belcikaya gelmek icin sorusu olanlar buraya

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
merve tok
Beginner
Beginner

Re: belcikaya gelmek icin sorusu olanlar buraya

Mesaj gönderen merve tok »

nil
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nil »

slm arkadaslar.ben 22 mayis 2007 de ist daki belcika konsolosluguna basvuru yapmistim vizem 45 gunde cikti 21 temmuz 2007 den beride belcikadayim.fakat tr deyken internet uzerinden vzem cikmismi diye baktim almaya gittigimde bana verilen evraklar listesinde olmayan 1 temmuz 2007 de konan bir kanunla karsilastim.1)belcikada oturacagim evin aileye musait olup olmadigina dair belediyeden evrak.2)tr deki alman hastanesinden saglik raporu.3)belcikadaki saglik sigortamin nasil saglanacagina dair belge bu belgeyi esim belcikadaki ssk dan aldi bunlari verdikten sonra 2 sonra vizemi verdiler ve buraya geldikten sonraki islemleri sormak isteyen oursa cevaplarim.sevgiler
iyi seyler onu en az beklediginde olur.

Kullanıcı avatarı
sekerpinari
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: izmir
Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag

Mesaj gönderen sekerpinari »

nil yazdı:slm arkadaslar.ben 22 mayis 2007 de ist daki belcika konsolosluguna basvuru yapmistim vizem 45 gunde cikti 21 temmuz 2007 den beride belcikadayim.fakat tr deyken internet uzerinden vzem cikmismi diye baktim almaya gittigimde bana verilen evraklar listesinde olmayan 1 temmuz 2007 de konan bir kanunla karsilastim.1)belcikada oturacagim evin aileye musait olup olmadigina dair belediyeden evrak.2)tr deki alman hastanesinden saglik raporu.3)belcikadaki saglik sigortamin nasil saglanacagina dair belge bu belgeyi esim belcikadaki ssk dan aldi bunlari verdikten sonra 2 sonra vizemi verdiler ve buraya geldikten sonraki islemleri sormak isteyen oursa cevaplarim.sevgiler
hosgeldin aramiza nil arkadasim
belcikada zaten oturulacak olan evin aile yapisina uygun olup olmadigi arastiriliyor ve en az iki odali ev olmasi gerekiyor mutfak vs haric bu arastirma sen buraya geldikten sonra evinize gelen polis tarafindan not aliniyor,sizden konsoloslukta istemeleri evliliginizin gerekliginden suphe etmis olabilirler ondan istemislerdir

ayrica hastanelerden kesinlikle saglik raporu istenmez cunku siz avrupa birligi vatandasi ile evlisiniz ve butur bir rapor istemi kisisel haklariniza saldiri yapmak gibi bir sey ve zaten saglik raporlari konsolosluktaki kisilerin karsidaki kisiden istedikleri ozel bir rapordur yani genel anlamda saglik raporu istiyemezler
esinizin saglik sigortasini zaten istiyorlar ve yanlis anlamiyorsam sizin esiniz belcika gercek oturumlu yani holanda ile ilgiiz yok bu yuzden isterler ancak hollanda uzeri gelen kisilerden boyle birsey talep etmeleri dusuk bir ihtimal ama istiyedebilirler

normalde vize alma 6 hafta ile 9 ay arasidir siz yine kisa zamanda almissiniz ve cok fazla ugrasmamissiniz ne mutlu size katkilariniz icin tesekkurler iyi calismalar
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
http://www.sekerpinari.azbuz.com

Kullanıcı avatarı
sekerpinari
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi

bener can yazdı:HOLLANDADAN MEKTUP VAR (UFOSS AILESINE)
selam prenses selam alper
hollandadan belcikaya girer girmez siniri gectikten sonra yani 2 km sonra oturdugum ev esimin is yeri nl ev is yeri cok yakin 23 km. bugun belediyeye gittim benden dogum kayit ornegi istedlr apostilli olucakmis tr getirtecem baskada bisey yok arkadaslar haa ehliyetimi verdim orda kaldi ehliyet. diploma goturmedim o nasil olucak sormadim da sonra sorcam. eee bide bana 5 ay belcikadan cikma dediler belediyedekiler yakalanirsam hapis cezasi veriicekmis bide beldiyeen bi katalog gibi bi sey verdiler baya 10 dil iceriyo taiki ben tr olanini sectim okudum.aciklamasinda neler yapicami yaziyo 3 tanebaslik altinda dil okulana gidicemi falan bide 3 ay icinde dil okuluna basliycakmisim katalogda oyle yaziyor.
arkadaslar yollar cok hosuma gitti trafikte. yollar sonbahar yapraklari hos bi yer guzel yani tr alisveris yerlerine gttim esimle alisveris yaptik yaa guzel tabi esin yaninda olursa havalar bile gunluk guneslik. :D arkadaslar ucakta 4 kisi kaak girmis nl da ucak kapisinda polisler ekledi icerden anons edildi 4 kis on tarafa dogru gecti ucain kapisi oyle acildi onlari olis aldi goturdu tabi bunlar bizi lgilendirmiyor 2 kisi 19 yaslarinda 2 kiside kadn yasli burda ne isleri varsa artik?
alper banada notere gitmene gerek yok dedler ben iks arayip sordum noter tastikli olucani dediler. sen eksiksiz yapmak istyorsan kacinma noterden ilk once tercume sonra noter sonra kaymakamliktan apositil yaptir.hadi hyirlisi...
AKLIMDA HEP TR DEKI GELEMEYEN ARKADASLARIM SIZLER VARSINIZ
bende ufoss ailesindenim diye cevap yazayim dedim:(
hos geldin arkadasim belcikaya ;arkadasim diplomanla ilgili bilgileri sana gidecegin okuldaki turk danismanlarin yardim edecekler zaten seni dil kursundan haric birde sosyal uyum kursuna gonderiliceksin zaten orada sana kanunlarla ilgii ve belcika ile ilgili herturlu konuda bilgi vericekler ve onerim eger hollandaya geri tasinacaksan eger belcikadaki dil kursuna mutlaka git cunku belcikdaki sistem hem daha guzel hemde daha iyi ogretim veriyor dil kursu egitimi icin belcika daha kaliteli kendine iyi bak arkadaim iyi calismalar

prenses
Gonullu
Gonullu
Turkiye_Sehir: turkiye_mersin-tarsus
Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam

Mesaj gönderen prenses »

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

arkadaslar davetıye ney ya ben basvuru yapacam yakında ama davetıye dıye bsıey bılmıyorum o ne ya bıde oyl ebı belge mı var nedır bu davetıye nerden alınıyooo

bener can
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: osmaniye
Yabanci_Ulke: belcika hamont

Mesaj gönderen bener can »

HEYY UFOSS AILESI IYI AKSAMLAR

Arkadaslar baya cogaldigimizi farkettim hosuma gitti. yazilari okuyorum guluyorum herkes merak ediyo galiba ama ben geldim dedigim gibi cok guzel evler falan bide kendi evimi unuttum yaa gecer diyolar can sikintisi basliycakmis diyolar ama dedim ya sevdigin yaninda olursa guzel oluyo.burda zaman geciyo hoss guzel nl tasinmayi dusunmuyoruz sekerpinari burda kalmayi istiyorum bende. burasi daha sakin insanlar daha cana yakinmis nl gore belcika daha iyi diyor bende zaten kucuk yerden geldigim icin buyuk yerler bana gore degil. kizlar ilk geldiginizde evi duzenine girmesi icin zaman boyle gecicek sizdede boyle olucak heralde...bide cevremde komsular falan tr yok yaa ev sahibi bile tr yok alisicaz iste. ACHEL da kaliyorum herkes yazsin lutfen bana yakin arkadaslar varmi?
arkadaslar DAVETIYE esimin aldigi seyi anlatiyorum tek bi evrak belediyeden aliyor esiniz onu dolduruyor sonra onu belediyedeki gorevli muhurleyip veriyo onuda tr getiriyor tek bi kagit yani o davetiye. dugun davetiyesi degil :D . dogum kagit ornegini belediyeden almayi unutmuycak esiniz.
okula yazilicam belcikada kalmaya kararliyim sizerle bulusmak icinde kararliyim gelin arkadslar hadi elinizi cabuk tutun sabirli olun er yada gec geliyosunuz iste ruyada gibi dua edin SABIRI ALLAH TAN DILEYIN ....

