarimi gercerli? ;)
Guzel gunler diliyorum

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön