inburgering diplomasini aldim...
Moderatör: sansli
-
- NT1
- Turkiye_Sehir: kirsehir
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Apeldoorn
inburgering diplomasini aldim...
inburgering diplomasini dun gelen mektupla 4 sinavi kazandigima dair mektupu aldim..sorusu olan arkadasim varsa yardimci olabilirim..kazanmak inanin cok kolay..basarilar
İyilik yap denize at , balık bilmezse Halik bilir...
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: kütahya
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Amsterdam
Re: inburgering diplomasini aldim...
abi sınava ne kadar süre calıstın,yani hollandacayla sınavdan önce kac ay muhatab oldun 
calısma yöntemlerin neydi,ne kadar zaman calısırdın bu gibi bilgiler verirmisin?
hangi yol izlenmeli,1 sene bu sınava hazırlık icin yeterlimi vs...

calısma yöntemlerin neydi,ne kadar zaman calısırdın bu gibi bilgiler verirmisin?
hangi yol izlenmeli,1 sene bu sınava hazırlık icin yeterlimi vs...
-
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
- Yabanci_Ulke: hollanda-breda
tebrikler arkadasim
bu sinav icin baska renk bulup, rumuzlari degistirmek lazim aslinda
hayirli olsun diploman
kolay gele
bu sinav icin baska renk bulup, rumuzlari degistirmek lazim aslinda

hayirli olsun diploman
kolay gele
- alper68
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: aksaray
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk
tebrikler arkadasim gozun aydin ben belcikadan hollandaya gectigim zaman bu sinavlara girmem gerekecekmi yada neler yapacam bilgisi olan varmi
-
- NT1
tesekkurler arkadaslar..bu sinava yaklasik 6 ay calistim..daha dogrusu 6 ay kadar dil okuluna gittim ve sonunda zwolle ve utrecht de girdigim 4 sinavi basarili olarak gectigim icin diplomayi almaya hak kazandim..benim acimdan kolay bir sinavda ama en sonuncu olan 30 tane evrak hazirlayip gittigim sinav biraz zordu..cunku yaptigin ve imzalattirdigin kagitlar uzerinden sorular soruldu ve 5 tane soruyuda yazili olarak yaptirdilar...
alper68 arkadasim sorunun yanitina gelince 2007 den sonra gelen herkes bu sinavla muhattap olacak ama sen belcikadan geldigin icin durum farkli olmasi lazim..(avrupa birligi vatandaslari icin tam bir bilgim yok)
ayrica hollanda pasaportuna basvuru yapman icin bu diploma yeterli..tabiki diger sartlari yerine getirdiysen..sorusu olan arkadasim varsa elimden geldigi kadar yol gostermeye calisirim..
alper68 arkadasim sorunun yanitina gelince 2007 den sonra gelen herkes bu sinavla muhattap olacak ama sen belcikadan geldigin icin durum farkli olmasi lazim..(avrupa birligi vatandaslari icin tam bir bilgim yok)
ayrica hollanda pasaportuna basvuru yapman icin bu diploma yeterli..tabiki diger sartlari yerine getirdiysen..sorusu olan arkadasim varsa elimden geldigi kadar yol gostermeye calisirim..
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Hollanda
tebrikler arkadasim sonunda kurtulmussun darisi bizlere bende Roc deyim suan 3. maptayim werk yani sonuncu map KNS de hazir olunca bitirince zwolle daki examen yapicam daha sonrada hengelo daki porfolio sinavi benim sana sorum benim son okul gunum 22 mayis ogretmen uzattigi icin sen ilk sinava ne zaman basvuru yaptin yani okul suren bitince mi yoksa okul suren bitmeden mi basvurdun ne kaadra sure de cevap geldi sinava girebilirsin diye cevabin cicin simdididen tesekkurler ...
-
- NT1
TAN MER ARKADASIM SINAVA ISTEDIGIN ZAMAN GIREBILIRSIN..SINAV ICIN FORMULU BEN KENDIM DOLDURDUM VE GONDERDIM.AMA BAZI OKULLARDA BASVURU OKUL TARAFINDAN YAPILIYOR...EGER KENDIN BASVURU YAPMAK ISTERSEN IB-GROEP A GONDERECEGIN FORMU GONDEREBILIRIM SANA...BASARILAR
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Hollanda
anladim cok tesekkur ederim ama sen Roc ye gitmiyo muydun yani ede kendin mihazirlandin nasil oldu ben suanda Roc e gidiyorum okulda pek fazla bisey ogrendimiz ettimiz yok kimsenin bisey anlatigi da yok cat pat hollandaca konsuyorum Allahtan konusulanlari anliyorum ama sinav cok kafama takilio bu zwolle da girdimiz sinav hani Ankarada buraya gelmeden once yaptimiz sinavla ayni mi acaba onu merak ettim ne tur sorlar denk geldi sana cok alakasiz yerlerden sorular cikabiliomus birde ne kadar zit anlamli kelime felan sorduar bende nisan da felan formul doldurmayi planliorum umarim olur
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: kütahya
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Amsterdam
bak simdi moralim düzeldi..mstosman yazdı:tesekkurler arkadaslar..bu sinava yaklasik 6 ay calistim..daha dogrusu 6 ay kadar dil okuluna gittim ve sonunda zwolle ve utrecht de girdigim 4 sinavi basarili olarak gectigim icin diplomayi almaya hak kazandim..benim acimdan kolay bir sinavda ama en sonuncu olan 30 tane evrak hazirlayip gittigim sinav biraz zordu..cunku yaptigin ve imzalattirdigin kagitlar uzerinden sorular soruldu ve 5 tane soruyuda yazili olarak yaptirdilar...

6 aylık kursa baslamadan önce Hollandacan ne durumdaydı peki??

-
- NT1
arkadaslar en iyisi sinav hakkinda bilgi vereyim sizlere..nasil bir yol gitmeniz gerektigini anlatayim..oncelikle bende roc okuluna gittim.ve suanda meslek okuluna gidiyorum..elektrik uzerine okuyorum..eger sinavlari ilk giriste alirsaniz sinav ucretlerini geri alabilirsiniz..ben belediyeyle konustum okuldan alacagimi soyledi ve basvuru yaptim henuz daha parasini almadim..yakinda ucret gelecek..neyse sinav hakkinda bilgi vereyim sizlere...
sinav 2 ye ayriliyor.birincisi kendi arasinda 3 e ayriliyor..
A-centraal deel(drie examens)--(bu kendi arasinda 3 e ayriliyor)
1-kennis van de nederlandse samenleving (bu sinava yaninda verdigim internet sitesinde calistik sizde calisabilirsiniz..sinav yapiyorsunuz
http://www3.coutinho.nl/bagage/
2-toets gesproken nederlands
3-elektronisch praktijkexamen
B-een praktijkdeel
bu gruptaki sorularin nasil cikacagi hakkinda bilgi almak istiyorsaniz asagidaki linki tiklayin 3 konudanda 2 ser ornek cozebilirsiniz.sinav ornekteki gibi benzer konular...yani ahmetin cocugu oluyor nereye bildirmesi lazim veya trafik kazasi oldu mehmet bu olayi gordu nereyi aramasi lazim.fatma is ariyor nereye muracaat etmesi lazim..bunun gibi basit sorular..sorular videolu ornektede goreceksiniz...lutfen asagidaki linki tiklayin..
http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/Oe ... gering.asp
praktijkdeel (een examen) --portfolio dedikleri sinav bu sinavdir..
sinava girmak icin kendiniz muracaat ediyorsunuz sinav ucretleri asagidaki gibidir...
centraal deel(drie examens)--(bu kendi arasinda 3 e ayriliyor)
1-kennis van de nederlandse samenleving-----37 euro
2-toets gesproken nederlands----------------52 euro
3-elektronisch praktijkexamen----------------37 euro
bu sinavlara basvuru yapmak icin asagidaki linki tiklayin ve formu dolfurup ib-groep a gonderebilirsiniz.arkasindan size cek gonderirler eger yatirdiginiz taktirde sectiginiz sehirde sinava girebilirsiniz..
http://www.inburgeren.nl/Images/10020-03_tcm12-4414.pdf
amsterdam
utrecht
nijmegen
rotterdam
eindhoven
zwolle
sadece bu sehirlerde sinava girme hakkiniz bulunmaktadir..
praktijkdeel--portfolio
bu sinava girmek icin belirli belgeler hazirlanip bir dosya halinde ib-groep a gonderilir.dosyalar incelenir ve size bir randevu verilir sectiginiz sehre gidip iki examator ile sinava girersiniz.biri size sorular sorar digeride konusmalarinizi not edip notlarinizi verir..
bu dosyayi hazirlamak icin iki grup vardir..eger kisi staj yapamiyacak durumdaysa(mesala evli ve 2 cocuk sahibi) o zaman portfolio werk (bewijzen en assessment) dosyasini hazirlar..eger kisi staj yapacak durumdayse bu kiside portfolio werk(allen bewijzen)dosyasini hazirlar..simdi genelde calisamiyacak durumda olanlar icin hazirlanmasi gereken evraklar asagida
portfolio werk (bewijzen en assessment)
burgerschap 6 aantal assessments 1
werk zoeken3 aantal assessments 1
werk hebben 6 aantal assessments 1
TOTAAL 15 aantal bewijzen 3 aantal assessments
bu belgeleri hazirlamak zorunda..en az bu kadar belge hazirlanmasi lazim fazla olabilir ama..(tavsiyem 2 ser belge fazla hazirlayin yedekte olmasi icin)
staj yapabilecek durumda olanlar icin hazirlanmasi gereken evraklar asagida
Portfolio werk (allen bewijzen)
burgerschap 12
werk zoeken 6
werk hebben 12
TOTAAL 30 belge hazirlamak zorunda (en az)
sinav 2 ye ayriliyor.birincisi kendi arasinda 3 e ayriliyor..
A-centraal deel(drie examens)--(bu kendi arasinda 3 e ayriliyor)
1-kennis van de nederlandse samenleving (bu sinava yaninda verdigim internet sitesinde calistik sizde calisabilirsiniz..sinav yapiyorsunuz
http://www3.coutinho.nl/bagage/
2-toets gesproken nederlands
3-elektronisch praktijkexamen
B-een praktijkdeel
bu gruptaki sorularin nasil cikacagi hakkinda bilgi almak istiyorsaniz asagidaki linki tiklayin 3 konudanda 2 ser ornek cozebilirsiniz.sinav ornekteki gibi benzer konular...yani ahmetin cocugu oluyor nereye bildirmesi lazim veya trafik kazasi oldu mehmet bu olayi gordu nereyi aramasi lazim.fatma is ariyor nereye muracaat etmesi lazim..bunun gibi basit sorular..sorular videolu ornektede goreceksiniz...lutfen asagidaki linki tiklayin..
http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/Oe ... gering.asp
praktijkdeel (een examen) --portfolio dedikleri sinav bu sinavdir..
sinava girmak icin kendiniz muracaat ediyorsunuz sinav ucretleri asagidaki gibidir...
centraal deel(drie examens)--(bu kendi arasinda 3 e ayriliyor)
1-kennis van de nederlandse samenleving-----37 euro
2-toets gesproken nederlands----------------52 euro
3-elektronisch praktijkexamen----------------37 euro
bu sinavlara basvuru yapmak icin asagidaki linki tiklayin ve formu dolfurup ib-groep a gonderebilirsiniz.arkasindan size cek gonderirler eger yatirdiginiz taktirde sectiginiz sehirde sinava girebilirsiniz..
http://www.inburgeren.nl/Images/10020-03_tcm12-4414.pdf
amsterdam
utrecht
nijmegen
rotterdam
eindhoven
zwolle
sadece bu sehirlerde sinava girme hakkiniz bulunmaktadir..
praktijkdeel--portfolio
bu sinava girmek icin belirli belgeler hazirlanip bir dosya halinde ib-groep a gonderilir.dosyalar incelenir ve size bir randevu verilir sectiginiz sehre gidip iki examator ile sinava girersiniz.biri size sorular sorar digeride konusmalarinizi not edip notlarinizi verir..
bu dosyayi hazirlamak icin iki grup vardir..eger kisi staj yapamiyacak durumdaysa(mesala evli ve 2 cocuk sahibi) o zaman portfolio werk (bewijzen en assessment) dosyasini hazirlar..eger kisi staj yapacak durumdayse bu kiside portfolio werk(allen bewijzen)dosyasini hazirlar..simdi genelde calisamiyacak durumda olanlar icin hazirlanmasi gereken evraklar asagida
portfolio werk (bewijzen en assessment)
burgerschap 6 aantal assessments 1
werk zoeken3 aantal assessments 1
werk hebben 6 aantal assessments 1
TOTAAL 15 aantal bewijzen 3 aantal assessments
bu belgeleri hazirlamak zorunda..en az bu kadar belge hazirlanmasi lazim fazla olabilir ama..(tavsiyem 2 ser belge fazla hazirlayin yedekte olmasi icin)
staj yapabilecek durumda olanlar icin hazirlanmasi gereken evraklar asagida
Portfolio werk (allen bewijzen)
burgerschap 12
werk zoeken 6
werk hebben 12
TOTAAL 30 belge hazirlamak zorunda (en az)