Ben belcikadayim

Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
cozi03
Mezun-BE
Mezun-BE
İletişim:

Re: Ben belcikadayim

Mesaj gönderen cozi03 »

yasgok
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: Trabzon
Yabanci_Ulke: Belcika - Beverlo/ Beringen

Mesaj gönderen yasgok »

Bak simdi arkadasim sen belcikaya geldikten sonra 1 veya 2 hafta evden cikmiyacaksin cunku polis gelecek burda belcikada her tasinmada polis gelip orda yasayip yasamadigini kontrol ediyor yani polis geldiginde seni evde bulmasi gerekiyor ondan sonra sana 5 aylik oturum verecekler 5 aylik oturumu aldiktan sonra git direk olarak PRISMA diye bir yapilanma var ucretsiz dil kursu veriyorlar hemen oraya yazil ve sakin dersleri boslama once dil ogrenmekle basla ve sakin aksatma derslerini ikinci olarak PRISMA ile yaptigin kontratin icinde isci bulma kurumu da olacak dilin belli bir seviyeye geldikten sonra seni isci bulma kurumundan cagiracaklar ne is yapmak istedigini soracaklar orda istedigin bir meslegi secebiliyorsun ve super bir meslek egitimi veriyorlar ama bunun icin dilin biraz ilerlemis olmasi gerekiyor yani gelir gelmez dil ogren ben 10 aydir belcikadayim meslek kursunu bitirdim su an is bakiyorum dilim de idare ediyor beni ama dil kursunu asla aksatmiyorum aksam kurslarina yazildim burda biseylerle mesgul olmazsan zaman gecmek bilmiyor insan cok sikiliyor umarim hersey istedigin gibi olur hayirlisi olsun senin icin...
Bayraklari bayrak yapan uzerindeki kandir, Toprak eger ugrunda ölen varsa vatandir.
Resim

Kullanıcı avatarı
cozi03
Mezun-BE
Mezun-BE
İletişim:

Mesaj gönderen cozi03 »

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

bızde bırgun bunları okuyacakmıyız cozı orda ne yapıcagımıza daır

Kullanıcı avatarı
cozi03
Mezun-BE
Mezun-BE
İletişim:

Mesaj gönderen cozi03 »

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen alper68 »

ınsallah cozı dostum ınsallah

Kullanıcı avatarı
mad_love
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Gent

Mesaj gönderen mad_love »

hic merak etmeyin arkadaslar bulusursunuz
iyi gunler

Kullanıcı avatarı
mad_love
Mezun-BE
Mezun-BE

OKUYUN Gelecekler Belcikaya gelince yapilacaklar

ustte arkadasimiz demis 1 2 hafat evden cikmayin diye o durum soyle gelince buraya eger hafta ici geldiyseniz geldiginiz gidip polislige bildirip ondan sonra bekliorsunuz onlar diyor biz gondereegicz ama ne zaman gelcekleri belli degil bundan sonra gelip kayit ediolar sonra statunuze gore 5aylik pembe oturma veya 1aylik Gri oturma verior sonra 2 3 kez daha geliolar eve o gelme esnalarinda evde esinizle bulunrsaniz sorun cikmaz bidaha gelmezler ama evde 1 kere bulamasinlar suphelenirler benim bi tanidigma 2 sefer geldiler bulamadilar evde suphe olustu dogal olarak simdi 1ay veriyolar hep oturmayi cikis yapamior ama emin oludukalri zaman 5 yillik sari oturmayi verirler ozaman tama iste hersey ,bende simdi sari oturma var 5 yillik 3 yil icinde buranin vatandasligina basvuru yapabiliom bu gelenler ev polisi mahalle polisi de oluyor bunlar 1kere geldikten sonra cikabilrisiniz yani oyle evde hapis olmaniza gerek yok zaten gelserde mesai saatlerinde gelrer 8-16

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen alper68 »

mad love bu 5 yıllık oturumu ne kadar surede aldın sen oraya gıdınce ılk 5 aylık mı verdıler bı aylık mı

Kullanıcı avatarı
mad_love
Mezun-BE
Mezun-BE

selam alper68 ben 5 yilligi hemen hemen 6ay icinde aldim cunku once 5 aylik veriolar onunla cikis yapamiorsun 5ay ,sonra zaten ve kagit geliyor diyorki gelin 5 yilligi alin ,tabi bu gecen 5 ayda Polisler seni 2-3 kez kontrol ediolar emin olunca sorun kalmior ondan sonra
alper sabret kardesim gelir sende anlarsin bigun buralari sunu solemeden gecmeyim burda meshur bi soz vardir soyle''Bu avrupaya bir gelen bir de gelmeyen bin pisman'' bence cok dogru bilmem ama sende gelince anlarsin ben 1,5 yildir burdayim ama suan hala geri donus yapmayi istiyorum is bulursam turkiyede cunku bence fazla bi fark yok buralarin
iyi gunler

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön