Okula basladim :)
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Breda-Hollanda
Okula basladim :)
Sonunda 4.5 aydan sonra okula basladim dun. staat examen 1 sinifina gidiyorum. Sinifta 2 turk de var. Aslinda bayagi sasirdim 1994 1999 da Hollanda ya gelmisler ama benden biraz daha iyi konusuyolar. Ilk geldigimde is aradim ama malesef Hollandaca bilmeyince olmuyor. Gonullu is bile bulamadim.. Bence isteyene burda bir hayat var. Evde oturunca hicbisey olmuyo malesef. Biz biraz arastirdik bazi sosyal projeler bulduk. Taalmaatjes diye mesela biri. Eve bir bayan geliyor haftada bir gun hollandaca ogretmek'konusmak icin.faydasini goruyorum gercekten. bir de yabanci bayanlar icin bir projeye katiliyorum o da haftada birr gun. Bir sure evde oturduktan sonra sonunda biseylere baslamak guzel.. sonrasi da gelicek insallah.. herkese kolay gelsin hayata pozitif bakalim biraz dimi
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: hollanda den haag
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: İZMİR
- Yabanci_Ulke: HOLLANDA
Re: Okula basladim :)
okula baslamana gercekten cok sevindim arkadasim.ne guzel bende bir an once baslasam artik sikildim ve hollandscayi ogrenmek istiyorum elim kolum bagli gibi sanki...yanliz bisey sormak istiyorum bu hollandaca ogretmek icin eve ogretmenin gelmesi nasil bir proje biraz bana bilgi verebilirmisin??lilymarlene yazdı:Sonunda 4.5 aydan sonra okula basladim dun. staat examen 1 sinifina gidiyorum. Sinifta 2 turk de var. Aslinda bayagi sasirdim 1994 1999 da Hollanda ya gelmisler ama benden biraz daha iyi konusuyolar. Ilk geldigimde is aradim ama malesef Hollandaca bilmeyince olmuyor. Gonullu is bile bulamadim.. Bence isteyene burda bir hayat var. Evde oturunca hicbisey olmuyo malesef. Biz biraz arastirdik bazi sosyal projeler bulduk. Taalmaatjes diye mesela biri. Eve bir bayan geliyor haftada bir gun hollandaca ogretmek'konusmak icin.faydasini goruyorum gercekten. bir de yabanci bayanlar icin bir projeye katiliyorum o da haftada birr gun. Bir sure evde oturduktan sonra sonunda biseylere baslamak guzel.. sonrasi da gelicek insallah.. herkese kolay gelsin hayata pozitif bakalim biraz dimi
bende isterdim ne yapmam gerek ?nasil bir yol izlemeliyim?yardimlarin icin simdiden tesekkurler
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Breda-Hollanda
Sevgili PisPire
Ben Breda da yasiyorum. Breda-actief diye sosyal bir kurulusa gittim ordan ogrendim bunlari. Sanirim sen Amsterdam da yasiyosun orda daha da fazla sosyal kuruluslar vardir diye dusunuyorum. Projenin adi Taalmaatjes. gelen kisiler ogretmen degil ama gonullu kisiler'bana lise ogrencisi geliyor
http://www.humanitas.nl/afdeling/roosen ... hulpvrager
bir mail atip yardim isteyebilirsin sanirim
Ben Breda da yasiyorum. Breda-actief diye sosyal bir kurulusa gittim ordan ogrendim bunlari. Sanirim sen Amsterdam da yasiyosun orda daha da fazla sosyal kuruluslar vardir diye dusunuyorum. Projenin adi Taalmaatjes. gelen kisiler ogretmen degil ama gonullu kisiler'bana lise ogrencisi geliyor
http://www.humanitas.nl/afdeling/roosen ... hulpvrager
bir mail atip yardim isteyebilirsin sanirim
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: İZMİR
- Yabanci_Ulke: HOLLANDA
cok tesekkur ederim arkadaim...
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
lilymarline cnm yaaa cok sevindim inan senin adina... bende diyoeum bu kiss ne siteye ne face gelmiyo nerelerde neler yapio acaba diyodum demekki okul ve is isleriyle ugrasiyodun cok sevindim senin adina evet evde oturmakla olmuyo malesefki hayata katilmak gerek...breda diger yerlere gore daha kucuk oldugundan gonullu is bulmak zor olabilir denhaagda dersen dil gerektiren gerektirmeyen tonlarca gonullu is var ama iste oda sana uzak...ins ins ins okul isinide en kisa zaman da halleder kolayca ogrenirsin guzelce...eve gelen kadinlar burdada var ben hic denemedim ama isine yaramasina sevindim cnm hersey gonlunce hayirli ve de ugurlu olsun ins ins ins...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- NT2
- Turkiye_Sehir: Yozgat
- Yabanci_Ulke: Hollanda- hengelo (ov)
arkadaslar hollandaya gelince bu okula baslamak baya zaman aliyormu 4 ay 5 ay gibi.ben yeni gidecem ya merak ettim okul icin nereye basvuruyosunuz kiii basvurduktan sonra habermi bekliyosunuz okula baslamak icin bu konuda acik bir bilgi yazarmisiniz
11.01.2011 sinava girdim kazandim
04,02,2011 vizeye basvuru
04,03,2011 vize onaylandi
07.04.2011 hollandadayim
20.04.2011 1 yillik oturum karti aldim
04,02,2011 vizeye basvuru
04,03,2011 vize onaylandi
07.04.2011 hollandadayim
20.04.2011 1 yillik oturum karti aldim
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: mersin
- Yabanci_Ulke: hollanda tilburg almere amsterdam
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
genel olarak soyluyorum (bazen degisiklikler olabiliyo bolgeden bolgeye) sen oturuma basvurmaya gidiyosunya yeni gelen sayildigin icin belediye seni okula inburgeringscursuse gondermek zorunda oyuzden oturum kartini almaya gittiginde okulla ilgili bilgileri sana anlatiyolar senin evinin yakinlarda en az 1-2 okul vardir bunlardan birini sana ayarliyolar sonra mektuplarla bilgileniosun ne zaman okul baslicak ne zaman gidiceksin fln diye sen zaten buraya gel oturuma basvur kartini al hersey kendiliginden ilerleyecektir (yani siz takip edeceksiniz tabide) hersey olmasi gerektigi gibi yapilacaktir anlaminda demek istedim..._black_ yazdı:arkadaslar hollandaya gelince bu okula baslamak baya zaman aliyormu 4 ay 5 ay gibi.ben yeni gidecem ya merak ettim okul icin nereye basvuruyosunuz kiii basvurduktan sonra habermi bekliyosunuz okula baslamak icin bu konuda acik bir bilgi yazarmisiniz
hollandadayim(2008-5)
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: adana
- Yabanci_Ulke: hollanda-zaandam
- İletişim:
merhaba...
oncelikle hayirli olsun umarim en kisa zamanda dili ogrenirsin.taalmaatje konusunda birsey sormak istiyorum nereden buldun bunu cok iyiymis ben internette biraz arastirdim ama kayda deger birsey bulamadim genelde gonullu insanlar ariyorlar bu is icin benim nereye basvurmam gerekiyor oyle birseyden faydalanmam icin biraz bilgi verirsen sevinirim...
oncelikle hayirli olsun umarim en kisa zamanda dili ogrenirsin.taalmaatje konusunda birsey sormak istiyorum nereden buldun bunu cok iyiymis ben internette biraz arastirdim ama kayda deger birsey bulamadim genelde gonullu insanlar ariyorlar bu is icin benim nereye basvurmam gerekiyor oyle birseyden faydalanmam icin biraz bilgi verirsen sevinirim...