Bu belediye insani oldurur

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
ogrenci33
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Mersin
Yabanci_Ulke: Hollanda-Haarlem

Bu belediye insani oldurur

Mesaj gönderen ogrenci33 »

arkadaslar merhaba. Ben bu ay 1 yil oldu hollandadayim. ilk once ogrenci vizesiyle geldim ve sonra nisanlimla samenwonen yaptik. herneyse. Ben bu 1 yil icerisinde NT2 aldim ve samenwonen yaptigimiz icin. belediye bize inburgeringsexamen yapmam gerektigini soyledi. Sonra beni nova college ye yazdirdi belediye burada sinava girmem gerektigini soyleid neyse sonra 1 ay sonra sinav tarihi geldi girdim. Ve benden haber beklememi soylediler 2 ay oldu haber yok. Normalde 6 hafta demislerdi. kafayi yiyecem bekle bekle nereye kadar sonra diyorlarki 3 yil icerisinde alman gerekiyor diye anlamis degilim bu isi.. Hem kanun cikartiyolar hem uygulayan yok.
ARKADASLAR ne yapmam gerekiyor simdi tekrar aradim yazarken yine dedikleri sey: Bilgiisi olan birisinin numarasini alip sizi arayacam bu hafta icinde :S anlamadim gitti. ya herzaman boylemi arkadaslar ??

ogrenci33
Beginner
Beginner

Re: Bu belediye insani oldurur

aynnnnnnnnenn takiliyorum noktasi virgulune kadar katiliyorum arkadasim dediklerine.. Bak bizde ne oldu ben amsterdamda hbo seviyesinde bir unv. gidiyordum. oranin doct. dediki sen neden oturdugun yerdeki unv. gitmiyorsun belediye geri parani veriyor. bende ooylemi dedim biraz tuzlu bir fiyatti cunku statexam2. Bende gittim dediki tamam olur haber veririz 1 ay icerisinde bizde kayit yaptirmadik :S SIMDI 1000pismanim o belediyedeki kadini dinledim icin. birde benim nt2 sianvinda 2. kezde almistim ve ozaman konusma sinavi olmamisti belediye dediki o yok. olmaz alla allah dedim ya. ne alaka.. hepsinde NT2 yaziyor sadece yazida op de Niveau2 yaziyor diye sinava tekrar girmem gerektigini soylediler. o da 25 soruda sadece 20 tane dogru yaptim diye neden 1 tane eksik yapmisim OLDURESIM GELDI kadini. suanda sadece evde oturmaktan baska carem yok. 1 ay sonra allahtan turkiyeye gidiyorum olurdum herhalde o biraz moralimi duzeltiyor. HOLLANDACA ogrenmek icimden bile gelmiyor o kadar sogudum.. yaptiklarindan dolayi. :S

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

sumelya ve ogrenci33 arkdslarim,okuduugm ve anladigim kadariyla zor gunler yasiyosunuz okul sinav problemleri fln ve haliyle dogal olarak bu zorluklari yasadigniz ulkeye karsi bi sevgisizlik bi sogukluk olusmus icinizde,ama size tavsiyem bilmiyorum kac yaslarindasiniz ama simdiden bu sekilde gozunuze kotu gosterirseniz yasamak zorunda oldugunuz ulkeyi ilerde yaslandiginizda cok ama cok yiprandiginizi gorursunuz biliyosunuzki stres insani yikan icten ice farkettirmeden cokeerten illet bisey,,,bu yuzden size tavsiyem hayat hicbiyerde kolay degil eger ki burda yasamayi sectiyseniz veya zorunda kaldiysaniz sebep ne olursa olsun,elbetteki skntilar yasicaksiniz ama yasadiginiz bu skntilari ulkedeki yasantiniza odaklarsaniz hergun mutsuz hergun huzursuz yasarsiniz yediginizden ictiginizden gezdiginizden tad alamaz olursunuz ki buda cekilmez bi hayat haline donusur etkilenen sadece siz degil ailenizde belki cocuklarinizda olacaktir,oyuzden size nacizane tavsiye fikir nasil kabul edeseniz,bu olanlar elbetteki birgun gececek yani bu skntilari 40 50 70 yasina kadar yasicak degilsiniz tabiki birgun bitecek bunlar ama siz bugunler de icinize aldiginiz stresin biraktigi kalintilarla ugrasmak zorunda kalicaksiniz oyuzden daha rahat olmaya calisin,aman sen nerden biliceksin sanki diyebilirisniz ama herkesin kendine gore skntilari var ayni olmasada yeni gelenler olarak asagi yukari benzer skntilari cekiyoruz,saglinizi dusunun bu tip seylerin sizi icten ice cokertmesine izin vermeyin,saglicakla kalin arkdslarim,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