Kullanıcı avatarı
sekerpinari
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi

evetbelcika cok sakin ve guzel bir ulke ozelliklede tarihi ile ben anwerpende 1,5 yil yasadim deurnede.ama bener arkadasim eger is konusunda ilerleme kat etmek istiyorsan belcika o yonden iyi degil yani yukselme sansin sifir denecek kadar az davetiye konusuda davetiye degil aslinda o belcikdaki belediyede orada oturdugunzu ispatlayan bir belge ve esiniz 5 yillik oturumu aldiktan sonra zaten belediyeye evli oldugunu soyluyor ve sizide oya kaydettiriyor bununla ilgili bir belge yani hani bu davetiye ille buraya gelenler varya ondan degil zaten tr ye gonderecegi evraklar arasinda olacak
benercim sana tavsiye edecegim yerler var mutlaka oralara git muhtesem yerler oncelikle antwerpen metrapolis bioscoop sonra bruksel fasli caddesi,albert in sarayinin bi bolumu halka acik orasi ve sarayin hemen arkasindaki japon tapinaklari,gent mutlaka gorulecek yerler ve mutlaka belcikada degil ama belcika sinirina yakin fransanin liel sehri mutlaka git oralara muhtesem yerler ha bide brukseldeki belediye binasinin oldugu meydan ve atom ozellikle atomda tum bruksel ayaklarinin altinda gibi cok guzel yerler bak ben hollanda dordrecht te oturuyorum hollandaya gelirsen beklerim seni hadi kolay gelsin sana tadini cikar bu gunlerin dil ogrenene kadar zorluk cekersin ama dili cok az ogrendikten sonra cok keyif alirsin ve belcikada carsiya pazara tek gidebilirsin cunku yabancisi cok oldugundan dolayi anlasmakta zorluk cekmezsin ve senide anlarlar busekildede dilini daha iyi gelistirirsin sevgiler kolay gelsin

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

arkadaslar esım dogum kayıt ornegını almaya gıttıgınde belcıka beledıyesı esıme ve kızıma aıt dogum kayıt ornegını burdan veremeyız hollandadan alabılırsın demısler esımde hollandadan aldı sızede boylemı dedıler bi sorun olurmu

nil
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nil »

slm sekerpinari.esim ab vatandasi degil oncelikle bunu belirteyim
ve ben vize almaya gittigimde vizen cikti ama esinin oturdugunuz ev uygunmu uygun degilmi diye evrak istemelerini neden daha once uyarmadiniz zamaninda evraklarimi yaparken onuda getirirdim dedimgimde bu yasa 1.temmuz 2007 de cikti dediler ve burdaki belediyelerin bundan haberi bile yoktu bole bir yasadan neyseki polisle falan hallet esim eve polis gelmis zabit tutmus onuda belediyeye verip onayladiktan sonra esim alip bana yolladi ve ben geldikten sonra polis tekrar kontrole geldi sadece.saglik raporu belki esi ab vatandasi olmayanlardan istiyor olabilirler benden istediler cunku buda 1.temmuz 2007 de cikti dediler.esimin is yerine ait tum belgeler ellerinde olmasina ragmen yine 1.temmuz 2007 de cikan kanunla yeni tarihli son ssk si olduguna dair ziekfonsdan belge istediler ben bunlari arkadaslarin aklinda bulunsun diye soyledim herkesten isteyecekler diye bir sey yok bana kimse yardimci olmamasina ragmen her isimi kendim yaptim ve cok kisa surede vize aldim.buraya geldikten sonrada islemler her belediyede farkli yurudugunu gordum mesala bizim belediyede kayitli yabanci cok az bu yuzden belediye yabancilara ait pek bisey bilmiyor.sevgiler
iyi seyler onu en az beklediginde olur.

Kilitli

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön