:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Re: :!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Mesaj gönderen zeyna »

NECO26 seni gayet iyi anliyorum.ama yasam sartlari eskisi gibi deil artik buralarda da.ben geleli 7.aya girdi belcikaya.gozlemledigim kadariyla gercekten yasanilasi biyer deil.OZL arkadasimizin yazdigi bicok konuya katiliyorum.ne gezecek biyeri var buralarin;ne de yiyecek dogru duzgun biseyi.ne de sana kucak acan insanlari.simdi madem neden yasiyosun donmuyosun diyeceksin.esim suan gel turkiyeye yerleselim dese uca uca donerim.burda insani baglayan biri olmadigi surece anlami yok.esimi sevmesem inan 1 dk durmazdim burda.

tamam yasam kalitesi turkiyeye gore daha yuksek olabilir.ama burda da yasam cok zor.sanmaki insanlar kolay geciniyo.ev kiralari ates pahasi.zaten oyle kiralamakta kolay deil.biz kac aydir ev kiralamaya ugrasiyoruz.esimin maasi iyi oldugu ve kontratli calistigi halde.inanilmaz derecede turk ayrimi yapiliyo.is vermiyolar,ev vermiyolar.bakma turkiyeye gelip hava atmalarina burdaki insanlarin.burda resmen surunuyolar.inan kendi ulkende yasamak daha iyi.
hicbirzaman yurtdisinda yasamak istememistim.kader mi desem buyuk konusmak mi bi sekilde suruklendim.hic heves etmedim avrupaymis diye.iyikide etmemisim cunku cok buyuk hayal kirikligi yasardim.cunku gercekten hicbisey ordan gozuktugu gibi deil...

burda yasamayi gercekten cok istiyosan bi sekilde gelirsin.ama nisanlinla birlikte olman cok zor olur.eger nisanlini gercekten seviyosan hic kalkismayin bu ise derim.yolun sonu gorunmuyo cunku...
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

gülabi
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir:
Yabanci_Ulke:

Mesaj gönderen gülabi »

seçil
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: konya
Yabanci_Ulke: belçika hasselt

Mesaj gönderen seçil »

edoxia
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir:
Yabanci_Ulke: Belcika-Liege

Mesaj gönderen edoxia »

Gulabi
Oncelikle sabirlar kardesim;Secil inde dedgi gibi surec bekleme sureci Sadece bekleyeceksin,zaten vizeniz hazir olunca seciminize gore ya size gonderirler yada sizi almaya cagirirlar.IKS yi arayip dosya numaranizi sorunuz,Dofi'nin veb sitesinden gelismeleri takip edebilirsiniz fakat Oyle kisacik surede olacak seyler degil.Lakin olurda baska probleminiz Sorunuz,fakat Ne kadar beklerim sorusuna verecek tek cevabimiz Allah bilir olur ;)
Er o dur ki dünyada koya bir eser,Esersiz kisinin yerinde yeller eser...

gülabi
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir:
Yabanci_Ulke:

Mesaj gönderen gülabi »

seçil
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: konya
Yabanci_Ulke: belçika hasselt

Mesaj gönderen seçil »

gülabi
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir:
Yabanci_Ulke:

Mesaj gönderen gülabi »

ali003
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: afyon
Yabanci_Ulke: belçika

Mesaj gönderen ali003 »

ozl
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers

Mesaj gönderen ozl »

dofi numarasi konsolosluktan alinmiyor. iks yi ariyorsunuz o size ceviyor. o numarayla dofinin sorgu sayfasina girip durumunuzu kontrol ediyorsunuz. oradada cok detay bisi yok ama hic yoktan iyidir hesabi iste. ayrica ilk degisiklik yani iks den onceki degisiklik orada gerceklesecegi icin herkes iks yerine dofiye bakiyor.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru

gülabi
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: