staatsexamen 1

NT 2 Sinavi Nedir, Alistirma Yapmak icin Sorular, Sinava Giren Arkadaslarimizin Yasadiklari, Tecrubeleri

Moderatör: sansli

yakamoz
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: izmir
Yabanci_Ulke: hollanda

staatsexamen 1

Mesaj gönderen yakamoz »

selam arkadaslar staatsexamen 1 i yaptim bu sinavi alirsam hollanda pasaportuna direk basvurursam alabilirmiyim inburgeren exameni yapmadan...

reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: hatay
Yabanci_Ulke: oss/hollanda

Re: staatsexamen 1

Mesaj gönderen reisbey2008 »

ben gecen belediyeye gittim pasaport hakkinda bilgi almak icin oncelikle nt2 almak gerekiyor ondan sonrada gorevli 5 yil hollanda da kalma sartini soyledi ben itiraz ettim yanlislik olmasin diye sonra tekrar arkadasina gitti sordu bu sefer 3 yil dedi.ama dedi once bu sinavi kazanip belgeyi getirin bakalim.insallah bir aksilik olmaz isteyen herkes alir bende istiyorum allah yardimcimiz olsun

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Re: staatsexamen 1

Mesaj gönderen el lobo »

yakamoz yazdı:selam arkadaslar staatsexamen 1 i yaptim bu sinavi alirsam hollanda pasaportuna direk basvurursam alabilirmiyim inburgeren exameni yapmadan...
evet kardesim normalde yetiyor kanuna gore ama bazi belediyeler KNS sinavinida istiyormus ama itiraz edin o zorunlu degil NT2 yeterli bir sinav zaten bunu alirsaniz bayagi yari yariya hollandaca konusuyorsunuz demektir bu sure meseleside soyle 3 evli iseniz(Hollanda vatandasi ile ) 3yil ,,samenwonen (Hollanda vatandasi ile ) 3yil ,,vatansizsaniz 3 yil ,,diger durumlarda 5yil farkli seyler soyleniyor ama Turkiye AB arasi Ankara anlasmasi var bunda belli bazi ekstra haklar var ama bunlari hukuk yoluyla akabiliyorsunuz ve bu 3 yillari beraber gecirmeniz gerekiyor
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

“NT2 (Nederlandse Taal Als Tweede Taal)” sayfasına dön