sumelya yazdı:Sansli nasihatlarin icin tesekkurler...Sende bu ulkenin insaniyla zor gunler gecirdigini siteden okudum..Sanada sabirlar diliyorum..
Ben Trde emekliligimi hak ettim ve Abd de yasadim cok sukur ki esimle mutluyum..Burdaki duzensizlikleri yasadikca bu ulkeyide sevmek zor oluyor..Burda yaslanmayida dusunmuyorum zaten..Insani kaz yerine koyuyorlar..Amaclari insanlari bu kadar bekletip kacirmak yildirmak bu ulkeden..Insanlarla oynamak bunun adi...
sabir dilegin icin tesekkur ederim arkdsm,haklisin insanin dogmadigi bi ulkede diger insanlar tarafindan kabul gormesi,kendini rahat hissetmesi zor ama bide ustune biz kendi kendimize eziyet edersek burayi sevmiyorum burasi igrenc gibi fln dersek beynimizde bunu boyle algilar ve burda mutlu olamayiz,esinle mutlu olmana cok sevindim allah omur boyu daim etsin ins ins ins ,ben sadece bu huzursuzluk omur boyu surerse ailecek huzursuz olursunuz demek istedim sadece,sizin ailecek mutsuz oldugunuzu kastetmemistim ozur dilerim yanlis olduysa cumlem,,cogu insan buraya gelip biraz yasadikdan sonra geri donmeyi hep ister istiyolarda bende burda yaslanmak istemem ama inan oyle olmuyo etrafimda gorduklerimden bahsediyorum,(ornek veriyorum)kari koca geliyosunuz bikac sene calisip geri doneriz deniliyo,sonra cocuklar oluyo erkenden cocuklari okula aliyolar ve alin size bagli kalmak icin bi sebep daha madem cocuklar okula basladi bikac sene daha kalalim cocuklar okulu bitirsin deniliyo,sonra o cocuklar burda seviyo evleniyo evlenen kiz cocugu olursa onu bu ulkede boynu bukuk birakip gidilemiyo tr ye,sonra bakiosunuz torunlar oluyo,onlarin sevgisi bambaska deniliyo birakin ulkeyi terketmeyi ayni evde oturur hale geliniyo,bide bakmissinizki yaslanmissiniz ve geri donememis olunuyo,,,sanirim bizlerin duygusalligindan ve aileye akrabaya olan duskunlugumuzden kaynaklaniyo,ama elbetteki bu ulkede yaslanarak oolmeyiz elbet herkes yasaminin son yillari icin ulkesine donuyo zaten,,,yinede kolay gelsin umarim hersey istediginiz gibi olur arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

helin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Den Haag

Mesaj gönderen helin »

ogrenci33
Beginner
Beginner

hbo seviyesindeki bir okulun statexama kurslarina gidiyorum yani roc un veya belediyenin degil :)

ogrenci33
Beginner
Beginner

biraz gec oldu ama bu aralar cok yogundum. Arkadasim baska okula da gidebilirsin sorun degil rotterdam da oturuyorsan amsterdam daki okullarada girebilirsin. FAKAT bu cok onemli belediye sana parani vermez.. Bilmem anlatabilddimi? Gittigin okul oturdugun yerdeyse daha iyii olur. Saygilar

yals
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: TBS

Mesaj gönderen yals »

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön