Belçika'da oturum
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: bruxell
Re: Belçika'da oturum
Merhabalar;
herkes samimiyetiyle yasadiklarini paylasmis ve Belcika hakkinda az cok bilgi erisimine katkida bulunmus. Siz tecrubeli arkadaslarima bazi konularda danismak istiyorum.
10 ay once cok sevdigim esimle evlendik,esim Turk ve Belcika vatandasi, ve kendisi Turkiyeye geldi, hayatimizi burada surduruyoruz. dogrusu Belcikaya tamami ile yerlesmek gibi bir dusuncemiz olmadi ancak oturum almak,Belcikaya rahat giris cikis yapabilmek ve istedigimiz zaman ailemizi gorebilmek icin 10 gn once aile birlesimi vizesine, konsolosluga basvuruda bulunduk 5 gun icerisinde basvurumuz olumlu sonuclandi ve pasaportum 3 aylik vizeli sekilde teslim edildi. Vizem D tipi ve MULTPLE giris cikisli. Belcikaya onumuzdeki ay gitmeyi planliyoruz, forumdan okuduklarimla Belcikaya ulastigimizda direkt olarak belediyeye basvuru yapmamiz ve sonrasinda beklememiz ve ulkeyi terketmemizin yasak oldugu fikrine vardim.
Sayet benim planim orada 10 gun kalip Hollandadan cikis yapmak ve polis kontrol zamanlarinda tekrar Hollandadan giris yaparak Belcikaya gecmek yani bir nevi kendimi oradaymis gibi gostererek oturumumu almak ve sonrasinda rahatlikla Belcikaya gidip gelmek vardi.
Gercekten orada 3 ay kalmak zorundamiyim ve ulkeden cikisim yasak mi ve karsilasabileceklerimle ilgili tavsiye ve yorumlarinizi ogrenmek isterim.
Simdiden vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim.
herkes samimiyetiyle yasadiklarini paylasmis ve Belcika hakkinda az cok bilgi erisimine katkida bulunmus. Siz tecrubeli arkadaslarima bazi konularda danismak istiyorum.
10 ay once cok sevdigim esimle evlendik,esim Turk ve Belcika vatandasi, ve kendisi Turkiyeye geldi, hayatimizi burada surduruyoruz. dogrusu Belcikaya tamami ile yerlesmek gibi bir dusuncemiz olmadi ancak oturum almak,Belcikaya rahat giris cikis yapabilmek ve istedigimiz zaman ailemizi gorebilmek icin 10 gn once aile birlesimi vizesine, konsolosluga basvuruda bulunduk 5 gun icerisinde basvurumuz olumlu sonuclandi ve pasaportum 3 aylik vizeli sekilde teslim edildi. Vizem D tipi ve MULTPLE giris cikisli. Belcikaya onumuzdeki ay gitmeyi planliyoruz, forumdan okuduklarimla Belcikaya ulastigimizda direkt olarak belediyeye basvuru yapmamiz ve sonrasinda beklememiz ve ulkeyi terketmemizin yasak oldugu fikrine vardim.
Sayet benim planim orada 10 gun kalip Hollandadan cikis yapmak ve polis kontrol zamanlarinda tekrar Hollandadan giris yaparak Belcikaya gecmek yani bir nevi kendimi oradaymis gibi gostererek oturumumu almak ve sonrasinda rahatlikla Belcikaya gidip gelmek vardi.
Gercekten orada 3 ay kalmak zorundamiyim ve ulkeden cikisim yasak mi ve karsilasabileceklerimle ilgili tavsiye ve yorumlarinizi ogrenmek isterim.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İstanbul
- Yabanci_Ulke: Belçika-Antwerpen
23 Temmuz 2010 İKS evrak teslim
26 Temmuz 2010 Konsolosluk mülakat
29 Temmuz 2010 Vizeli pasaportum elimde
26 Temmuz 2010 Konsolosluk mülakat
29 Temmuz 2010 Vizeli pasaportum elimde
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: ankara
- Yabanci_Ulke: Belgium
arkadasim oturum almak oyle kolay deil.benim bu konuyla ilgili yazimi okudun mu bilmiyorum.su son zamanda belcikaya gelip oturum alma islemi en hizli gerceklesen kisilerden biriyim.bu sure 1.5 ay.ne belediyeden gun bekledim;ne de polis.hersey cok cabuk oldugu halde 1.5 ay surdu.ayrica rahat giris cikis yapabilmek icin gitmen geren 2 adet zorunlu kursta var.biri 1.1 dil kursu;digeri belcikayi tanima uyum kursu(tanitim kursu).bu kurslara gitmedigin surece oturumun elinden alinma gibi bi tehlikeside var.seninle ayni durumda olan bi sinif arkadasim vardi 7 aydir burda.bu islemleri tamamlayip turkiyeye geri donmek icin ugrasiyo hala.uzgunum ama oyle kolay deil hemen gelip geri gitmek.jupp yazdı:Merhabalar;
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...
-
- Beginner
Zeyna ve Sevi; tesekkurler ilgi alakaniz icin oncelikle. Durum oyle ki benim Istanbulda kurulu bir duzenim,isim ve sorumluluklarim var. Esimin Belcikali olmasi ve boyle bir hakkim olmasindan oturu ilerisi icin rahat giris cikis yapabilmek ve her defasinda vize ve konsolosluk formalitesi ile ugrasmamak icin oturum almak istiyorum ve hayatimin tumunu Belcikada gecirmek gibi bir dusuncem yok. Ama oyle gozukuyor ki bir kac ay orada kalmak zorunda kalabilirim. benim dusuncem polis kontrolunden sonra Hollandaya gecip oradan Turkiyeye donerek Belcikada gozukmek ve geri donusleri de Hollanda uzerinden yaparak dikkat cekmeden giris cikis yapmakti. ama gordum ki bu is zor ve riskli. sizce baska bir yolu var mi ya da minimum ne kadar Belcikada kalmak zorundayim?
Bu arada bu zorunlu kurslar ne kadar suruyor ve oturum almadan evvel baslanabilir mi ?
Bu arada bu zorunlu kurslar ne kadar suruyor ve oturum almadan evvel baslanabilir mi ?
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: ankara
- Yabanci_Ulke: Belgium
uyum kursu 1.5 ay gibi bi sure sanirim.ben henuz gitmedim o kursa.giden arkadaslardan biliyorum.dil okulu ise yapacaklari IQ testine bagli.iyi bi derece yaparsan hizlandirilmis 120 saatlik kursa gitmeye hak kazaniyosun.yine bunun sureside 1.5 ay yapio.testten dusuk puan alirsan 3 yada 6 ay gitmek zorundasin sanirim.benim bulundugum yerde boyle.sehirden sehire deisirmi bilmiyorum arastirmak lazim.oturum almadan kaydini yaptirabilirsin.yanliz yine belediyeye kayit,polis kontrolunun ardindan belediyenin verecegi kimlik yerine gecen gecici oturum kagidi ile kayit yapiolar.yine polis bekliyceksin her kosulda.nerden baksan bi 6 ay gibi sure kalman zorunlu gibi gozukuyo.
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
-
- Beginner
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İstanbul
- Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers
Jupp senin cok girisli oldugun icin durumun biraz daha farkli yani bence bunu bir bilene sorman lazim. cunku burada alanlarin cogu bilgidim kadari ile tek girisli vizeleri. cok girisli olmasi vizenin anlami 1. kartin gelene kadar rahat giris cikis yapabilmek mi yoksa 2. bi kac giris cikis yaptiktan sonra istedigin zaman belediyeye basvuruda bulunabilmek mi? once bunu ogrenmelisin bence.
ama benim tahminim belediyeye ister basvur ister basvurma vize surecin icinde rahat giris cikis yapabilirsin. ama arkadaslarin dedigi gibi yok randevu yok polis bekle vs vs derken ilgilenmek gereken durumlar ortaya cikabilir.
her bolgenin durumu farklidir belediyeden belediyeye farklilik gosterir senin islemlerinin ne kadar surecegi hakkinda bi bilgim yok.
ayrica kurs durumuna gelince benim esim hollanda vatandasi oldugu icin kurs bana zorunlu diil ama istersem gidebilirim. ama flaman bolgesinde yasayan esi belcika yada turk vatandasi olanlarin gitme zorunlulugu var.gitmediklerinde ceza alabiliyorlar.
bildigin gibi belcika iki ye ayriliyo walon ve flaman ve bu iki bolgenin dili, tarzi, prosedurleri ve dusunceleri farkli isleyebiliyor.daha once cok emin olmamakla birlikte okudugum bi bilgiyi de paylasiyim seninle belcikanin walon( fransa tarafi ) bolgesinde bu kursun zorunlu olmadigini biliyorum.tabi bir degisiklik olmadiysa. Bruksel tam ortada kaliyor simdi durum ne olur bilmiyorum.
ama benim tahminim belediyeye ister basvur ister basvurma vize surecin icinde rahat giris cikis yapabilirsin. ama arkadaslarin dedigi gibi yok randevu yok polis bekle vs vs derken ilgilenmek gereken durumlar ortaya cikabilir.
her bolgenin durumu farklidir belediyeden belediyeye farklilik gosterir senin islemlerinin ne kadar surecegi hakkinda bi bilgim yok.
ayrica kurs durumuna gelince benim esim hollanda vatandasi oldugu icin kurs bana zorunlu diil ama istersem gidebilirim. ama flaman bolgesinde yasayan esi belcika yada turk vatandasi olanlarin gitme zorunlulugu var.gitmediklerinde ceza alabiliyorlar.
bildigin gibi belcika iki ye ayriliyo walon ve flaman ve bu iki bolgenin dili, tarzi, prosedurleri ve dusunceleri farkli isleyebiliyor.daha once cok emin olmamakla birlikte okudugum bi bilgiyi de paylasiyim seninle belcikanin walon( fransa tarafi ) bolgesinde bu kursun zorunlu olmadigini biliyorum.tabi bir degisiklik olmadiysa. Bruksel tam ortada kaliyor simdi durum ne olur bilmiyorum.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
Ozl bu kurslara gidip gitmemek bize kalmis o zaman oyle mi ?
Ve bu kurs , sadece Dil Kursu mu yoksa Uyum Kursu dedikleri (Belcikayi tanima) Kursuda kapsiyor mu ?
Ikisinede gidip gitmemekte serbest miyiz ?
Ve bu kurs , sadece Dil Kursu mu yoksa Uyum Kursu dedikleri (Belcikayi tanima) Kursuda kapsiyor mu ?
Ikisinede gidip gitmemekte serbest miyiz ?
-
- Beginner
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: Eskisehir
- Yabanci_Ulke: Belcika